Ποια είναι η σωστή θέση για να κοιμάται το μωρό; (vid)

Υπάρχει σωστή θέση για να κοιμάται το μωρό και ποια είναι αυτή; 

Ποια είναι η σωστή θέση για να κοιμάται το μωρό; (vid)

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί ποια είναι η ασφαλέστερη στάση που πρέπει να βάζουμε το νεογέννητο για ύπνο.
Τα τελευταία χρόνια οι παιδίατροι συνιστούσαν τους γονείς να βάζουν το μωρό να κοιμάται στο πλάι για αποφυγή πνιγμού.

Όμως τα δεδομένα και πάλι άλλαξαν με τους ειδικούς να θεωρούν ως την πιο ενδεδειγμένη στάση την ύπτια θέση (στην πλάτη), καθώς η προηγούμενη θέση -στο πλάι- αποδείχτηκε πιο επικίνδυνη όσον αφορά το σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου, ενώ ασκούσε πίεση στο θώρακα και η κυκλοφορία του αίματος στο άνω άκρο όταν βρισκόταν κάτω από τον κορμό, επηρεάζονταν σημαντικά.

Το 2011 η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής αποφάνθηκε ότι η πλέον ασφαλής στάση ύπνου είναι να κοιμάται το μωρό ανάσκελα!

Ωστόσο, καμία από τις παραπάνω θέσεις δεν διασφαλίζει 100% την ασφάλεια του μωρού κατά τον ύπνο. Γι΄αυτό και οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν το μωρό τους κοιμάται και ποτέ να μην αφήνουν αντικείμενα μέσα στην κούνια.



Μάλιστα η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, προτείνει τα εξής:

  • Αν το μωρό σας συνηθίζει να κοιμάται μονόπλευρα, τοποθετήστε ένα παιχνίδι ή κάτι που να του τραβά την προσοχή από την απέναντι πλευρά, ώστε να αναγκάζεται να γυρίζει και από την άλλη.
  • Βοηθήστε το να γυρίζει και από την άλλη πλευρά χρησιμοποιώντας μια τυλιγμένη πετσέτα.
  • Βάλτε το στο κρεβάτι με τέτοιο τρόπο ώστε να αναγκάζεται να γυρίζει να σας βλέπει προς τη πλευρά που δεν προτιμά.
  • Προσπαθήστε να το τοποθετείται στο παιδικό του κάθισμα, σε ημικαθιστή θέση, ώστε να αναγκάζεται να γυρίζει το κεφάλι παντού.
  • Αφήστε το να κάθεται στα γόνατά σας ή σε ένα παιδικό κάθισμα αρκετό χρόνο.
  • Κρατήστε το σε διαφορετικές θέσεις. Υπάρχουν πολλοί διασκεδαστικοί τρόποι για να το βοηθήσετε να αναπτύξει τους μυς του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved