Οι πρώτες διακοπές με το μωρό: 7 tips για να περάσετε υπέροχα και εκείνο και εσείς

Είστε νέα μανούλα και ετοιμάζεστε για διακοπές; Δείτε τι πρέπει να λάβετε υπόψιν.

Οι πρώτες διακοπές με το μωρό: 7 tips για να περάσετε υπέροχα και εκείνο και εσείς

Η ζωή με ένα μωρό στο σπίτι, δεν θυμίζει σε τίποτα αυτή που είχατε πριν γίνετε μαμά. Η καθημερινότητα και οι προτεραιότητές σας είναι διαφορετικές και ιδιαίτερα τον πρώτο χρόνο ζωής του μωρού σας, οι περισσότερες δραστηριότητες εντός και εκτός σπιτιού, περιστρέφονται γύρω απο αυτήν τη μικρή και υπέροχη ύπαρξη.

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι κάτι που πιθανότατα περιμένατε πως και πως. Ήλιος, θάλασσσα, χαλάρωση, ξεκούραση... Ή μήπως όχι; Η αλήθεια είναι ότι στις πρώτες διακοπές με το μωρό και δεν ξέρετε ακριβώς πώς τι να περιμένετε. Πράγματι θα είναι διαφορετικές με ό,τι έχετε ζήσει μέχρι τώρα, αλλά αν ακολουθήσετε τα παρακάτω, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα περάσετε υπέροχα και εσείς και εκείνο.

1. Διακοπές με τρίτους

Σε περίπτωση που θέλετε να πάτε διακοπές με κάποιο άλλο φιλικό ζευγάρι, το ιδανικό θα ήταν να επιλέξετε ένα ζευγάρι φίλων σας που είναι στην ίδια κατάσταση με εσάς, δηλαδή να έχει επίσης ένα μωρό.

2. Διαμονή

Για τη διαμονή προτιμήστε καλύτερα ενοικιαζόμενο δωμάτιο ή studiο και όχι δωμάτιο ξενοδοχείου. Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ή τα studios συνήθως είναι μεγαλύτερα, έχουν δική τους κουζίνα και θα σας προσφέρουν μία άνεση και αυτονομία που θα εκτιμήσετε.

3. Ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που απασχολεί τους περισσότερους γονείς. Για να μην είστε λοιπόν αγχωμένη καθε δευτερόλεπτο που περνάει, βεβαιωθείτε ότι το μερός που έχετε επιλέξει να μείνετε είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές. Η πισίνα να προστατεύεται, να μην υπάρχουν πολλές σκάλες συνεπώς και ανεβοκατεβάσματα κτλ

diakopes mwro

4. Απόσταση

Εάν το μωρό σας ακόμα δεν περπατάει, τότε είναι η ιδανική ευκαιρία να πάτε σε κάποιον μακρινό προορισμό που θέλατε πάντα να επισκεφτείτε. Μόλις αρχίσει τα περπατήματα, τα πράγματα δυσκολεύουν.

5. Εξοπλισμός

Πριν φύγετε για τις διακοπές επικοινωνήστε με το κατάλυμα που θα μένετε για να ελέγξετε εάν παρέσει κάτι από τον εξοπλισμό που χρειάζεται το μικρό σας ώστε να δείτε τι χρειάζεστε και να κρατάτε εσείς. Το να έχετε τα απαραίτητα μαζί σας είναι σημαντικό για να είστε ήρεμη και άνετη στις διακοπές.

6. Child-friendly ή όχι;

Εάν ακόμα δεν έχετε επιλέξει τον προορισμό των διακοπών σας, σκεφτείτε να πάτε σε κάποιο κατάλυμα που ειναι φιλικά προσκείμενο σε παιδιά. Οι υπηρεσίες που παρέχονται μπορούν να σας λύσουν τα χέρια.

7. Προσδοκίες

Ακόμα και αν τα έχετε μελετήσει όλα από πριν και έχετε λάβει υπόψιν και την παραμικρή λεπτομέρεια, η αλήθεια είναι οι διακοπές σας δεν θα είναι ίδιες με αυτές που κάνατε πριν γίνετε μαμά. Τα ξενύχτια, τα ποτά μέχρι το πρωί και η πολύωρη χαλάρωση στην παραλία, μάλλον δεν θα είναι στο φετινό πρόγραμμα των διακοπών σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν περάσετε όμορφα. Θα είναι απλά διαφορετκά. Άλλωστε είναι οι πρώτες διακοπές με το μωρό σας και οι όμορφες στιγμές θα είναι πολλές!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved