Πέντε συμβουλές για τον ύπνο του μωρού το καλοκαίρι

Τι να προσέξετε στον ύπνο του μωρού το καλοκαίρι;

Πέντε συμβουλές για τον ύπνο του μωρού το καλοκαίρι

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον ύπνο του μωρού τους καλοκαιρινούς μήνες;

Bigstock

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που βγαίνουμε από την καθημερινή μας ρουτίνα. Πάμε διακοπές, περνάμε περισσότερες ώρες εκτός σπιτιού, βλέπουμε φίλους, συγγενείς. Όλες οι παραπάνω αλλαγές στις συνήθειες μας επηρεάζουν αναπόφευκτα και τον ύπνο του μωρού.

Ο επαρκής και καλής ποιότητας ύπνος είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη του βρέφους. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν τους καλοκαιρινούς μήνες;

Συμβουλές για τον ύπνο του μωρού το καλοκαίρι

Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, το μωρό σας θα μπορεί να κοιμηθεί ευχάριστα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, όταν το πρόγραμμα όλης της οικογένειας αλλάζει.

Εδραιώστε μία ρουτίνα ύπνου

Ακόμα και όταν είστε διακοπές, ακολουθήστε τη ρουτίνα ύπνου του μωρού όσο πιο πιστά γίνεται. Για παράδειγμα, κάντε το ένα μπάνιο, θηλάστε το, νανουρίστε του ή εάν είναι πιο μεγάλο δώστε του το νάνι ή το παιχνίδι που θέλει να έχει μαζί του όταν κοιμάται. Η ρουτίνα αυτή κάνει το ίδιο το μωρό να αισθανθεί ασφάλεια παρόλο που βρίσκεται σε ένα πολύ διαφορετικό περιβάλλον.

Δείξτε ευελιξία όπου χρειάζεται

Είναι πρακτικά αδύνατο το καλοκαίρι να ακολουθείτε πιστά το πρόγραμμα που ακολουθείτε με το μωρό στο σπίτι. Στις διακοπές σίγουρα θα υπάρχουν αποκλείσεις, το μυστικό, ωστόσο, βρίσκεται στο να γίνετε ευέλικτοι όπου και όταν χρειάζεται, ώστε και εσείς να απολαύσετε τις διακοπές σας και το μωρό να μην βρεθεί σε μία κατάσταση σύγχυσης.

Μην αλλάξετε τον τρόπο που κοιμάται το μωρό

Βάλτε το μωρό στην ίδια θέση με αυτήν που κοιμάται κάθε φορά. Αυτό θα το κάνει να αισθανθεί ασφάλεια σε ένα νέο περιβάλλον.

Η σωστή θερμοκρασία

Είναι σημαντικό ο χώρος που κοιμάται το μωρό να είναι δροσερός και καθαρός. Ρυθμίστε το κλιματιστικό πριν φτάσει η ώρα του ύπνου , ώστε το δωμάτιο να είναι ήδη δροσερό. Όσον αφορά το ντύσιμο του μωρού, προτιμήστε βαμβακερά κορμάκια καλοκαιρινά με τα οποία θα νιώθει άνετα το μωρό.

Δοκιμάστε το βρεφικό μασάζ

Η οποιαδήποτε αλλαγή στη ρουτίνα ή στο περιβάλλον, μπορεί να προκαλέσει ανησυχία στο μωρό. Ένας τρόπος για να το βοηθήσετε να χαλαρώσει πριν τον ύπνο είναι κάνοντάς του βρεφικό μασάζ. Το βρεφικό μασάζ έχει αποδεδειγμένα πολλά οφέλη για το μωρό όπως τη χαλάρωση, την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και την ενίσχυση της σχέσης μαμάς, παιδιού.

Με πληροφορίες από youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved