Επιστροφή στο σχολείο: Πώς θα κρατήσεις τις ψείρες μακριά από το παιδί σου

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση

Επιστροφή στο σχολείο: Πώς θα κρατήσεις τις ψείρες μακριά από το παιδί σου

Τα σχολεία ξεκίνησαν και εσύ προσπαθείς να βοηθήσεις το παιδάκι σου να προσαρμοστεί ομαλά. Γεμίζεις το πρόγραμμα με συναρπαστικές δραστηριότητες και το ενθουσιάζεις με μικρές και μεγαλύτερες εκπλήξεις, προκειμένου να κάνεις την καθημερινότητά του λίγο πιο όμορφη. Παρ’ όλα αυτά, τα απρόοπτα είναι πάντα στο πρόγραμμα, για αυτό φρόντισε να είσαι πάντα σε ετοιμότητα.

Και επειδή ως μανούλα ξέρεις καλά ότι κάθε χρονιά, με την επιστροφή των μικρών μαθητών μας στα θρανία, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τα ίδια επαναλαμβανόμενα προβλήματα, φέτος λάβε τα μέτρα σου εγκαίρως!

Η ιστορία είναι γνωστή: Τα μικρά σου παίζουν ανέμελα με τους νέους τους φίλους μέχρι να εμφανιστεί μία «ανεπιθύμητη παρέα», που τους προκαλεί φαγούρα. Σίγουρα, οι ψείρες είναι από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στα σχολεία, που ευτυχώς δεν απειλούν την υγεία των μικρών μας. Παρ’ όλα αυτά, τα ταλαιπωρούν και τους δημιουργούν ενοχλήσεις και κακή διάθεση. Προκειμένου να τα ανακουφίσεις, λάβε τα μέτρα σου. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να προσέξεις.

Υπάρχει τρόπος να προλάβουμε το πρόβλημα;

Σε κάθε περίπτωση, η πρόληψη είναι καλύτερη από την αντιμετώπιση. Τι μπορούμε να κάνουμε, όμως, για το εν λόγω πρόβλημα; Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Αρκεί να αναφέρουμε ότι, τα παιδιά του Δημοτικού προσβάλλονται από φθειρίαση σε ποσοστό πάνω από 40!

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα το παιδάκι μας να κολλήσει. Και φυσικά δεν μπορούμε να μην του επιτρέπουμε να παίζει με τους φίλους του και να αισθάνεται ελεύθερο. Παρ’ όλα αυτά, μπορούμε να του πούμε να είναι λίγο πιο προσεκτικό με τα προσωπικά του αντικείμενα. Και αυτό διότι, οι ψείρες μεταδίδονται με άμεση προσωπική επαφή, ανταλλαγή ρούχων και «μολυσμένων» αντικειμένων. Καλό θα ήταν λοιπόν, να ενθαρρύνουμε τα παιδάκια μας να μη μοιράζονται κορδέλες, κοκαλάκια, χτένες για τα μαλλιά, καπέλα, κασκόλ, λούτρινα παιχνίδια ή οτιδήποτε άλλο με τους φίλους τους.

psires sta paidia 1

Παιδικά κεφαλάκια χωρίς έγνοιες!

Ένα απαραίτητο μέτρο είναι να χρησιμοποιήσουμε εξειδικευμένα προϊόντα για ψείρες, που είναι κατάλληλα για παιδιά και τα προστατεύουν αποτελεσματικά από τις ψείρες, χωρίς να τα επιβαρύνουν. Για αυτό, φρόντισε να ελέγξεις προσεκτικά το προϊόν που θα επιλέξεις και να βεβαιωθείς ότι δεν περιέχει parabens, χρώμα και συντηρητικά. Μπορείς να επιλέξεις την ήπια μαλακτική λοσιόν για ψείρες, Lice Rep lotion, που λόγω του μοναδικού συνδυασμού φυτικών ελαίων, απωθεί τις φθείρες με φυσικό τρόπο και προλαμβάνει τη μετάδοση και επαναμόλυνση.

psires sta paidia 2



Παράλληλα, η ολοκληρωμένη αντιφθειρική αγωγή Lice Free Set της FREZYDERM περιέχει φυσικά συστατικά και λειτουργεί με μηχανικό τρόπο σε όλα τα στάδια ζωής της ψείρας -κόνιδα, νύμφη και ενήλικη. Το σετ περιέχει ένα ειδικό σαμπουάν και μία ειδική λοσιόν για ψείρες, καθώς και ένα ειδικό χτενάκι. Αυτά είναι όλα όσα χρειάζεσαι προκειμένου να βοηθήσεις το παιδάκι σου να απαλλαχθεί από τις ενοχλητικές ψείρες, τη φαγούρα και τους ερεθισμούς.

Τέλος, μην ξεχνάς ότι, όσο διαρκεί η αγωγή πρέπει να ακολουθείς αυστηρούς κανόνες υγιεινής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάζεις καθημερινά τη μαξιλαροθήκη, να πλένεις τα ρουχαλάκια του παιδιού σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες να απολυμαίνεις τα παιχνίδια του και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιεί, όπως για παράδειγμα τα λούτρινα κουκλάκια του, αλλά και να πλένεις με καυτό νερό και σαπούνι το χτενάκι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved