Γαλλία: Mωράκι πέθανε από υποσιτισμό‏ επειδή η μητέρα του ήταν φανατική χορτοφάγος

Ενα μωράκι 11 μηνών πέθανε στην Γαλλία από υποσιτισμό παρόλο που θήλαζε. Η μαμά του παιδιού είναι φανατική χορτοφάγος η οποία έκανε μια διατροφή με ελάχιστα φαγητά.

Γαλλία: Mωράκι πέθανε από υποσιτισμό‏ επειδή η μητέρα του ήταν φανατική χορτοφάγος

Η αυτοψία που έγινε στο μωράκι, επιβεβαιώσε ότι το βρέφος ήταν θύμα της αμέλειας της των γονιών. Το μωρό τρεφόταν αποκλειστικά με γάλα το οποίο λόγω της διατροφής της μητέρα είχε έλλειψη σε βιταμίνη Β12 και βιταμίνη Α που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του βρέφους.

Οι γονείς καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 5 ετών, γιατί η ελάχιστα ισορροπημένη διατροφή της μητέρας είχε σαν αποτέλεσμα την έλλειψη θρεπτικών συστατικών στο γάλα με τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο του παιδιού. Επίσης οι γονείς υποχρεώθηκαν να ξεκινήσουν θεραπεία, εκτός της ποινής που τους δόθηκε.

Οι γιατροί και διαιτολόγοι στην Γαλλία, επειδή βλέπουν συχνά το φαινόμενο αυτό, συμβουλεύουν όσους κάνουν χορτοφαγική διατροφή, να παίρνουν συμπληρώματα για βιταμίνη Β12 και βιταμίνη Α επειδή τα επίπεδα βιταμίνης στον οργανισμό τους είναι πολύ χαμηλά καθώς δεν τρώνε κρέας. Επισημαίνουν επίσης ότι η Β καροτίνη δεν είναι μια πραγματική βιταμίνη Α και ότι το σώμα δεν μετατρέπει εύκολα σε αυτή την βιταμίνη απαραίτητη για τον οργανισμό μας. Το μητρικό γάλα έχει άμεση σχέση με το τι τρώμε, κι έτσι αν απέχουμε από ορισμένα τρόφιμα, όπως το κρέας, απειλείται η υγεία του μωρού μας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved