Πιπίλα τέλος! Τα 5 tips που πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόσετε (vid)

Πώς γίνεται η πιπίπλα παρελθόν μία για πάντα;

Πιπίλα τέλος! Τα 5 tips που πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόσετε (vid)

Η πιπίλα είναι από τις μεγάλες αγάπες των μωρών και δύσκολα τις αποχωρίζονται. Κάποια στιγμή όμως έρχεται αυτή η στιγμή που το μικρό μας έχει μεγαλώσει αρκετά και πρέπει σιγά σιγά να την κόψει. Τι κάνουμε τότε;

1. Δεν ενδίδουμε

Στην αρχή ο αποχωρισμός της πιπίλας θα είναι δύσκολος για το μωρό μας. Ακόμα και αν κλαίει όμως, δεν πρέπει να ενδώσουμε! Μπορεί να σας φαίνεται σκληρό αλλά μόνο έτσι θα συνηθίσει να μην την έχει μόνιμα στο στόμα του.

2. Έχουμε μέθοδο

Είναι σημαντικό, μέρα με τη μέρα να αφιαρούμε όλο και περισσότερο την πιπίλα από το στόμα του μωρού μας. Με αυτόν τρόπο το μικρό μας συνηθίζει χωρίς καν να το καταλάβει, μέχρι που έρχεται η στιμή που δεν θα τη θέλει καν!

3. Το συζητάμε

Βρίσκουμε ευρηματικούς τρόπους να το πείσουμε ότι έχει μεγαλώσει! Αν είναι αγοράκι και έχει πρότυπο υπερ-ήρωες από τα παιδικά που βλέπει, πείτε του ότι αυτοί δε χρειάζονται πιπίλες. Αν πάλι είναι κοριτσάκι και ήδη έχει αδυναμία στα καλλυντικά και στα παπούτσια της μαμάς, πείτε του ότι είναι μία μικρή κυρία και ότι οι πιπίλες είναι για μωρά.

4. Ένα παλιό κόλπο που πάντα πιάνει

Ένα all time classic κόλπο που εφάρμοζαν και οι δικές μας μαμάδες σε εμάς. Κόβουμε λίγο την άκρη της πιπίλας και όταν τη βάλει το παιδι μας στο στόμα του θα συνειδητοποιήσει ότι κάτι στην υφή είναι διαφορετικό.

5. "Μα που πήγαν οι πιπίλες;"

Σταδιακά εξαφανίζουμε τις πολλές πιπίλες από το σπίτι! Από εκεί που είχαμε σε κάθε γωνία και από μία, για αρχή φήνουμε μία ή δύο σε όλο το σπίτι, μέχρι που το μικρό μας δεν θα χρειάζεται ούτε και αυτήν!

Εκτός από τα παραπάνω, μπορείτε να δοκιμάσετε και τη μέθοδο της μαμάς και vlogger June Day and Sunshine.

Όπως εκμυστηρεύεται στο παρακάτω βίντεο, έκοψε την πιπίλα στη κόρη της μέσα σε μόλις 3 ημέρες και μας περιγράφει τα τρία πολύ απλά βήματα που ακολούθησε:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved