Χρήσιμα sun care tips για ξέγνοιαστες βουτιές στο νερό!

Μία από τις καλοκαιρινές συνήθειες που εγώ και η μικρή μου απολαμβάνουμε όσο τίποτα, είναι όλα εκείνα τα μεσημέρια που καταφέρνω να γυρίσω νωρίς από το γραφείο, και παρέα… δραπετεύουμε για την κοντινότερη παραλία!

Χρήσιμα sun care tips για ξέγνοιαστες βουτιές στο νερό!

Εκείνη δεν χορταίνει κολύμπι και ξέγνοιαστο παιχνίδι στην άμμο, εγώ επιτέλους δημιουργώ μία ανάπαυλα στην καθημερινότητα και χαλαρώνω κάτω από την ομπρέλα. Ωστόσο, θα ήταν ψέμα αν δεν παραδεχόμουν πως υπάρχουν μερικά μικρά άγχη τα οποία με περιτριγυρίζουν εκείνη την ώρα. Γιατί μπορεί όντως το καλοκαίρι να είναι συνυφασμένο με ατελείωτο παιχνίδι, ξεγνοιασιά και διασκέδαση για το αγγελούδι μου, στα δικά μου μάτια όμως, όπως και κάθε μανούλας, είναι μία εποχή που εγκυμονεί πολλούς κρυφούς κινδύνους. Ακριβώς για αυτό οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές.

Μπορεί αυτό που μας τρομάζει περισσότερο από όλα να είναι το νερό και η άγνοια κινδύνου των μικρών μας, υπάρχουν όμως κι άλλοι παράγοντες για τους οποίους πρέπει να μεριμνήσουμε. Ένας από αυτούς, ίσως ο σημαντικότερος όλων, είναι ο ήλιος. Ο ήλιος, που τόσο λαχταράμε κάθε χειμώνα και τα καλοκαίρια συνηθίζει να μας δείχνει τη… σκοτεινή του πλευρά, είναι από τις πρωταρχικές αιτίες που μπορούν κυριολεκτικά να κάνουν μία «δροσιστική» βόλτα στην παραλία, πραγματικό εφιάλτη! Ακριβώς για αυτό, χρειάζεται να είμαστε εξοπλισμένες με τους κατάλληλους «συμμάχους», οι οποίοι είναι ειδικά σχεδιασμένοι για τα μικρά μας, με πρωτοποριακές τεχνολογίες που τα προστατεύουν από τις αφόρητες συνέπειες που επιφέρει η αλόγιστη έκθεση στο ήλιο. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα δοκιμασμένα tips που έχω συλλέξει από την εμπειρία μου ως μανούλα και έχω καταγράψει παρακάτω, να είσαι σίγουρη πως δεν θα επιτρέψουν τίποτα να χαλάσει τις καλοκαιρινές σας αποδράσεις στη θάλασσα!

CARROTEN 1

Κανείς δεν φεύγει από το σπίτι χωρίς αντηλιακό

Αυτή ήταν η άτυπη συμφωνία που κάναμε με την κορούλα μου πριν αρχίσουμε τις περσινές μας εξορμήσεις στην παραλία και την ανανεώσαμε και φέτος. Οι… δακρύβρεχτες ιστορίες που είχαν μοιραστεί μαζί μου φίλες μαμάδες με τα δικά τους παιδιά με είχαν θορυβήσει, οπότε ήθελα να είμαι σίγουρη πως η μικρή μου δεν θα είναι μία από αυτές. Είναι γνωστό πως το δέρμα χρειάζεται λίγο χρόνο μέχρι να απορροφήσει το αντηλιακό και μόνο όταν γίνει αυτό είναι πλήρως προστατευμένο από την υπεριώδη ακτινοβολία. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να το εφαρμόζουμε μισή ώρα τουλάχιστον πριν βγούμε στον ήλιο. Ένα αντηλιακό spray με υψηλό δείκτη προστασίας, τύπου SPF50, είναι η επιλογή με την οποία θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Εγώ έχω επιλέξει το Carroten Kids Wet Skin Spray, το οποίο μπορώ και εφαρμόζω στη μικρή μου ακόμη και αφότου εκείνη έχει μπει στη θάλασσα μιας και εφαρμόζεται τέλεια ακόμα και σε βρεγμένο δέρμα. Επιπλέον, η διάφανη εφαρμογή του, μας γλιτώνει και από τα λευκά σημάδια που αφήνουν τα υπόλοιπα αντηλιακά και εκείνη δεν θέλει ούτε να τα βλέπει!



Για να σταματήσει το… κυνηγητό

Σαφώς όλα τα παραπάνω, δεν προϋποθέτουν πως η μικρή μου είναι πάντα δεκτική με το να της βάλω αντηλιακό, ειδικά όταν τη διακόπτω από το μπάνιο ή από το χτίσιμο ενός ακόμη τεράστιου πύργου στην άμμο, είναι μάλλον κάτι ακατόρθωτο. Από την άλλη όμως, είναι πολύ σημαντικό να ανανεώνουμε το αντηλιακό των παιδιών όσο είμαστε στην παραλία, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δίνοντάς της όμως ένα εύχρηστο, «μυρωδάτο» αντηλιακό Roll-On SPF 30, το οποίο χάρη στο 3πλό σύστημα προστασίας, Beta-Glucan + Provitamin D + Prebiotic ενισχύει την άμυνα του ανοσοποιητικού της ευαίσθητης επιδερμίδας αποτρέποντας τους ερεθισμούς και φροντίζοντας το δερματάκι της, η μικρή μου όχι μόνο νιώθει πιο αυτόνομη και… μεγάλη, βάζοντας μόνη της το αντηλιακό της, αλλά και εγώ δεν χρειάζεται να παριστάνω τον… αστυνομικό, να φωνάζω και να την κυνηγάω από πίσω, ενοχλώντας τους υπόλοιπους λουόμενους που θέλουν να ξεκουραστούν.

CARROTEN 2

Extra tip: Σε κάθε περίπτωση, το κλασικό πλέον αντηλιακό γαλάκτωμα σε σπρέι Carroten Family Trigger Spray SPF30 ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της ευαίσθητης ενήλικης και παιδικής επιδερμίδας και το Carroten Kids Trigger Spray εμπλουτισμένο με Beta-Glucan που διεγείρει την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος της ευαίσθητης παιδικής επιδερμίδας και προστατεύει αποτελεσματικά από τους ερεθισμούς, διατίθενται σε εργονομική συσκευασία, πρακτική στη χρήση, που λειτουργεί ως η εύκολη λύση, η προσθήκη που θα σε κάνει να νιώθεις ακόμη πιο σίγουρη και δεν πρέπει να λείπει με τίποτα από την τσάντα θαλάσσης καμίας μανούλας.

CARROTEN 3

Κλείνοντας, αυτό που θέλω να σου επισημάνω ως τελευταία συμβουλή, είναι πως τα προϊόντα της σειρά Kids της Carroten είναι εκείνα τα οποία εγώ εμπιστεύομαι περισσότερο από όλα και σου συνιστώ ανεπιφύλακτα. Όχι μόνο γιατί είναι τα προϊόντα που στο παρελθόν επέλεγε η δική μου μαμά για εμένα, αλλά γιατί από πίσω τους, κρύβεται μία μεγάλη ερευνητική ομάδα Ελλήνων επιστημόνων, ενώ ο σχεδιασμός της σειράς και η παραγωγή τους γίνεται στη χώρα μας. Καλές βουτιές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved