Κοριτσίστικα χτενίσματα που μπορούν μέχρι και οι μπαμπάδες να φτιάξουν

Το χτένισμα δεν είναι υπόθεση μόνο της μαμάς, θα πρέπει να ξέρει «τα βασικά» και ο μπαμπάς.

Κοριτσίστικα χτενίσματα που μπορούν μέχρι και οι μπαμπάδες να φτιάξουν
Bigstock

Τα περισσότερα κορίτσια θέλουν τα μαλλιά τους «στην πένα». Θέλουν να είναι καλοχτενισμένα, αλλά όταν η μαμά δεν βρίσκεται τριγύρω και ο μπαμπάς πρέπει να αναλάβει, θα πρέπει να ξέρει μερικά βασικά πράγματα για να μην βγει η κόρη του έξω με ακατάστατα μαλλιά.

Και οι μπαμπάδες μπορούν να τα καταφέρουν εξίσου καλά με το θέμα «μαλλιά». Για την ακρίβεια, υπάρχουν μερικά χτενίσματα που έχουν 0 βαθμό δυσκολίας και μπορούν με επιτυχία να τα φτιάξουν και οι μπαμπάδες. Είτε λοιπόν είστε μπαμπάς, είτε παππούς, είτε θείος ή ακόμη και μεγαλύτερος αδερφός, αν χρειαστεί να φτιάξετε ένα χτένισμα στο κορίτσι της οικογένειας δεν χρειάζεται να αγχωθείτε. Σας έχουμε μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν παρακάτω.

Υπέροχα χτενίσματα με πλεξούδες για μαμάδες και κόρες (vid)

Αν πάλι είστε μαμά, δείξτε αυτό το άρθρο στον σύζυγό σας ώστε να ξέρει τι πρέπει να κάνει την επόμενη φορά που δεν θα είστε σπίτι και η κόρη σας χρειαστεί να πάει στο σχολείο, στο φροντιστήριο, στο μπαλέτο ή το παιδικό πάρτι που την κάλεσαν.

Χαμηλή αλογοουρά

Εργαλεία που θα χρειαστείτε: Χτένα, λαστιχάκια μαλλιών, λακ.

Η χαμηλή αλογοουρά είναι ένα από τα πιο εύκολα χτενίσματα που θα φτιάξετε ποτέ. Πριν αρχίσετε οποιοδήποτε χτένισμα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεμπερδέψει πολύ καλά τα μαλλιά των κοριτσιών σας.

Αφού τα βουρτσίσετε, πιάστε τα όλα μαζί στη βάση του σβέρκου και πιάστε τα με το λαστιχάκι μαλλιών που θα σας δώσει η μικρή σας.

Αν «πετούν» οι φύτρες γύρω από το μέτωπό της, βρέξτε τις με λίγο νερό και έπειτα ψεκάστε με μια λακ και χτενίστε απαλά προς τα πίσω.

Ψηλή αλογοουρά

Εργαλεία που θα χρειαστείτε: Χτένα, λαστιχάκια μαλλιών, λακ.

Τα βήματα για να ολοκληρώσετε αυτό το χτένισμα είναι όμοια με εκείνα που ακολουθήσατε για να φτιάξετε και μια χαμηλή αλογοουρά. Μόνη διαφορά; Αντί να μαζέψετε τα μαλλιά χαμηλά στο σβέρκο το κάνετε στην κορυφή του κεφαλιού.

Τι να προσέξετε σε αυτό το χτένισμα; Μη σφίξετε πολύ το λαστιχάκι μαλλιών, γιατί θα πιάσει πονοκέφαλος τη μικρή σας.

Κοτσιδάκια

Εργαλεία που θα χρειαστείτε: Χτένα, λαστιχάκια, λακ ή τζελ μαλλιών

Τα κοτσιδάκια είναι ίσως από τα πιο χαριτωμένα κοριτσίστικα χτενίσματα. Για να τα πετύχετε θα πρέπει αρχικά να ξεμπερδέψετε πολύ καλά τα μαλλιά της μικρής σας και έπειτα να τα χωρίσετε στη μέση - από το μέτωπο προς τον σβέρκο.

Αφού τα μοιράσετε πιάστε τα μισά μαλλιά με τον ίδιο τρόπο που θα πιάνατε μια ψηλή αλογοουρά. Θα πρέπει να βρίσκεται 1 παλάμη πάνω από το αυτί του παιδιού σας. Αφού στερεώσετε το ένα κοτσιδάκι, κάντε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.

Με λακ ή τζελ μαζέψτε τις φύτρες που πετούν από εδώ και από εκεί.

Κότσος μπαλαρίνας

Εργαλεία που θα χρειαστείτε: Χτένα, λαστιχάκια, ένα μεγάλο scrunchie, τσιμπιδάκια και λακ.

Ο κότσος είναι απαραίτητος για το μάθημα μπαλέτου. Αν η κόρη σας έχει μάθημα χορού θα πρέπει τα μαλλιά της να είναι καλοχτενισμένα. Μπορεί να φαίνεται δύσκολος ο κότσος αλλά δεν είναι.

Ακολουθήστε τα βήματα για μια ψηλή αλογοουρά που αναφέραμε παραπάνω. Αφού τη φτιάξετε με επιτυχία, στριφογυρίστε τη και στερεώστε τη με το scrunchie ή τα τσιμπιδάκια.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved