Νεογνική ακμή: Μπορεί να αντιμετωπισθεί με το μητρικό γάλα;

Πολλές μαμάδες υποστηρίζουν ότι έχουν δει αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της νεογνικής ακμής με τη χρήση του μητρικού γάλακτος. Τι ισχύει τελικά;

Νεογνική ακμή: Μπορεί να αντιμετωπισθεί με το μητρικό γάλα;

Μωρό με νεογνική ακμή κοιμάται στο κρεβάτι.

Bigstock

Το δέρμα του νεογέννητου είναι αρκετά ευαίσθητο και μπορεί να παρατηρήσετε αλλαγές τις πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό. Ερεθισμοί, σημάδια και σπυράκια μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους και σύμφωνα με έρευνες το 20% των μωρών έως 6 εβδομάδων εμφανίζουν νεογνική ακμή.

Τι προκαλεί τη νεογνική ακμή;

Η νεογνική ακμή μοιάζει με την κανονική ακμή. Σπυράκια και ερεθισμοί μπορεί να εμφανιστούν στο στα μάγουλα, τη μύτη, το πηγούνι και άλλα μέρη του προσώπου και του σώματος του μωρού.

Τα ακριβή αίτια της νεογνικής ακμής δεν είναι γνωστά, ωστόσο τα περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι πιθανά οφείλεται στις βρεφικές ορμόνες και στον ερεθισμό των σμηγματογόνων αδένων.

Awake Newborn Baby Face Portrait Acne Allergic Irritations Early Days Grimace Crying On Blue Backgro

Νεογέννητο με νεογνική ακμή. Πολλοί υποστηρίζουν ότι στην αντιμετώπιση της ακμής στα μωρά βοηθάει η χρήση του μητρικού γάλακτος.

Bigstock

Πόσο διαρκεί η νεογνική ακμή;

Η νεογνική ακμή κάνει συνήθως την εμφάνισή της τη δεύτερη με τέταρτη εβδομάδα μετά τον τοκετό και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τον τέταρτο μήνα.

Πώς να αντιμετωπίσετε τη νεογνική ακμή;

Στις περισσότερες περιπτώσεις η νεογνική ακμή δεν χρειάζεται θεραπεία και υποχωρεί από μόνη της. Ωστόσο, σε πιο σοβαρές περιπτώσεις ενδέχεται να χορηγηθεί θεραπεία με λοσιόν που περιέχει υπεροξειδίου του βενζοϋλίου.

Άλλα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι τα εξής:

  • Πλένετε το δέρμα του νερού με χλιαρό και όχι καυτό νερό.
  • Κάντε μπάνιο το νεογέννητο 2 με 3 φορές την εβδομάδα, όχι πιο συχνά.
  • Αποφύγετε τα βρεφικά σαπούνια και σαμπουάν με αρώματα καθώς μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα του μωρού.
  • Όταν κάνετε μπάνιο το νεογέννητο αποφύγετε να τρίβετε έντονα το δέρμα του μωρού.
  • Μην πειράζετε τα σπυράκια του μωρού.

Νεογέννητο τυλιγμένο με πετσέτα μετά το μπάνιο.

Bigstock

Βοηθάει το μητρικό γάλα στην αντιμετώπιση της νεογνικής ακμής;

Πολλές μαμάδες υποστηρίζουν ότι βάζοντας μία μικρή ποσότητα μητρικού γάλακτος στα σπυράκια και το ερεθισμένο δέρμα του μωρού, είδαν σημαντική βελτίωση.

Η χρήση του μητρικού γάλακτος για την αντιμετώπιση της νεογνικής ακμής είναι ένα παλιό tip, ωστόσο δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που να το υποστηρίζουν. Όπως και να ‘χει, πάντως, δεν θεωρείται επικίνδυνη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας αφού πρώτα τα έχετε πλύνει καλά ή ένα καθαρό κομμάτι βαμβάκι.

Με πληροφορίες από healthnews.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved