Πες μου πόσο χρονών είναι το μικρό σου, να σου πω τι χρειάζεται να προσέξεις!

Πες μου πόσο χρονών είναι το μικρό σου, να σου πω τι χρειάζεται να προσέξεις!

Όλες οι μανούλες γνωρίζουν πόσο καθοριστικά είναι τα πρώτα δύο χρόνια για τη ζωή ενός παιδιού.

Πες μου πόσο χρονών είναι το μικρό σου, να σου πω τι χρειάζεται να προσέξεις!

Είναι η περίοδος εκείνη, όπου οι αλλαγές προκύπτουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς και εμείς χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές με τα μικρά μας, ώστε να τους παρέχουμε ό,τι χρειάζεται για να στεφθεί με επιτυχία ο διαρκής… αγώνας της ανάπτυξης. Ωστόσο, εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζουμε στο περίπου τι πρέπει να «περιμένουμε» από μήνα σε μήνα, για να μπορέσουμε να διαπιστώσουμε αν υπάρχει κάποιο σημάδι, παράγωγο κάποιας επιπλοκής, για να το αντιμετωπίσουμε πάντα με την έμπειρη γνώμη του παιδίατρου και με τα ανάλογα μέσα.

Ακριβώς επειδή από τους πρώτους έξι μήνες και έπειτα τα πράγματα είναι κάπως πιο δύσκολα, θα αρχίσουμε το «μέτρημα» από εκεί, αναλύοντας σε κάθε στάδιο τις αλλαγές που προκύπτουν τόσο σε νοητικό, όσο και σε σωματικό επίπεδο στα μικρά μας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουμε να προτείνουμε στις μανούλες τους καλύτερους τρόπους, όπως τα εμπλουτισμένα γάλατα ΝΟΥΝΟΥ, με τους οποίους μπορούν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα που θα συναντήσουν, έχοντας βέβαια το κεφάλι τους ήσυχο, πως κάνουν το καλύτερο για εκείνα!

galata nounou 2

6 - 9 μηνών

Στο σημείο αυτό, το παιδί αρχίζει σταδιακά να συντονίζει και να συγχρονίζει τις κινήσεις των χεριών και των ποδιών του, χρησιμοποιώντας αυτή την ικανότητα ώστε να μετακινηθεί σαν μικρό… σαλιγκαράκι και προσπαθώντας να πάει προς τα μπροστά. Τα χέρια του πλέον είναι για εκείνο αρκετά «οικεία» ώστε να τα χρησιμοποιεί για να πιάσει αντικείμενα, να στηριχτεί στα πλάγια ακόμη και να σηκωθεί όρθιο, ενώ κρατιέται από κάπου. Το μυαλουδάκι του επίσης αναπτύσσεται και μπορεί να αντιλαμβάνεται το είδωλό του στον καθρέφτη, να χτυπάει παλαμάκια, αντικείμενα μεταξύ τους καθώς και να αναγνωρίζει δείχνοντας με το βλέμμα κοντινά του πρόσωπα, όπως ο μπαμπάς και η μαμά. Όλα τα παραπάνω βέβαια, προϋποθέτουν πως το παιδί λαμβάνει όλα τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά για αυτές τις λειτουργίες, όπως η βιταμίνη D που είναι «σύμμαχος» για το σκελετό του ή ο σίδηρος που ενισχύει την πνευματική του ανάπτυξη.

9 - 12 μηνών

Σε αυτή τη φάση το μικρό σου θα αρχίσει να κάνει τις πρώτες του… επιτόπιες βόλτες μπουσουλώντας, ενώ με τη δική σου βοήθεια, κρατώντας δηλαδή τα χέρια σου, θα κάνει και τα πρώτα του βηματάκια. Πλέον αναγνωρίζει το όνομά του και εκφράζει και την άρνησή του για πράγματα ή καταστάσεις που το δυσαρεστούν. Η «δουλειά» που καταβάλλει ο οργανισμός του για αυτή την εξέλιξη είναι τεράστια, για αυτό χρειάζεται ένα γάλα ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά, εμπλουτισμένο και «πλούσιο» σε θρεπτικά συστατικά, όπως είναι το Νoulac που περιέχει βιταμίνη Β2 και Β5, οι οποίες βοηθούν στον μεγαλύτερο μεταβολισμό της ενέργειας. Έτσι είσαι σίγουρη πως παρέχεις στο αγγελούδι σου το καλύτερο δυνατό και πως δεν πρόκειται να παρουσιάσει την οποιαδήποτε έλλειψη!

12 - 15 μηνών

Ένας χρόνος μόλις συμπληρώθηκε από τον ερχομό του και το μωρό σου ήδη περπατάει, τρέχει και σε φωνάζει (επιτέλους) «μαμά»! Σιγά σιγά μάλιστα, προσπαθεί να κερδίσει και την αυτονομία του, καθώς πίνει νερό μόνο του από ειδικό ποτηράκι με στόμιο και τσιμπολογάει κομματάκια φαγητού. Στο σημείο αυτό, μπορείς πλέον να περάσεις από το συμπυκνωμένο γάλα στο επίσης εμπλουτισμένο γάλα ψυγείου Noulac, το οποίο ενδείκνυται για παιδάκια που έχουν συμπληρώσει το πρώτο τους έτος. Τρία ποτήρια των 250 ml ημερησίως, είναι η ποσότητα που του εξασφαλίζει το απαραίτητο σίδηρο που χρειάζεται για τη σωματική του ανάπτυξη, αλλά και για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

galata nounou 3

15 - 18 μηνών

Σκαρφαλώνει, κλωτσάει μπάλες, τρώει με το κουτάλι και σκουπίζεται με την πετσέτα. Είναι λίγο μεγαλύτερο από ενός έτους όμως σε εντυπωσιάζει με το πόσα πολλά καταφέρνει! Ταυτόχρονα, συνεχίζει να ανακαλύπτει τον εαυτό του, αλλά και τον κόσμο γύρω του, αναγνωρίζοντας σημεία στο σώμα του όπως τα αυτιά και τα μάτια του, ζώα και πράγματα όπως η γάτα, ο σκύλος, ακόμη και ήχους που προέρχονται από αυτά. Δεν αργεί η στιγμή που θα αρχίσει να τα μιμείται.

18 – 21 μηνών

Λίγο πριν σβήσει τα πρώτα του δύο κεράκια, το μικρό σου πλέον τρέχει σταθερά, μπορεί υποβασταζόμενο από κάποιο στήριγμα να ανέβει σκαλιά, αλλά και να τα κατέβει. Οι νοητικές του λειτουργίες όσο πάνε και αναπτύσσονται, ενώ πλέον μπορεί και κατανοεί παραπάνω από μία εντολές, αναγνωρίζει πολλά από τα καθημερινά αντικείμενα που υπάρχουν στο περιβάλλον του, ακόμη και λίγο πιο μακρινά συγγενικά σας πρόσωπα.

21 – 24 μηνών

Πλησιάζοντας αισίως στα δύο του χρόνια, μπορείς πλέον να αντικαταστήσεις το γάλα του μικρού σου με το NΟΥΝΟΥ Kid, το γάλα που είναι ειδικά σχεδιασμένο να βοηθήσει στην κάλυψη των απαιτητικών διατροφικών αναγκών που αντιμετωπίζει ένα παιδί από 2 ετών και πάνω. Όπως άλλωστε έχεις διαπιστώσει και εσύ, πλέον είναι πολύ πιο δραστήριο και… υπερκινητικό από ό,τι τους προηγούμενους μήνες. Ακριβώς για αυτό, η εμπλουτισμένη σύνθεση του NOYNOY Kid, η οποία περιλαμβάνει βιταμίνη Α, B2, B12, φώσφορο, ασβέστιο, πρωτεΐνη και σίδηρο, είναι η καλύτερη επιλογή που μπορεί να κάνει κάθε μαμά για να εξασφαλίσει μία ισορροπημένη ανάπτυξη για το μικρό της. Είτε επιλέξεις το συμπυκνωμένο, είτε το γάλα ψυγείου, το παιδάκι σου θα είναι δυνατό κάθε μέρα!

galata nounou 4

Κλείνοντας, έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζεις πως κάθε παιδί είναι μία ξεχωριστή προσωπικότητα και έχει το δικό του ρυθμό ανάπτυξης. Το γεγονός πως το αγγελούδι σου δεν ανταποκρίνεται απόλυτα στα στάδια ανάπτυξης του μέσου όρου, όπως αυτά που αναγράφονται παραπάνω, δεν σημαίνει απαραίτητα πως αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Έχοντας πάντα για κατεύθυνση την έμπειρη γνώμη του γιατρού και ενισχύοντας την προσπάθεια του μικρού σου με τα εμπλουτισμένα γάλατα Noulac και ΝΟΥΝΟΥ Kid, μπορείς να είσαι κάτι παραπάνω από σίγουρη πως έχεις πάρει τις καλύτερες αποφάσεις για το μεγάλωμά του.

43.90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
CROCS ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΓΑΛΟΤΣΕΣ 14613 4BH CERULE PACIFIC
47.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Φόρμα Εξόδου Tender Comforts με κέντημα και διακοσμητικές τσέπες (1-12 μηνών) 00480972 ΕΚΡΟΥ
12.45 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΓΑΛΟΤΣΕΣ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ - ΚΟΚΚΙΝΟ
14.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΒΡΕΦΙΚΟ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΜΠΟΥΦΑΝ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ - ΡΟΖ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Η πρώτη μας εξόρμηση για τα χριστουγεννιάτικα δώρα (vid)

Η πρώτη μας εξόρμηση για τα χριστουγεννιάτικα δώρα (vid)

Υπάρχει κάτι πιο cute από το να επιλέγεις χριστουγεννιάτικα δώρα από την…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις για παιδιά – Τι μπορείτε να δείτε στην Αθήνα;

Χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις για παιδιά – Τι μπορείτε να δείτε στην Αθήνα;

Υπέροχες παιδικές παραστάσεις για να μπείτε στο κλίμα των γιορτών.
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πώς να οριοθετήσετε τις επιθυμίες του παιδιού σας μέσα στις γιορτές

Πώς να οριοθετήσετε τις επιθυμίες του παιδιού σας μέσα στις γιορτές

Η περίοδος των εορτών είναι μια άμορφη και γιορτινή περίοδος που όλοι…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Αυτές τις γιορτές μίλησε στα παιδιά σου για τα «Δώρα Αγάπης»!

Αυτές τις γιορτές μίλησε στα παιδιά σου για τα «Δώρα Αγάπης»!

Λένε πως τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών και η αλήθεια…
Διάβασε τη συνέχεια
PlusQueen
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2019 Mothersblog.gr - All rights reserved
Αναστασία Περράκη: Μετά από καιρό μας δείχνει την κούκλα κόρη της - Μεγάλωσε πολύ (pics)