Τι θα πρέπει να προσέξετε για να κάνετε το παιδί σας μπάνιο με ασφάλεια (pics)

Το μπάνιο συμπεριλαμβάνεται στην καθημερινή ρουτίνα του παιδιού.

Τι θα πρέπει να προσέξετε για να κάνετε το παιδί σας μπάνιο με ασφάλεια (pics)

Το μπάνιο όχι μόνο συμβάλει στην καθαριότητα και την υγιεινή του παιδιού σας, αλλά το βοηθάει να χαλαρώνει και είναι μέρος μιας ρουτίνας, που ειδικά στις μικρές ηλικίες, κάνει το παιδί να αισθάνεται ασφαλές.

Το παιδί σας ενδέχεται να ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των παιδιών που μπορεί να μην αγαπούν το μπάνιο ιδιαίτερα. Ο χρόνος όμως του μπάνιου μπορεί να μην είναι μόνο ένα «πρέπει» αλλά και μια ευκαιρία για να δεθείτε ή και να διασκεδάσετε μαζί. Μπορείτε να απασχολήσετε το παιδί με ειδικά παιχνίδια ή ακόμα και βιβλία κατάλληλα για το λουτρό. Τραγουδήστε μαζί ή πείτε παιδικά ποιηματάκια.

Ασφάλεια

Ένα άλλο θέμα, σημαντικό, που μπορεί να σας απασχολεί είναι και η ασφάλεια του παιδιού κατά τη διαδικασία του μπάνιου.

Ο πρώτος και βασικός κανόνας είναι να μην αφήνετε το παιδί ποτέ μόνο του μέσα στη μπανιέρα! Έχετε κοντά σας όλα τα απαραίτητα κάτι που θα εξασφαλίσει ότι δεν θα χρειαστεί να απομακρυνθείτε από το παιδί. Μην το αφήνετε μόνο του στο μπάνιο για να απαντήσετε στο τηλέφωνο ή να ανοίξετε την πόρτα. Καλύτερα να τυλίξετε το παιδί και να το πάρετε μαζί σας.

Βεβαιωθείτε ότι το μικρό σας δεν είναι στη μπανιέρα ή στο μπάνιο όταν γεμίζετε τη μπανιέρα. Η θερμοκρασία του νερού μπορεί να αλλάξει ξαφνικά σε πολύ ζεστό ή πολύ κρύο κάτι που μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για το παιδί.

Επίσης, πριν τοποθετήσετε το παιδί μέσα στην μπανιέρα βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του νερού είναι η κατάλληλη. Μπορείτε να το δοκιμάσετε τοποθετώντας το αγκώνα σας στο νερό.

Διαβάστε στην gallery ποια άλλα θέματα ασφάλειας θα πρέπει να προσέξετε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved