Co-sleeping: Συμβουλές για να κοιμάστε με ασφάλεια μαζί με το μωρό

Οφέλη και συμβουλές για το co-sleeping.

Co-sleeping: Συμβουλές για να κοιμάστε με ασφάλεια μαζί με το μωρό

Συμβουλές για ασφαλές co-sleeping.

Bigstock

Ο ύπνος του μωρού στο ίδιο κρεβάτι με τους γονείς (co-sleeping) ή στο λίκνο ακριβώς δίπλα (co-bedding), για πολλούς είναι η καλύτερη επιλογή. Τα οφέλη, όπως προκύπτουν από έρευνες των τελευταίων ετών, είναι πολλά.

Πρώτα από όλα, για τα μωρά που θηλάζουν, η διαδικασία του θηλασμού γίνεται πιο εύκολη. Επίσης, το μωρό αισθάνεται ηρεμία και ασφάλεια δίπλα στη μητέρα και ακόμα και αν ξυπνήσει μέσα στο βράδυ, μπορεί να ξανακοιμηθεί πιο εύκολα. Όσον αφορά την υγεία του, μελέτες δείχνουν ότι το τα μωρά που κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με τους γονείς έχουν πιο σταθερούς καρδιακούς παλμούς, πιο σταθερή θερμοκρασία σώματος, ενώ μειώνεται και ο κίνδυνος για το Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου.

Πώς να κοιμηθείτε στο ίδιο κρεβάτι με το μωρό με ασφάλεια

  1. Απομακρύνεται μαξιλάρια, κουβέρτες και παιχνίδια από το κρεβάτι. Υπάρχει ο κίνδυνος να πλακώσουν ή να τραυματίσουν το μωρό.
  2. Το στρώμα το κρεβατιού θα πρέπει να είναι σκληρό και επίπεδο. Σημαντικό είναι επίσης να κρατήσετε το μωρό μακριά από κενά μεταξύ στου στρώματος και του κρεβατιού στα οποία μπορεί να παγιδευτεί.
  3. Στο κρεβάτι δεν πρέπει να κοιμάται άλλο παιδί μεγαλύτερο του ενός έτους ή κατοικίδιο.
  4. Βάλτε το μωρό στο κέντρο του κρεβατιού. Θα πρέπει να είναι ανάμεσα τους δύο γονείς για να μην υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει από το κρεβάτι. Εναλλακτικά τοποθετήστε μαξιλάρια γύρω του για να κρατάτε προστατευμένο.
  5. Μην φοράτε ρούχα με κορδόνια ή κοσμήματα όταν κοιμάστε.

Επίσης, το co-sleeping πρέπει να αποφεύγεται στις εξής περιπτώσεις:

  • Εάν το μωρό έχει γεννηθεί πρόωρα
  • Εάν ένας από τους δύο γονείς είναι υπέρβαρος
  • Εάν το μωρό έχει πυρετό
  • Εάν ένας από τους δύο γονείς έχει καταναλώσει αλκοόλ.

Με πληροφορίες από motherandbaby.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved