Φυσιολογικός ορός, κάντε «παιχνίδι» μία υγιεινή συνήθεια!

Ως νέες μαμάδες, τους πρώτους μήνες δεν γνωρίζουμε πώς να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τα μωράκια μας. Τι κάνουμε, λοιπόν, όταν ερχόμαστε αντιμέτωπες με το πρώτο τους κρυολόγημα;

Φυσιολογικός ορός, κάντε «παιχνίδι» μία υγιεινή συνήθεια!

Η βουλωμένη μύτη είναι από τα πιο συχνά συμπτώματα που εμφανίζονται όταν τα παιδάκια μας αρρωσταίνουν, και τους προκαλεί ενοχλήσεις, επηρεάζοντας τη διάθεσή τους.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι προκειμένου να τα διευκολύνουμε να αναπνέουν, να τρώνε και να κοιμούνται καλύτερα. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό για το μωράκι σας από τη βουλωμένη μύτη καθώς η δυσκολία στην αναπνοή το εμποδίζει να απολαύσει το φαγητό, το παιχνίδι αλλά και έναν ποιοτικό ύπνο δημιουργώντας ανησυχία, κακή διάθεση και γκρίνια.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η μύτη επικοινωνεί άμεσα με τα αυτιά, τα ιγμόρεια, το στόμα, τους βρόγχους και τους πνεύμονες, και έτσι τα μικρόβια μπορούν εύκολα να εισχωρήσουν και στα υπόλοιπα μέρη προκαλώντας λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, ωτίτιδα, ιγμορίτιδα, φαρυγγίτιδα, βρογχιολίτιδα, βρογχίτιδα, πνευμονία κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει λόγος να αγχωνόμαστε. Λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα μπορούμε να αποφύγουμε όλα τα παραπάνω και να ανακουφίσουμε το μωράκι μας!

Η πρόληψη είναι το παν! Γι’ αυτό είναι πολύ βασικό να καθαρίζουμε καθημερινά τη μύτη του μικρού μας, κάνοντας πλύσεις με φυσιολογικό ορό. Εμείς ξεχωρίζουμε και εμπιστευόμαστε το Clinofar, γιατί είναι ένα υγιεινό και ασφαλές προϊόν που δεν περιέχει συντηρητικά και φαρμακευτικές ουσίες και είναι κατάλληλο για βρέφη, μωρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά. Για αυτό και το επιλέγουμε χωρίς δεύτερες σκέψεις.

clinofar 2



Για αποτελεσματική ανακούφιση του μωρού σου συνδύασε τις αμπούλες Clinofar με τον Clinofar ρινικό αποφρακτήρα. Ο ρινικός αποφρακτήρας θα απαλλάξει τη μυτούλα του μωρού από τις μυξούλες που δεν είναι σε θέση ακόμα να απομακρύνει φυσώντας τη μύτη του, όπως εμείς. Έτσι, θα βοηθήσετε το αγγελούδι σας να αναπνεύσει και να αισθανθεί καλύτερα, σε λίγα μόλις λεπτά!

Μπορείτε να βρείτε τις αμπούλες Clinofar στα φαρμακεία και να τις χρησιμοποιήσετε για όχι μία ούτε δύο αλλά για πολύ περισσότερες χρήσεις που ίσως δεν γνωρίζατε! Οι αμπούλες Clinofar είναι ιδανικές για το καθαρισμό της μυτούλας, των ματιών, των αυτιών αλλά και του αφαλού. Ένα extra tip από εμάς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Clinofar για να καθαρίσετε τυχόν πληγές στο μωράκι σας!

clinofar 3

Διατίθενται σε πρακτική συσκευασία on-the-go, για να καλύπτουν τις ανάγκες κάθε μαμάς εντός και εκτός σπιτιού. Έτσι, θα τις έχετε μαζί σας παντού προκειμένου να φροντίζετε το μωράκι σας και όλη την οικογένεια ανά πάσα στιγμή. Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι, πρόκειται για αμπούλες μίας χρήσης και συνεπώς το περιεχόμενο είναι αποστειρωμένο και εγγυάται υγιεινό καθαρισμό.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η Νο1 επιλογή που εμπιστεύονται οι μανούλες στην Ελλάδα!

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι καλό να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε προϊόντα φυσιολογικού ορού σε μπουκάλι. Ο λόγος είναι ότι εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων χρήσεων υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης μικροβίων καθώς το περιεχόμενο δεν παραμένει αποστειρωμένο σε περίπτωση αναρρόφησης με την ίδια σύριγγα κάθε φορά. Πολλή προσοχή απαιτείται και κατά τη χρήση της σύριγγας γιατί υπάρχει πιθανότητα τραυματισμού από την πίεση εκτόξευσης, ειδικά για την ευαίσθητη μυτούλα του μωρού σας.

Τα μικρά μας αγγελούδια συνήθως αντιδρούν με τον καθαρισμό της μυτούλας τους και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Για να βάλετε τις ρινικές πλύσεις στην καθημερινή ρουτίνα υγιεινής το μυστικό είναι να γίνουν ένα ωραίο παιχνίδι για το μικρό σας.

Κάντε τη διαδικασία πιο διασκεδαστική για εσάς και το μικρό σας, διαβάζοντάς τους ιστορίες και απασχολώντας τα δημιουργικά. Μικρά πράγματα, όπως να παίξετε ένα διαδραστικό παιχνίδι έχουν μεγάλη σημασία για εκείνα Μπορείτε να κάνετε την ίδια την αμπούλα Clinofar ένα απολαυστικό παιχνίδι, αν το μετατρέψετε (με λίγη φαντασία!) σε ένα πύραυλο που ήρθε από το διάστημα! Είναι εξίσου σημαντικό όταν καθαρίζεται τη μυτούλα του, να του μιλάτε ήρεμα και γλυκά και να του εξηγείτε τι κάνετε, αλλά και τη σημασία της υγιεινής, για να μάθουν από μικρά να φροντίζουν τον εαυτό τους.

Αφιερώστε τους χρόνο, παίξτε μαζί τους, διευκολύνετέ τα να αναπνεύσουν με το Clinofar και κάντε τα να χαμογελάσουν με απλές κινήσεις. Τώρα ξέρετε πώς θα φτιάξετε τη διάθεση του παιδιού σας!

1 No1 σε πωλήσεις σε όγκο και αξία φυσιολογικός ορός σε αμπούλες. Πηγή IMS MAT 02/2018

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved