Όταν η χρήση του παιδικού αντηλιακού γίνεται… παιχνίδι

Μία από τις αγαπημένες μου συνήθειες, πριν τη λήξη κάθε σχολικής χρονιάς, είναι το να διαβάζω τις σχολικές εκθέσεις των παιδιών μου. 

Όταν η χρήση του παιδικού αντηλιακού γίνεται… παιχνίδι

Η αποτύπωση των σκέψεών τους στο χαρτί, επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις, που σε κάνουν να ξεχνάς τις δυσκολίες όλης της χρονιάς και να ανυπομονείς για τις ερχόμενες διακοπές. Μία από αυτές ήταν και η έκθεση της 11χρονης κόρης μου για το καλοκαίρι, η οποία δεν σταματά να με εκπλήσσει κάθε φορά με το γραπτό της λόγο.

«Ποτέ κανείς δεν καταλαβαίνει πότε έρχεται το καλοκαίρι. Ξεχνιέσαι στις ατέλειωτες ώρες του χρόνου και δεν θυμάσαι τίποτα. Μόνο η μαμά μου δεν ξεχνάει τίποτα. Ούτε όταν με ξυπνάει και με βοηθάει να ετοιμαστώ για το σχολείο κάθε πρωί, ούτε όταν ετοιμάζει τα πράγματα για την παραλία. Η τσάντα που παίρνουμε μαζί μας στη θάλασσα έχει πάντα τη μάσκα μου, τα βατραχοπέδιλά μου και το αντηλιακό μου, με το οποίο συνήθιζε, όταν ήμουν πιο μικρή, να με κυνηγάει στην παραλία για να μην καώ από τον ήλιο», γράφει στη μία από τις τρεις παραγράφους της έκθεσής της για την αγαπημένη της εποχή.

Με… ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια

Είναι αλήθεια ότι μέχρι να μάθει να βάζει το αντιηλιακό μόνη της μου πήρε λίγο καιρό, σε αντίθεση με τον μεγαλύτερό της αδερφό, ο οποίος το έβλεπε περισσότερο ως… παιχνίδι. Σε αυτό βοήθησε και η «σκανδάλη» του παιδικού αντηλιακού Cien Sun SPF 50+ σε σπρέι, το οποίο αγοράζω, πλέον, σχεδόν κάθε τρεις εβδομάδες από το Lidl της γειτονιάς μου.

lidl 2Και κάπως, έτσι άρχισε η μικρή μου να βλέπει το μεγάλο της αδερφό να ψεκάζεται με το αντηλιακό και ζήτησε να της πάρω ακριβώς το ίδιο. Της άρεσε, όχι μόνο γιατί η διαδικασία της επάλειψης είναι πιο διασκεδαστική και γίνεται στο άψε-σβήσε, αλλά επειδή το συγκεκριμένο αντηλιακό ήταν άοσμο, αφού δεν περιέχει αρωματικές ουσίες.
Και κάπως έτσι, έχω με… ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια: Αφενός σταμάτησα να κυνηγάω στην παραλία το ζωηρό μου αγγελούδι με το αντηλιακό στο χέρι, αφετέρου έχω το κεφάλι μου ήσυχο ότι προστατεύονται και τα δύο από τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία, αφού τα Cien Sun SPF 50+ χαρακτηρίζονται για την πολύ υψηλή προστασία, που παρέχουν στις ιδιαίτερα ευαίσθητες στον ήλιο παιδικές επιδερμίδες. Συν τοις άλλοις, η προσιτή τους τιμή μου δίνει τη δυνατότητα να έχω πάντα διαθέσιμο και ένα δεύτερο παιδικό αντηλιακό, είτε σε σπρέι των 150ml ή 250ml, είτε σε μορφή κρέμας των 100ml.

lidl 3Μπορεί το καλοκαίρι για τους λιλιπούτειους να είναι συνυφασμένο με ατελείωτο παιχνίδι στην άμμο και βουτιές στα κύματα, ξεγνοιασιά και διασκέδαση, αλλά η κατάλληλη προστασία από τον ήλιο πρέπει να λαμβάνεται πάντα πολύ σοβαρά υπόψη από κάθε γονιό. Αν και τα συγκεκριμένα αντηλιακά είναι αδιάβροχα, η συχνή χρήση βοηθά στο να διατηρείται η προστασία σε ικανοποιητικά επίπεδα, ιδιαίτερα μετά από εφίδρωση, κολύμπι ή σκούπισμα.

Αυτό, βέβαια, μπορεί να σημαίνει ότι οι στάσεις στα καταστήματα Lidl, καθοδόν για την παραλία, γίνονται ακόμα πιο συχνές, αλλά η έκθεση στον ήλιο δεν είναι… παιχνίδι. Επειδή τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν με τις ώρες στην παραλία και μέσα στη θάλασσα, οι μαμάδες οφείλουμε να είμαστε από τώρα προετοιμασμένες με τα καλύτερα βρεφικά και παιδικά αντιηλιακά, πριν αποδράσουμε σε κάποια κοντινή παραλία ή πριν ανακαλύψουμε οικογενειακώς κάποιο νέο γραφικό ελληνικό προορισμό! Μετά από έναν κρύο χειμώνα μάς αξίζει λίγη παραπάνω ξεγνοιασιά και χαλάρωση...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved