Ποια είναι τα βασικά στάδια του θηλασμού; (vid)

Οι περισότερες μητέρες περιγράφουν με απογοητευτικά λόγια τις πρώτες προσπάθειες να θηλάσουν.

Ποια είναι τα βασικά στάδια του θηλασμού; (vid)

Ο θηλασμός όμως μαθαίνεται αμέσως. Τα πάντα είναι ζήτημα εξάσκησης.

Προσπαθήστε να βάλετε το μωράκι στο στήθος σας όσο πιο νωρίς γίνεται. Διαλέξτε τη στάση που σας βολεύει περισσότερο και πάρτε το μωρό στην αγκαλιά σας. Πρέπει να κρατήσετε το μωρό έτσι ώστε το κεφαλάκι του να ακουμπά στο εσωτερικό του αγκώνα σας και το χέρι σας να στηρίζει όλο το σώμα του που πρέπει να είναι γυρισμένο προς το μέρος σας και η κοιλίτσα του να ακουμπά στο στομάχι σας. Προσοχή στο κεφάλι του.

Δεν πρέπει να στρίβει καθώς θηλάζει, αλλά να βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τον κορμό του. Δηλαδή, το αυτί, ο ώμος και η πλαϊνή επιφάνεια από το μπουτάκι του μωρού να είναι σε ευθεία γραμμή, έτσι ώστε αν κάποιος σας κοιτάζει από απέναντι την ώρα που θηλάζετε, να βλέπει την πλάτη του μωρού σας, χωρίς να σκύβετε μπροστά όταν βάζετε τη θηλή στο στόμα του μωρού.

Με το ελεύθερο χέρι σας πιάνετε το στήθος σας, έτσι ώστε το μεγάλο δάχτυλο να είναι στην επάνω πλευρά της θηλής άλω ( δηλαδή της περιοχής γύρω από τη θηλή) και τα υπόλοιπα δάχτυλα από κάτω. Μην πιάνετε τη θηλή σαν να είναι τσιγάρο, γιατί τα δάχτυλά σας θα ακουμπούν στη θηλαία άλω και θα εμποδίζουν το μωράκι να βάλει στο στόμα του τη θηλή σωστά. Στη συνέχεια, κουνήστε λίγο με το χέρι σας ολόκληρο το μαστό, έτσι ώστε η θηλή να χαϊδέψει το στοματάκι του μωρού.

Αυτό αμέσως (εξοπλισμένο όπως είναι με το αντανακλαστικό του θηλασμού) θα ανοίξει το στόμα του, θα πιάσει καλά τη θηλαία άλω και θα αρχίσει να κάνει θηλαστικές κινήσεις , με το σαγονάκι του να κινείται μπρος-πίσω. Αν το μωρό δεν πιάσει όλη τη θηλαία άλω, αλλά απλά πιπιλά τη θηλή σας, πρέπει να το βγάλετε από το στήθος σας και να ξαναπροσπαθήσετε, ώσπου να μπει σωστά στο στόμα όλη η θηλαία άλως.

Διαφορετικά, στην προσπάθειά του να ρουφήξει το γάλα που δεν βγαίνει, αφού δεν έχει πιάσει σωστά στο στόμα του το στήθος σας, καθώς αγωνίζεται μπορεί να τραυματίσει τις θηλές σας.

Για να απομακρύνετε το μωράκι από το στήθος σας, βάλτε το μικρό σας δάχτυλο μέσα στο στόμα του. Αμέσως εκείνο θα πιάσει το δάχτυλο και θα αφήσει τη θηλή.

Μετά το θηλασμό κρατείστε το μωρό για λίγο στον ώμο σας μέχρι να ρευτεί. Μην ανησυχήσετε αν δεν ρευτεί μετά ύστερα από 10 λεπτά. Πολλά νεογέννητα που θηλάζουν δεν καταπίνουν αέρα και έτσι δεν έχουν ανάγκη να ρευτούν.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς να θηλάσετε το νεογέννητο μωρό σας



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved