10 συμβουλές για καλοκαιρινή διασκέδαση στην παραλία

Ξεχάστε τα βαρετά παιχνίδια με την άμμο! Ανακαλύψτε 10 πρωτότυπες ιδέες για να κάνετε την παραλία παιδική χαρά για τα παιδιά σας αυτό το καλοκαίρι!

10 συμβουλές για καλοκαιρινή διασκέδαση στην παραλία
Bigstock

Καθώς το καλοκαίρι είναι εδώ, δεν υπάρχει περίπτωση να μην επισκεφθείτε τις παραλίες της Αττικής αλλά και των ελληνικών νησιών.

Είναι καιρός να ενθαρρύνετε τα μικρά σας να παίξουν στην άμμο, να πλατσουρίσουν στο νερό και να ευχαριστηθούν το παιχνίδι στην παραλία!

Τα Σαββατοκύριακα που έρχονται θα είναι καυτά και πολλοί θα βγουν στην παραλία για να προσπαθήσουν να νικήσουν τη ζέστη , γι' αυτό σας παραθέτουμε 10 συμβουλές για να διασκεδάσουν τα παιδιά σας στην παραλία αυτό το καλοκαίρι:

  • Στήστε μια σκηνή στην παραλία! Η σκιά είναι απαραίτητη για τους καλοκαιρινούς μήνες ειδικά με ένα μικρό παιδί. Αν βρίσκεστε σε πιο ήσυχο τμήμα της παραλίας ή αν υπάρχουν λίγα μικρά παιδιά γύρω σας, φέρτε μια δεύτερη σκηνή και στήστε την ακριβώς στη γραμμή που ξεκινά νερού. Τα παιδιά θα θέλουν πάντα να κάνουν «βουτιές» στα ρηχά, και δεν υπάρχει λόγος να έχετε μια σκηνή μόνο για να κρατάτε τις πετσέτες και τις τσάντες σας στη σκιά!
  • Αποφύγετε τη ζέστη της ημέρας και πηγαίνετε στην παραλία αργά το απόγευμα.Ολοκληρώστε με δείπνο ακριβώς όπως στο κάμπινγκ!
  • Φέρτε ένα φουσκωτό στρώμα σε σχήμα καρπούζι για περισσότερη διασκέδαση!
  • Χρησιμοποιείστε παιδική πούδρα για να απομακρύνετε την κολλώδη άμμο από τα πόδια και τα χέρια.
  • Πάρτε μερικά δροσερά παιχνίδια για να παίξετε: νεροπίστολα, τσάντες για κοχύλια, δίχτυ για ψάρεμα, τα οποία πολλές φορέςείναι πιο διασκεδαστικά από το κλασσικό κουβαδάκι παραλίας.
  • Μια φουσκωτή σανίδα θαλάσσης δεν είναι μόνο για να σερφάρετε στα κύματα, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και για να γλιστράτε στην άμμο !
  • Αγοράστε ένα σετ κιάλια και ξεκινήστε να παρατηρείτε παρέα με τα παιδιά σας το τοπίο και τα πουλιά. Αν τα παιδιά σας είναι αρκετά μεγάλα, πάρτε ένα βιβλίο για τα για τη χλωρίδα και την πανίδα.
  • Αν τα κύματα είναι πολύ δυνατά για τα μικρά παιδιά σας, σκάψτε ένα μικρό «κανάλι» για να δημιουργήσετε μια λίμνη με νερό κατάλληλη για να πλατσουρίζουν.
  • Συνδυάστε την επίσκεψη στην παραλία με δραστηριότητες πριν ή μετά την εκδρομή , όπως το να φτιάξετε χαρταετούς για να πετάξετε όταν φτάσετε στην παραλία ή να μαζέψετε κοχύλια ή βότσαλα για να τα πάρετε στο σπίτι και να τα ζωγραφίσετε παρέα.
  • Αν το παιδί σας είναι αρκετά μεγάλο, εξηγήστε του πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι τα σκουπίδια για τα θαλάσσια ζώα και κάντε παιχνίδι το μάζεμα μερικών πριν φύγετε. Είναι μία τέλεια ιδέα για να εξερευνήσετε το περιβάλλον τριγύρω!

Πηγή: natureplaywa.org.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved