Πώς θα καταφέρετε ένα μωρό ενός μηνός να κοιμηθεί όλη νύχτα (vid)

Πώς θα εκπαιδεύσετε ένα μωράκι να κοιμάται όλη νύχτα!

Πώς θα καταφέρετε ένα μωρό ενός μηνός να κοιμηθεί όλη νύχτα (vid)

Έχετε φέρει στον κόσμο το νεογέννητο αγγελούδι σας και έχουν περάσει οι πρώτες 40 μέρες εύκολα. Εσείς συνηθήσατε το μικρό σας και πλέον έχετε αρχίσει να μπαίνετε ξανά σιγά-σιγά στο πρόγραμμά σας.

Μέχρι τώρα ξυπνούσατε ανά 2 με 3 ώρες για να ταίσετε το μικρό σας και ο βραδινός ύπνος ποτέ δεν ήταν ήρεμος ούτε για εσάς ούτε για το μωρό σας.

Αφού έχουν περάσει πια οι πρώτες εβδομάδες προσαρμογής στο σπίτι, μπορείτε να καθιερώσετε μία ρουτίνα για την ώρα του ύπνου του για να βοηθήσετε το μωρό να συνδυάσει τον ύπνο με ευχάριστα πράγματα.

Μια μαμά στο βίντεο που ακολουθεί, εξηγεί πώς κατάφερε να εκπαιδεύσει το μόλις ενός μηνός μωρό της να κοιμηθεί όλο το βράδυ.



Αν πάλι πιστεύετε ότι τα παραπάνω δεν θα σας βοηθήσουν, δοκιμάστε τα εξής:

  • Φροντίστε η τελευταία δραστηριότητα της μέρας του μωρού να είναι ήρεμη, όπως ένα νανούρισμα ή ένα βιβλίο. Ακόμα και τα πολύ μικρά μωρά ανταποκρίνονται όταν βλέπουν εικόνες. Μιλάτε απαλά και ήρεμα.
  • Αφήνετε την τηλεόραση και το ραδιόφωνο και κατεβάζετε το τηλέφωνο, ώστε αυτή ώρα να είναι απαλλαγμένη από θορύβους που αποσπούν την προσοχή.
  • Κάνετε το μωρό μπάνιο, το ζεστό νερό και η αγκαλιά θα το ηρεμούν.
  • Κρατάτε χαμηλό το φως, ειδικά το δωμάτιό του, κατά το τελευταίο γεύμα.
  • Κοιτάζετε το καθησυχαστικά όσο τρώει, χωρίς να του μιλάτε ή να του τραγουδάτε πρέπει να μάθει ότι αυτή είναι ώρα ησυχίας και η ώρα για παιχνίδι έχει περάσει.
  • Αφού τελειώσει το γεύμα, κρατάτε το να ρευτεί, βάζετε το ήρεμα στην κούνια, σκεπάζετε το και βγαίνετε από το δωμάτιο.
  • Αν κλάψει, πηγαίνετε κοντά του και ηρεμήστε το, χωρίς να του μιλάτε. Χαϊδεύετε του απλώς το πρόσωπο ή την κοιλιά και φεύγετε.

Μπορεί να πηγαινοέρχεστε για λίγο αλλά τελικά θα μάθει ότι αν και πηγαίνετε πάντα κοντά του, δεν έχει παιχνίδια αυτή την ώρα, οπότε θα είναι φυσικό να κοιμάται.

πηγή πληροφοριών: βιβλιό «Η εγκυμοσύνη μου» της Virginia Beckett

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved