Σχολείο και μικροτραυματισμοί: Τρία βήματα για να περιποιηθείς μόνη σου τις πληγές του

Το καλοκαίρι έφυγε και η επιστροφή στα σχολεία είναι πλέον γεγονός. Δεν αισθάνεσαι όμως, κανένα άγχος.

Σχολείο και μικροτραυματισμοί: Τρία βήματα για να περιποιηθείς μόνη σου τις πληγές του

Και αυτό διότι έχεις φροντίσει να κάνεις όλες τις απαραίτητες κινήσεις και αγορές ούτως ώστε να ξεκινήσουν τα παιδιά τη νέα σχολική χρονιά πλήρως προετοιμασμένα.

Η αλήθεια είναι όμως, πως υπάρχει ένα θέμα που συνδέεται άμεσα με την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες και το οποίο… δεν μπορείς να προβλέψεις. Ο λόγος για τους παιδικούς μικροτραυματισμούς!

Οι μικροτραυματισμοί και οι πληγές είναι μέρος της καθημερινότητας των παιδιών, πόσω μάλλον κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Κάθε μέρα τα παιδιά επιστρέφουν από το σχολείο, το παιχνίδι ή τις αθλητικές δραστηριότητες έχοντας εκδορές στα δάχτυλά ή γρατζουνιές στα γόνατα. Ακόμη όμως και αν δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις επί του θέματος, το ζήτημα είναι ότι μπορείς να προετοιμαστείς για αυτό, όπως ακριβώς έκανες με τη σχολική του ύλη!

Τα καλά νέα είναι πως η σωστή περιποίηση μίας τέτοιας πληγής είναι τώρα εύκολη υπόθεση και μπορεί να γίνει γρήγορα στο σπίτι. Αρκεί να έχεις πάντα στο φαρμακείο του σπιτιού ή την τσάντα σου τα απαραίτητα προϊόντα.

hansaplast forntida 2

Τρία και μόνο βήματα αρκούν για να περιποιηθείς τις πληγές του παιδιού και να αντιμετωπίσεις άμεσα τους καθημερινούς μικροτραυματισμούς. Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις για να μάθεις ποια είναι αυτά και πώς μπορείς να τα ακολουθήσεις με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

1. Ο σωστός καθαρισμός

Ό,τι και αν έχεις ακούσει ή διαβάσει, η αλήθεια είναι πως το πρώτο βήμα για τη βέλτιστη περιποίηση και επούλωση των πληγών είναι ο καθαρισμός. Για την πρόληψη των μολύνσεων, λοιπόν, φρόντισε να καθαρίζεις πάντα ανώδυνα την πληγή από τη βρομιά και τη σκόνη χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σπρέι καθαρισμού πληγών, όπως αυτό της Hansaplast -που είναι και απίστευτα πρακτικό και εύκολο στη χρήση. Μην ξεχνάς πως αν μία μόλυνση δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα, μπορεί να εξαπλωθεί βαθύτερα και να οδηγήσει σε μία ακόμη πιο σοβαρή κατάσταση για την υγεία του.

2. Η απαραίτητη προστασία

Η προστασία της πληγής από τη βρομιά και τα βακτήρια είναι το δεύτερο βήμα ώστε να καταστεί εφικτή η επούλωση. Αφού την καθαρίσεις με το σπρέι, λοιπόν, φρόντισε να την καλύψεις με ένα επίθεμα Hansaplast για να είσαι σίγουρη πως το παιδί θα είναι πλήρως προστατευμένο. Να θυμάσαι πως όσο βρίσκεται εκτεθειμένη, η πληγή είναι ευάλωτη σε διάφορους εξωτερικούς παράγοντες -όπως το νερό και τα βακτήρια- που μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση, πρήξιμο και άλλες επιπλοκές.

3. Η γρήγορη επούλωση

Η ασφαλής και γρήγορη επούλωση της πληγής είναι το τρίτο βήμα για την περιποίησή της. Αν θέλεις να μην μείνουν στο δέρμα του παιδιού σημάδια και ουλές, καλό είναι να εφαρμόζεις τακτικά μετά τον τραυματισμό τη νέα Hansaplast κρέμα επούλωσης πληγών, μέχρι η πληγή να επουλωθεί πλήρως. Η συγκεκριμένη κρεμούλα σχηματίζει μία προστατευτική μεμβράνη στην πληγή, ενώ δημιουργεί την απαραίτητη υγρασία, που είναι το ιδανικό περιβάλλον επούλωσης!

hansaplast frontida 3



Αυτά είναι τα απλά αλλά άκρως σημαντικά βήματα που θα σε βοηθήσουν να περιποιηθείς μόνη σου τις πληγές του μικρού σου. Ακολουθώντας σωστά την παραπάνω διαδικασία, θα καταφέρεις να αποφύγεις τις μολύνσεις, να υποστηρίξεις έως και δύο φορές την ταχύτερη επούλωση των πληγών και να φροντίσεις ώστε να μην μείνουν ουλές στο δερματάκι του παιδιού!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved