Ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα: Τι πρέπει να έχεις μαζί σου στην εκδρομή για να περάσετε όλοι υπέροχα

Αναρωτιέσαι πώς θα το καταφέρεις αυτό;

Ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα: Τι πρέπει να έχεις μαζί σου στην εκδρομή για να περάσετε όλοι υπέροχα

Ας ξεκινήσουμε αυτό το άρθρο κάνοντας μία σύντομη αλλά κομβικής σημασίας ερώτηση: Πόσες φορές, έχεις πάρει την απόφαση να περάσεις ένα όμορφο σαββατοκύριακο με το μικρό σου εκτός πόλης, όταν ξαφνικά η αναμελιά της εκδρομής διαταράσσεται από κάποια μικροαναποδιά, που θα χαλάσει προσωρινά τη στιγμή;

Όχι δεν μιλάω για κάτι σοβαρό, αφού αρκεί ένας μικροτραυματισμός στην ευαίσθητη επιδερμίδα του μικρού σου για να προκαλέσει από μικρή έως… πολύ μεγάλη αναστάτωση και να του χαλάσει τη διάθεση, εντελώς.

Ακόμη κι αν γνωρίζεις λοιπόν, πως η δραστηριότητα της οικογένειας σε εξωτερικούς χώρους έχει πολλά οφέλη για τη φυσική κατάσταση των παιδιών αλλά και των ίδιων των γονέων, καθώς προσφέρουν μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων που ενθαρρύνουν την κίνηση και την υγιεινή ζωή. Επιπλέον, βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν μεγαλύτερη αντοχή, αυτοπεποίθηση και να εξασκήσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Παράλληλα, όμως, γνωρίζεις εξίσου καλά, πως ο κίνδυνος να μετατραπούν τα γέλια σε ατελείωτα δάκρυα, είναι υπαρκτός και παράλληλα μία καθόλου ευχάριστη κατάσταση για κανένα μέλος της οικογένειας.

Εάν ταυτίζεσαι έστω και λίγο, συνέχισε να διαβάζεις, μιας και ήρθε η ώρα να βάλεις στην άκρη ό,τι στερεί το χαμόγελο από το όμορφο προσωπάκι του μικρού σου και να αδράξεις την ευκαιρία να δημιουργήσετε ακόμα περισσότερες, αξέχαστες στιγμές μαζί. Αναρωτιέσαι πώς θα το καταφέρεις αυτό; Αρκεί να έχεις πάντα στο κουτί πρώτων βοηθειών σου, όχι μόνο τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως χαρτομάντηλα, μωρομάντηλα, μια κρέμα για τα τσιμπήματα, αλλά ακόμη έναν ισχυρό «σύμμαχο» που υπόσχεται να επαναφέρει τα παιδιά στη δράση σε χρόνο dt. Ο λόγος για τα επιθέματα Sensitive Kids, που είναι ιδανικά για οικογένειες με μικρά παιδιά που έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα.

epidermida4.JPG

Πώς τα παιδικά δάκρυα ξαναγίνονται χαμόγελα με μία κίνηση;

Κι όμως μανούλα, υπάρχει η λύση έτσι ώστε οι γρατζουνιές, τα κοψίματα και τα γδαρσίματα, να γίνονται παρελθόν σε χρόνο μηδέν και τα μικρά σου να συνεχίζουν απτόητα το ατελείωτο παιχνίδι, χωρίς η εκδρομή να επηρεάζεται καθόλου. Πρόκειται για τα πιο ζωηρά επιθέματα Sensitive Kids, που είναι κατάλληλα για τους μικρούς μας φίλους, όχι μόνο επειδή προσφέρουν ισχυρή επικόλληση, είναι πολύ φιλικά προς την ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα και δερματολογικά ελεγμένα, αλλά συγχρόνως διότι δεν κολλάνε στην πληγή και προσφέρουν ελευθερία κινήσεων, ώστε το παιχνίδι να μην σταματάει ούτε λεπτό! Μάλιστα, έχεις την επιλογή να έχεις μαζί σου επιθέματα που έχουν πάνω τους αγαπημένους χαρακτήρες των παιδιών σου, έτσι ώστε να ξεχαστούν λίγο πιο εύκολα οι μικρές κακοτυχίες της εκδρομής.

epidermida2.jpg

Μάλιστα, για βέλτιστη επούλωση, μην παραλείψεις να αποτρέψεις τις μολύνσεις της πληγής, ψεκάζοντας με το Σπρέι Καθαρισμού Πληγών της Hansaplast από απόσταση περίπου 10 cm πάνω σε όλη την περιοχή της πληγής, χρησιμοποιώντας επίσης μία ή δύο φορές την ημέρα, ένα λεπτό στρώμα από την Κρέμα Επούλωσης Πληγών Hansaplast, μέχρι να επουλωθεί πλήρως. Το τελευταίο «βήμα» περιποίησης πληγών είναι να τοποθετήσεις πάνω στην πληγή το κατάλληλο επίθεμα που θα προστατεύει την πληγή από μολύνσεις.

Ναι, αγαπητή μανούλα, την επόμενη φορά που το μικρό σου θα σε φωνάξει με δάκρυα στα μάτια για έναν μικροτραυματισμό που θα έχει διακόψει το παιχνίδι του, θα γνωρίζεις ακριβώς τα «βήματα» που πρέπει να ακολουθήσεις: Αφού λοιπόν, περιποιηθείς την πληγή του, όπως πρέπει και τοποθετήσεις ένα από τα επιθέματα Sensitive Kids, που χάρη στο μαλακό και αεροδιαπερατό υλικό τους και την ανθεκτική αυτοκόλλητη επιφάνεια τους δεν ξεκολλάνε, μην παραλείψεις να ανακαλύψεις μαζί με το παιδί σου, τους αγαπημένους χαρακτήρες του, που φαίνονται πάνω στα διαφορετικά σχέδια και μεγέθη των επιθεμάτων. Και πίστεψέ μας, τα δάκρυα θα φύγουν στη στιγμή και το ατελείωτο παιχνίδι θα συνεχιστεί από εκεί που σταμάτησε.

epidermida3.jpg

Όσο ο καιρός «ανοίγει» και οι εξορμήσεις παρέα με τα παιδιά σου πληθαίνουν, δεν χρειάζεται κανένας λόγος ανησυχίας, αφού ένα καλά εξοπλισμένο κουτί πρώτων βοηθειών, από το οποίο φυσικά δεν θα λείπουν τα επιθέματα της σειράς Hansaplast Sensitive Kids, είναι όλα όσα χρειάζεσαι για την ευαίσθητη επιδερμίδα του μικρού σου. Αν υπάρχει ένα «μάθημα» άλλωστε, που πρέπει να δώσεις στα μικρότερα μέλη της οικογένειάς σου, όσο ακόμη βρίσκονται σε αυτή την πολύ ευαίσθητη ηλικία, είναι ένα: Να συνεχίζουν να παίζουν και να ζουν, διότι εσύ και η Hansaplast θα είστε πάντα δίπλα τους να τα φροντίζετε και να τα προστατεύετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved