Πώς να μείνουν τα παιδιά στεγνά και ζεστά στο σχολείο

Αυτός ο καιρός έχει μπερδέψει αρκετούς γονείς!

Πώς να μείνουν τα παιδιά στεγνά και ζεστά στο σχολείο

Δεν ξέρουν τι να φορέσουν στα παιδιά για να τα κρατήσουν ζεστά από το κρύο και στεγνά από τη βροχή.

Κάποτε ο Sir Ranulph Fiennes είχε πει, «Δεν υπάρχει άσχημος καιρός, απλά λάθος ντύσιμο!».

Ο κρύος καιρός δεν θα έπρεπε να είναι πρόβλημα

Αντί να φοράτε 2 φανελάκια στα παιδιά, μία μπλούζα, μια ζακέτα για παν ενδεχόμενο και ένα μπουφάν, προτιμήστε τα ισοθερμικά εσώρουχα. Τα πολλά ρούχα κάνουν ένα παιδί όχι μόνο δυσκίνητο αλλά και να δυσανασχετεί. Αντί λοιπόν να το «φορτώνετε» με πολλά και λάθος ρούχα, προτιμήστε τα λίγα και τα σωστά. Ένα ισοθερμικό μπλουζάκι και ένα ισοθερμικό κολάν, θα κρατήσει το παιδί ζεστό και θα του προσφέρει άνεση στο παιχνίδι.

Αποφύγετε τα τζιν

Όταν κάνει κρύο και βρέχει, καλό θα ήταν να αποφεύγετε τα τζιν παντελόνια. Αν βραχούν μπορεί να προκαλέσουν σε ένα παιδί υποθερμία.

Προτιμήστε τα λεπτά φλις

Οι μπλούζες φλις δεν είναι πολύ χοντρές, ούτε πολύ λεπτές κρατώντας ζεστό ένα παιδί.

kryo kai vroxh 1

Μπουφάν

Όταν έρθει η στιγμή να επιλέξετε μπουφάν, πρέπει να διαλέξετε το σωστό. Όχι με κριτήριο το στιλ αλλά την άνεση και την καταλληλότητα.

Προτιμήστε ζεστά και αδιάβροχα μπουφάν που είναι κατάλληλα όχι μόνο για το κρύο αλλά και για τη βροχή, εμποδίζοντας το νερό να περάσει στα ρούχα του.

Όταν βρέχει πώς κρατάμε τη βροχή μακριά από τα παντελόνια;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα ισοθερμικά εσώρουχα είναι εκείνα που θα πρέπει να φοράτε στα παιδιά σας, αν θέλετε να τα κρατάτε ζεστά. Όταν πρόκειται όμως για βροχή τα πράγματα λίγο δυσκολεύουν.

Σε αυτή την περίπτωση αγοράστε αδιάβροχα παντελόνια με λάστιχο, που τα παιδιά μπορούν να φοράνε πάνω από τις φόρμες τους όταν βρέχει. Έτσι, θα παραμένουν στεγνά ακόμη και στο διάλειμμα του σχολείου.

Καπέλο και γάντια

Το καπέλο σίγουρα κρατά ένα παιδί ζεστό. Για αυτό το καπέλο θα πρέπει να καλύπτει τα αυτιά του παιδιού σας. Όσο για τα γάντια; Φροντίστε να έχουν ζεστή επένδυση από μέσα και αδιάβροχη απ' έξω!

Παπούτσια

Τα δαχτυλάκια των παιδιών, γρήγορα κρυώνουν. Για αυτό αγοράστε ζεστές καλτσούλες. Για να παραμείνουν όμως οι κάλτσες στεγνές, ειδικά μια βροχερή μέρα, θα πρέπει τα παπούτσια του παιδιού να είναι αδιάβροχα.

Προτιμήστε δερμάτινα παπούτσια χωρίς υφασμάτινες λεπτομέρειες. Αν πάλι δεν έχουν γυμναστική, οι γαλότσες είναι μια καλύτερη επιλογή. Πάντα να θυμάστε να έχουν μαλακή και ζεστή εσωτερική επένδυση ώστε να μην παγώνουν τα πόδια των παιδιών σας.

Μην το παρακάνετε

Να θυμάστε ότι πρέπει να ντύνετε καλά τα παιδιά σας και όχι υπερβολικά. Μην το παρακάνετε με τα ζεστά ρούχα, τις κάλτσες και τα γάντια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εφίδρωση των παιδιών, κάνοντάς τα να κρυώνουν περισσότερο.

Είναι προτιμότερο να βάζετε στη σχολική τσάντα τα γάντια, το καπέλο, το αδιάβροχο παντελόνι και ένα ζευγάρι στεγνές κάλτσες, ώστε τα ίδια να φορούν ό,τι θέλουν ανάλογα με το πώς νιώθουν και αισθάνονται!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved