Έτσι θα προστατέψετε το παιδί σας από την αφυδάτωση

5+2 tips για την προστασία από την αφυδάτωση.

Έτσι θα προστατέψετε το παιδί σας από την αφυδάτωση

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή των παιδιών. Τα σχολεία έχουν κλείσει και μπορούν να παίζουν για ώρες ολόκληρες στην παραλία στον κήπο και σε οποιονδήποτε εξωτερικό χώρο.

Το καλοκαίρι ωστόσο, δεν παύει να ελοχεύει και διάφορους κινδύνους και ένας από αυτούς είναι η αφυδάτωση. Η ζέστη μπορεί να είναι ανυπόφορη για όλους αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά λόγω του ότι η επιφάνεια του σώματός τους είναι μεγαλύτερη από ότι το συνολικό τους βάρος, είναι πιο δύσκολο να προσαρμοστούν στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Πώς λοιπόν μπορείτε να προστατέψετε το παιδί σας από την αφυδάτωση;

1. Γνωρίστε τη σωματική του κατάσταση
Η αφυδάτωση μπορεί να είναι επικίνδυνη για όλα τα παιδιά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλα τα παιδιά έχουν τις ίδιες αντοχές και ευαισθησίες. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη σωματική κατάσταση του παιδιού σας. Εάν το βάρος του είναι πάνω από το φυσιολογικό ή εάν δεν έχει συνηθίσει στην άθληση, είναι πιο πιθανό να αφυδατωθεί.

2. Εκθέστε το σταδιακά στη ζέστη
Ζούμε στην εποχή του air condition, το οποίο μας προσφέρει μεν δροσιά, αλλά ταυτόχρονα μας κάνει να εθιστούμε σε μία κατάσταση και θερμοκρασία που δεν είναι η πραγματική. Καλό είναι να περιορίσετε τη χρήση του air condition στο σπίτι και να βγαίνετε πιο συχνά με το παιδί σας εξωτερικούς χώρους για να εξοικειωθεί με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Με αυτόν τον τρόπο η αντοχή του θα ενισχυθεί. Ασφαλώς προσέχουμε να μην κάνουμε υπερβολές.

3. Δίνετέ του νερό ανά τακτά διαστήματα
Το νερό είναι ο πιο πολύτιμος σύμμαχός μας κατά της αφυδάτωσης. Φροντίστε να δίνετε στο παιδί σας νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ιδιαίτερα όταν είστε έξω. Και επειδή πάντα οι γονείς πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα, μην ξεχνάτε να πίνετε αρεκτό νερό και εσείς οι ίδιοι.

4. Ενημερωθείτε για τον καιρό
Καλό είναι να παρακολουθείτε καθημερινά τον καιρό. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε ενήμεροι για τις καιρικές συνθήκες και για τους επικείμενους καύσωνες για να αποφύγετε την έκθεση στις υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες και τον ήλιο.

5. Βάλτε τα σωστά ρούχα
Ο σωστός ρουχισμός είναι επίσης πολύ σημαντικός για την προστασία του παιδιού σας από την αφυδάτωση. Ως γνωστόν το καλοκαίρι καλό είναι να προτιμούμε τα ανοιχτόχρωμα και ελαφριά ρούχα. Απαραίτητο αξεσουάρ είναι και το καπέλο.

6. Βάλτε τα φρούτα στη διάτροφή σας
Τα φρούτα έτσι και αλλιώς είναι απαραίτητα για μία ισορροπημένη διατροφή. Το καλοκαίρι ιδιαίτερα, τα φρούτα εποχής είναι πολλά και έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό για αυτό και δεν ξεχνάμε να τα συμπεριλάβουμε στην καθημερινή διατροφή των παιδιών.

7. Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά
Ακόμα και αν πάρετε όλες τις προφυάλξεις κατά της αφυδάτωσης, θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για τυχον συμπτώματα που μπορεί να προκύψουν.

Πηγή: webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved