Στο αεροπλάνο με το νήπιο: Tips για ένα ήρεμο και ασφαλές ταξίδι

Για κάποιους οι διακοπές έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ για άλλους είναι μόλις μία ανάσα μακριά!

Στο αεροπλάνο με το νήπιο: Tips για ένα ήρεμο και ασφαλές ταξίδι

Πρωτομηνιά σήμερα και όσοι δεν το είχαμε κάνει ήδη, μπήκαμε και επίσημα στο mood των διακοπών. Ο Αύγουστος είναι ο αγαπημένος μας μήνας του καλοκαιριού και οι λέξεις που τον περιγράφουν είναι θάλασσα, διακοπές και ξεκούραση.

Οι περισσότεροι λογικά θα έχετε ήδη κανονίσει τις διακοπές σας σε κάποιο νησί ή σε άλλο μέρος της Ελλάδας ή και -γιατί όχι;- και στο εξωτερικό. Το αεροπλάνο είναι ένα μεταφορικό μέσο που πολλοί γονείς προτιμούν λόγω των ευκολιών που προσφέρει.

Τι πρέπει όμως να προσέξετε σε εάν στην οικογένειά σας έχετε ένα μωρό ενός ή δύο ετών και ποια είναι τα tips που θα κάνουν το ταξίδι σας ακόμη πιο εύκολο και διασκεδαστικό;

Πριν το ταξίδι:
Το ταξίδι, είτε διαρκέσει λίγη ώρα, είτε πολλή, καλό είναι να μην επηρεάσει το πρόγραμμα και τον ύπνο του μωρού. Εάν η πτήση σας είναι τέτοια ώρα που συμπίπτει με τον ύπνο του μωρού, προσπαθήστε να κοιμίσετε το μωρό σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Βεβαιωθείτε ότι εκτός από τα απαραίτητα που υπάρχουν πάντα στην τσάντα του μωρού, έχετε πάρει μαζί σας πάνω στο αεροπλάνο και μία καθαρή μπλούζα για εσάς και υγρά μαντιλάκια σε περίπτωση που ανακατευτεί και κάνει εμετό το μικρό σας.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού:
Για ένα νήπιο είναι δύσκολο να μείνει καθισμένο και ήσυχο στη θέση του για πολλή ώρα. Ακόμα και ένα ταξίδι μίας ή δύο ωρών μπορεί φαίνεται τεράστιο για ένα νήπιο για αυτό η απασχόλησή του είναι σημαντική. Οι ειδικοί προτείνουν να απασχολείτε το μικρό σας με μία νέα δραστηριότητα κάθε μισή ώρα. Στην αρχή μπορείτε να διαβάσετε ή να ξεφυλλίσετε κάποιο βιβλίο, έπειτα να του δώσετε να ζωγραφίσει ή να δει το αγαπημένο του παιδικό στο τάμπλετ (θα πρέπει να έχετε προνοήσει και να το έχετε κατεβάσει πριν το ταξίδι γιατί πάνω στο αεροπλάνο το κινητό ή το τάμπλετ αναγκαστικά είναι σε λειτουργία πτήσης).

Εάν ο προορισμός σας είναι εκτός Ελλάδος και το ταξίδι διαρκεί παραπάνω από δύο ώρες, δοκιμάστε να σηκωθείτε για λίγο από το κάθισμά σας. Το μικρό σας θα ξεπιαστεί και μία βόλτα ακόμα και των πέντε βημάτων μπορεί να το ηρεμήσουν.

bigstock Feet Of Little Girl Travel By 295838542

Extra tips:

  • Μέχρι και την ηλικία των δύο ετών, μπορείτε να κλείσετε βρεφικό εισιτήριο για το μικρό σας χωρίς κάποια χρέωση. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι το μικρό σας δεν θα δικαιούται δικό του κάθισμα και θα πρέπει να το έχετε στην αγκαλιά σας.
  • Εάν θέλετε το μικρό σας να έχει δικό του κάθισμα, θα πρέπει να πληρώσετε εκπτωτικό ναύλο για παιδιά και να έχετε μαζί σας παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου που να πληρεί τους διεθνούς κανονισμούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved