Πώς να ντύσετε το νεογέννητο το καλοκαίρι;

Τι πρέπει να φοράει ένα νεογέννητο μωρό τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πώς να ντύσετε το νεογέννητο το καλοκαίρι;

Τι να φορέσετε στο νεογέννητο μωρό το καλοκαίρι;

Bigstock

Οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν δυσφορία όχι μόνο στους ενήλικες αλλά και τα παιδιά. Μεταξύ αυτών και τα νεογέννητα, τα οποία πρέπει να φροντίσουμε ένα παραπάνω μίας και δεν είναι σε θέση να εκφράσουν τι νιώθουν.

Τι πρέπει να λάβετε συνεπώς υπόψη για το ντύσιμο του νεογέννητου το καλοκαίρι;

Αποφύγετε ρούχα από υλικά που μπορεί να ζεστάνουν το μωρό ακόμα περισσότερο

Για παράδειγμα αποφύγετε τα συνθετικά ρούχα, τα πιο χοντρά και τα κουβερτάκια. Προτιμήστε τα βαμβακερά ή τα λινό ρούχα και κάποιο σεντονάκι εάν θέλετε να σκεπάσετε το μωρό όταν κοιμάται.

Αποφύγετε το layering

To layering είναι βοηθητικό όταν τη μία βγαίνετε στον ήλιο και μετά βρίσκεστε σε έναν χώρο με κλιματισμό, αλλά μην το παρακάνετε.

Μην ξεχνάτε το καπέλο

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων προτείνει τα μωρά κάτω των έξι μηνών να αποφεύγουν την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και αυτό συμβαίνει γιατί τα μωρά σε αυτήν την ηλικία δεν έχουν ακόμα την ικανότητα να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματός τους.

Χρησιμοποιήστε καπέλα κατά την έξοδό σας από το σπίτι τα οποία θα προστατεύσουν το μωρό από την ηλιακή ακτινοβολία χωρίς να τα ζεσταίνουν.

Προσοχή στον ύπνο

Το καλοκαίρι ένα ελαφρύ σεντόνι ή μία βαμβακερή, λεπτή, κουβέρτα το πιθανότερο είναι να αρκούν. Επιλέξτε δροσερά, βαμβακερά πιτζαμάκια και όχι συνθετικά που θα ζεστάνουν το μωρό περισσότεορ.

Πώς θα καταλάβετε εάν ζεσταίνετε το μωρό;

Παρατηρήστε για τυχόν σημάδια εφίδρωσης ή κοκκινίλες. Επίσης, τοποθετήστε το χέρι σας στο πίσω μέρος του λαιμού του μωρού. Εάν είναι ζεστό σημαίνει ότι το μωρό ζεσταίνεται, όπως επίσης και εάν η αναπνοή του είναι γρήγορη ή το δέρμα του είναι κόκκινο.

Με πληροφορίες από theeverymom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved