Πώς θα σηκώσεις ένα μωρό από την κούνια του με ασφάλεια (vid)

Στα μωρά αρέσει να τα κρατούν αγκαλιά και στους ανθρώπους αρέσει να κρατούν στην αγκαλιά τους μωρά!

Πώς θα σηκώσεις ένα μωρό από την κούνια του με ασφάλεια (vid)

Και ενώ δεν είναι τόσο εύθραυστα όσο μπορεί κάποιοι να πιστεύουν, τα παιδιά χρειάζονται κατάλληλη στήριξη καθώς τα σηκώνει κανείς στην αγκαλιά του, για να αποφευχθεί οποιοσδήποτε τραυματισμός στο ακόμη αναπτυσσόμενο κορμί τους.

Πώς όμως μπορεί κανείς να σηκώσει στην αγκαλιά του σωστά ένα μωρό; Οι περισσότεροι γονείς, γνωρίζουν ακριβώς τη διαδικασία, τι γίνεται όμως με τους νέους γονείς; Οι περισσότεροι φοβούνται να πάρουν την πρώτη φορά αγκαλιά το μωράκι τους ή να το σηκώσουν από το κρεβατάκι τους.

Συμβουλές για νέους γονείς

Πώς θα σηκώσετε ένα μωρό στην αγκαλιά σας από το κρεβατάκι του, το καλαθάκι του, τον καναπέ ή το καρότσι του

Πριν τα σηκώσετε μιλήστε τους γλυκά και με απαλή φωνή. Με αυτό τον τρόπο θα νιώσει ασφάλεια και θα καταλάβει ότι είστε κοντά του.

Για να το σηκώσετε θα πρέπει να περάσετε το ένα σας χέρι από το λαιμό του για να τον στηρίξετε και με το άλλο να το σηκώσετε από τον ποπό του.

Βεβαιωθείτε ότι τα δάχτυλα του χεριού σας έχουν απλωθεί για να στηρίξουν το λαιμό του. Με αυτόν τον τρόπο, θα στηρίξετε το κεφάλι, το λαιμό και την πλάτη του μωρού σας, καλύτερα.

Όταν βάζετε τα χέρια σας κάτω από το κεφάλι του μωρού, θα αισθανθείτε κάποια πιο μαλακά σημεία. Μη φοβάστε. Μπορεί να είναι μαλακά αλλά είναι αρκετά δυνατά οπότε μην ανησυχείτε μήπως τα αγγίξετε.

Για τους πρώτους μήνες της ζωής του, το μωρό θα χρειαστεί τα χέρια σας για να στηρίζει το κεφάλι του επειδή ο λαιμός του δεν θα είναι αρκετά δυνατός. Μετά από περίπου έξι μήνες, το μωρό θα πρέπει να μπορεί να κρατά σταθερό το κεφάλι του χωρίς βοήθεια.

Για να κρατήσετε σταθερά το μωρό στην αγκαλιά σας, τραβήξτε το κοντά στο στήθος σας. Αν και μπορείτε να κρατήσετε το μωρό μπροστά σας με τα χέρια εκτεταμένα, είναι καλύτερο να το έχετε όσο πιο κοντά στο στήθος σας για καλύτερη υποστήριξη.

Δείτε πώς θα σηκώσετε το μωρό σας σωστά και με ασφάλεια στο βίντεο που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved