Πόσο ασφαλή είναι τα αιθέρια έλαια για τα παιδιά;

Η αρωματοθεραπεία ή η θεραπεία με αιθέρια έλαια μπορεί να οριστεί ως η ιατρική χρήση φυσικών εκχυλισμένων φυτικών αρωμάτων για την προαγωγή της σωματικής και συναισθηματικής ευεξίας.

Πόσο ασφαλή είναι τα αιθέρια έλαια για τα παιδιά;

Τα αρωματικά φυτικά εκχυλίσματα έχουν πολλές χρήσεις, από τη θεραπεία των εγκαυμάτων και την καταπραϋντική επιδερμίδα, στην ανακούφιση του στρες και στη χαλάρωση του νου.

Σε μωρά ηλικίας άνω των 3 μηνών, όπως αναφέρει η έρευνα του healthline.com, ορισμένα αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στην ενθάρρυνση του ύπνου, την ηρεμία του άγχους και ακόμη και την ανακούφιση των συμπτωμάτων του κολικού.

Πριν από την εφαρμογή αιθέριων ελαίων στα μωρά, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τους κατάλληλους τις μεθόδους εφαρμογής και φυσικά να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

aitheria elaia 2

Επειδή τα αιθέρια έλαια είναι ευρέως διαθέσιμα σήμερα, ελέγξτε τις ετικέτες των προϊόντων για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε καθαρά, αυθεντικά, ανόθευτα αιθέρια έλαια. Τα αιθέρια έλαια που αναμειγνύονται με αλκοόλη μπορεί να είναι ερεθιστικά. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε τα συνθετικά αρώματα, τα οποία είναι τελείως διαφορετικά από τα αιθέρια έλαια, δεν έχουν οφέλη για την υγεία και μπορεί να είναι ερεθιστικά για το δέρμα.

Κάθε αιθέριο έλαιο είναι διαφορετικό. Τα αιθέρια έλαια μπορεί να είναι ασφαλή για χρήση σε βρέφη και μωρά, όταν θεωρούνται γενικά ασφαλή όταν χρησιμοποιούνται σωστά και με μέτρο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved