Πώς να οργανώσετε μια καθημερινή ρουτίνα με το μωρό (vid)

Γιατί είναι σημαντικό να αποκτήσετε μια ρουτίνα με το νεογέννητο μωρό σας.

 

Πώς να οργανώσετε μια καθημερινή ρουτίνα με το μωρό (vid)

Μπορεί το μωρό σας να φαίνεται μικροσκοπικό, εύθραστο και ευάλωτο, αλλά είναι ήδη έτοιμο να αντιμετωπίσει τη ζωή.

Όχι μόνο έχει γεννηθεί με την έμφυτη ικανότητα να αναζητά τροφή, αλλά μαθαίνει γρήγορα, δυναμώνει και καταλαβαίνει μέρα με τη μέρα.Από τη στιγμή λοιπόν που θα επιστρέψετε σπίτι με το μωρό πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε ότι οι ανάγκες του είναι συγκεκριμένες και επαναλαμβανόμενες.

Είναι σαν να παρακολουθείτε τους δείκτες ενός ρολογιού: τάισμα, άλλαγμα πάνας, ύπνος, τάισμα, άλλαγμα πάνας, ύπνος, και μπάνιο. Αυτές είναι συνήθειες που τηρούνται τους πρώτους 3 μήνες από τη γέννηση του μωρού. Eίναι μια ρουτίνα που το βοηθά να παραμένει ήρεμο και να νιώθει ασφάλεια.

Αλλαγή πάνας

Τα νεογέννητα συνήθως λερώνουν 10 με 12 πάνες την ημέρα. Αν κάνετε τους υπολογισμούς λοιπόν θα καταλάβετε ότι πρόκειται να αλλάξετε πάνω από 3.000 πάνες τον πρώτο χρόνο.

Τάισμα

Τα μωρά δεν μιλάνε, επομένως ακόμα και αν έχουν χορτάσει και δεν θέλουν άλλο φαγητό, δεν είναι εφικτό να μας το πουν! Όμως, υπάρχουν ορισμένα σημάδια που το μαρτυρούν, όπως αν φτύνει πολύ συχνά, αν οι κενώσεις του είναι μαλακές, αν έχει πρησμένο στομαχάκι ή αν έχει συχνά αέρια.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε συνοπτικά ποια είναι η καθημερινή ρουτίνα ενός μωρού και γιατί είναι τόσο σημαντική:



Το δέσιμο με το νεογέννητο μωρό σας

Η δημιουργία ισχυρών δεσμών με το μωρό σας τις πρώτες εβδομάδες το βοηθά να νιώσει ασφάλεια όταν βρίσκεστε εσείς και ο μπαμπάς κοντά του. Θα πρέπει να του μιλάτε πολλές φορές και μάλιστα κοιτώντας το μέσα στα μάτια.Ο θηλασμός ευνοεί το δέσιμο. Το ίδιο συμβαίνει με τις αγκαλιές, τη φροντίδα, το άλλαγμα της πάνας και το μπάνιο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved