Πέντε τρόποι για να πείσεις το μικρό σου να φορά κάθε μέρα αντηλιακό!

Η εποχή που τα παιδιά πρέπει να φορούν αντηλιακό σε καθημερινό επίπεδο έφτασε και για πολλούς γονείς, το γεγονός αυτό αποτελεί από μόνο του έναν μεγάλο «πονοκέφαλο».

Πέντε τρόποι για να πείσεις το μικρό σου να φορά κάθε μέρα αντηλιακό!

Και αυτό διότι πολλά είναι τα παιδιά -μικρότερης αλλά και μεγαλύτερης- ηλικίας που ξεχνούν ή αρνούνται πεισματικά να επιτρέψουν στη μαμά και τον μπαμπά να τους εφαρμόσει αντηλιακό πριν το παιχνίδι και τις βουτιές στη θάλασσα.

Το να κυνηγάς τα παιδιά να φορέσουν αντηλιακό στην παραλία είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί την ώρα που προσπαθείς απλώς να περάσεις μερικές ώρες χαλάρωσης έπειτα από μία εξουθενωτική εβδομάδα. Όταν δε το μικρό αρχίζει τα κλάματα, τότε ενδεχομένως εύχεσαι να είχες μείνει σπίτι. Παρά τα… καμώματα των μικρών μας, ωστόσο, η ευθύνη για την προστασία τους ανήκει σε εμάς και αυτό σημαίνει πως είναι απαραίτητο να βρούμε τους πλέον αποτελεσματικούς τρόπους για να τα πείσουμε να φορούν αντηλιακό.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που επιθυμείς να βοηθήσεις και εσύ τα παιδιά σου να κατανοήσουν τη σημασία της προστασίας τους από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία και να κατανοήσουν την έννοια του ασφαλούς παιχνιδιού, καλό είναι να «μελετήσεις» την παρακάτω λίστα. Την ετοιμάσαμε με βάση τις δικές μας, καλοκαιρινές ιστορίες… γκρίνιας με τα παιδιά και θα σε βοηθήσει να πετύχεις τον στόχο σου.

antiliako 2

1. Μην αφήνεις την εφαρμογή για την τελευταία στιγμή

Σημαντική συμβουλή που από την πρώτη κιόλας ημέρα της θα αποδειχθεί πολύτιμη. Μην αφήνεις την εφαρμογή του παιδικού αντηλιακού για την τελευταία στιγμή, δηλαδή όταν το παιδί είναι έτοιμο να βγει στον κήπο για να παίξει, να ανέβει στις κούνιες στην παιδική χαρά, να πιάσει τα φτυαράκια για να σκαλίσει την άμμο ή να βουτήξει στη θάλασσα. Είναι λογικό πως θα παραπονεθεί και θα αντισταθεί στην εφαρμογή του αντηλιακού όταν πάει να γίνει την ώρα που ο ενθουσιασμός και η χαρά του για παιχνίδι και περιπέτεια το κατακλύζουν! Μην ξεχνάς, άλλωστε, πως η εφαρμογή του αντηλιακού καλό είναι να γίνεται τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο! Εφαρμόζοντας, λοιπόν, το αντηλιακό στο παιδί την ώρα που είναι ήρεμο και πριν έρθει η στιγμή της αναχώρησης για το πάρκο ή την παραλία, θα γκρινιάξει λιγότερο -έως και καθόλου- και παράλληλα, θα είναι πλήρως προστατευμένο.

2. Βρες αντηλιακό που εφαρμόζεται κατευθείαν σε βρεγμένο δέρμα

Δεύτερο και αναμφίβολα σημαντικό βήμα που θα σου λύσει τα χέρια. Φρόντισε να βρεις ένα αντηλιακό πολύ υψηλής προστασίας στη μορφή σπρέι, το οποίο μπορεί να ψεκάζεται απευθείας σε βρεγμένο δέρμα. Δηλαδή, ένα προϊόν για την εφαρμογή του οποίου δεν απαιτείται σκούπισμα και συνεπώς, δεν διακόπτει το παιχνίδι του παιδιού. Λύση «έξυπνη» και πρακτική που θα σε βοηθήσει να πείσεις το μικρό σου να φοράει κάθε μέρα αντηλιακό. Για όλους τους παραπάνω λόγους, στα δικά μας «must» φέτος βρίσκεται το Kids Sun Care SPF 50+ Wet Skin Spray. Έχει λεπτόρρευστη, διάφανη, υγρή σύνθεση που δεν αφήνει λευκά ίχνη και χάρη στον στοχευμένο ψεκασμό του, κάνει την εφαρμογή του αντηλιακού «παιχνιδάκι»!

3. Γίνε το πρότυπό του και δώσε του το σωστό παράδειγμα

Τι άλλο μπορείς να κάνεις για να το πείσεις να φοράει το αντηλιακό του; Μα φυσικά να γίνεις το πρότυπό του, το κατάλληλο για εκείνο «role model» που θα του δώσει το σωστό παράδειγμα. Και ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά, το να βάζει πάντα αντηλιακό πριν την έκθεσή του στον ήλιο -και αν δεν μπορεί να το κάνει μόνο του, να σου επιτρέπει με προθυμία να το κάνεις εσύ για εκείνο. Μην ξεχνάς πως τα παιδιά «αντιγράφουν» τις συμπεριφορές των γονιών τους από ιδιαίτερα μικρή ηλικία, ακόμη και σε ό,τι αφορά στα πιο απλά πράγματα. Άρχισε, λοιπόν, να προστατεύεσαι και εσύ από τον ήλιο και σύντομα, θα δεις το μικρό σου να γίνεται περισσότερο δεκτικό στο αντηλιακό.

antiliako 3

4. Εστίασε σε ένα προϊόν που είναι ανθεκτικό στο νερό

Τι άλλο χρειάζεται να βάλεις φέτος στην τσάντα θαλάσσης σου; Ένα αντηλιακό προσώπου και σώματος το οποίο είναι ανθεκτικό στο νερό. Με αυτόν τρόπο δεν θα χρειάζεται να διακόπτεις συνεχώς το παιδί από τα πλατσουρίσματα και τις βουτιές του και θα έχεις την ευκαιρία να είσαι πιο ήρεμη στην παραλία. Φυσικά, το αντηλιακό που θα προμηθευτείς πρέπει να προσφέρει πολύ υψηλή προστασία και να εξασφαλίζει παρατεταμένη και σταθερή αντηλιακή κάλυψη. Καλό είναι, επίσης, να απευθύνεται σε παιδιά με φωτοευαισθησία, να προστατεύει από τους ρύπους και τις ελεύθερες ρίζες και μεταξύ άλλων, να θωρακίζει το DNA του δέρματος! Ναι, σήμερα μπορείς να βρεις όλα τα παραπάνω σε ένα αντηλιακό.

5. Μίλησέ του για τους κίνδυνους του ήλιου και τα… εντομάκια

Τέλος, ένας όμορφος και ειλικρινής τρόπος για να πείσεις το παιδί να φορά κάθε μέρα αντηλιακό, είναι το να του μιλήσεις με ειλικρίνεια για τους κινδύνους της ηλιακής ακτινοβολίας και του καλοκαιριού γενικότερα. Για παράδειγμα, εξήγησέ του το πώς ο ήλιος κάνει κακό στο δέρμα του και αποκάλυψέ του πως σε κάποιες περιπτώσεις, ένα αντηλιακό γαλάκτωμα μπορεί να προστατεύσει το πρόσωπο και το σώμα του και από τις επιθέσεις των εντομών -που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κάνουν την εμφάνισή τους! Αν τα φοβάται… δεν θα πει όχι!


Όποια και αν είναι η επιλογή σου να θυμάσαι πως σε ό,τι αφορά στα παιδικά αντηλιακά που θα επιλέξεις για το μικρό σου, δύο είναι οι παράμετροι που θα κάνουν τη διαφορά. Η πρώτη αφορά στο να μην περιέχουν ουσίες όπως parabens και η δεύτερη στο να κάνεις το αντηλιακό συνήθεια των παιδιών (και όχι μόνο το καλοκαίρι) από μικρή ηλικία! Με τα απαραίτητα tips και τα κατάλληλα προϊόντα θα καταφέρεις να βοηθήσεις το παιδί σου να φοράει στο εξής πιο εύκολα το αντηλιακό του και να προστατεύεται!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved