Γιατί το μωρό κοιμάται με ανοιχτό το στόμα;

Γιατί κάποια μωρά κοιμούνται με το στόμα ανοιχτό και τι μπορείτε να κάνετε.

Γιατί το μωρό κοιμάται με ανοιχτό το στόμα;

Μωρό κοιμάται στην αγκαλιά της μαμάς του με το στόμα ανοιχτό.

Bigstock

Τα μωρά συχνά κοιμούνται με ανοιχτό το στόμα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να αναπνεύσουν από τη μύτη. Σε κάποιες περιπτώσεις η αναπνοή από το στόμα μπορεί να υποδεικνύει υποκείμενα νοσήματα για αυτό και είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τις συνήθειες του παιδιού.

Πρέπει να ανησυχήσετε εάν το μωρό κοιμάται με ανοιχτό το στόμα;

Ένα νεογέννητο μωρό δεν είναι αρκετά μεγάλο για να μπορεί να αναπνέει εκούσια από το στόμα.

Πιθανοί λόγοι για τους οποίους το μωρό μπορεί να αναπνέει από το στόμα είναι:

Η ρινική βλέννα

Η συσσώρευση βλέννας στη μικροσκοπική μύτη του μωρού θα μπορούσε να φράξει τα ρουθούνια του και να δυσκολέψει την αναπνοή. Έτσι, δεδομένου ότι το μωρό δεν μπορεί να αναπνεύσει από τη μύτη, αρχίζει να αναπνέει από το στόμα του.

Υπνική άπνοια

Η υπνική άπνοια είναι μία κατάσταση η οποία περιγράφει τη δυσκολία στην αναπνοή την ώρα του ύπνου. Η δυσκολία αυτή οφείλεται συνήθως στην απόφραξη των ανωτέρων αεραγωγών και συνοδεύεται από συμπτώματα όπως το ροχαλητό, ο ανήσυχος ύπνος και η ακανόνιστη αναπνοή.

Αλλεργίες

Τα μωρά μπορεί να εμφανίσουν αλλεργίες οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα την παραγωγή ρινικής βλέννας και την απόφραξη των ρινικών οδών.

Συνήθεια

Κάποια μωρά που είχαν αναπνευστικά προβλήματα στο παρελθόν είναι πιθανό να εξακολουθούν να αναπνέουν από το στόμα από συνήθεια.

Συνέπειες

Ξηρά χείλη και στόμα. Αναπνέοντας από το στόμα, το μωρό είναι πιθανό να εμφανίσει ξηρότητα στα στην περιοχή του στόματος.

Επιδείνωση του άσθματος. Η μύτη φιλτράρει τη σκόνη και τους ρίπους κατά την αναπνοή, κάτι που δεν κάνει το στόμα. Η αναπνοή από το στόμα συνεπώς μπορεί να προκαλέσει διάφορα αλλεργιογόνα να φτάσουν στους πνεύμονες αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο άσθματος.

Δομικές αλλαγές στο πρόσωπο. Η αναπνοή από το στόμα μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη των μυών της γνάθου και του προσώπου, κάνοντάς το να φαίνεται πιο μακρύ ή πιο στενό.

Διαταραχές ύπνου. Έρευνες δείχνουν ότι η αναπνοή από το στόμα μπορεί να προκαλέσει διαταραχές ύπνου οδηγώντας και σε άλλα προβλήματα συμπεριφοράς του παιδιού.

Τι μπορείτε να κάνετε

Μπορείτε να βοηθήσετε το μωρό να σταματήσει τη συνήθεια να αναπνέει από το στόμα δοκιμάζοντας τα εξής.

Αυξήστε την υγρασία στον χώρο. Η αυξημένη υγρασία μπορεί αν βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της μύτης και να διευκολύνει τη ρινική αναπνοή.

Κάντε το μωρό ένα ζεστό μπάνιο. Ένα ζεστό μπάνιο θα βοηθήσει το παιδί να χαλαρώσει και παράλληλα να καθαρίσει τη μύτη από τη βλέννα.

Χρησιμοποιήστε φυσικό ορό ή αλατόνερο.

Διατηρήστε το μωρό ενυδατωμένο. Μέχρι και τον έκτο μήνα το μωρό δεν πίνει νερό, συνεπώς η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού επιτυγχάνεται μέσα από τον θηλασμό ή το ξένο γάλα.

Με πληροφορίες από momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved