Σαμπουάν για μωρά - Πώς θα διαλέξετε το καλύτερο

Πώς θα διαλέξετε σαμπουάν για το μωρό σας.

Σαμπουάν για μωρά - Πώς θα διαλέξετε το καλύτερο
Bigstock

Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς θα διαλέξετε το καλύτερο σαμπουάν για το μωρό σας. Σίγουρα κάποιοι ίσως να σκέφτεστε ότι το μωρό σας αφού είναι τόσο μικροσκοπικό, το δέρμα του θα είναι αρκετά ευαίσθητο. Τα σαμπουάν είναι ζωτικής σημασίας για το μωρό σας. Καθαρίζει το κεφάλι και τα μαλλάκια (όσα έχει) του μωρού αποτελεσματικά. Πώς όμως θα διαλέξετε το καταλληλότερο για το μωρό σας;

Με τόσους διαφορετικούς τύπους να κυκλοφορούν εκεί έξω, το να επιλέξετε το καλύτερο σαμπουάν για το μωρό σας είναι σημαντικό. Ακόμη χειρότερα, τα περισσότερα από αυτά τα «βρεφικά σαμπουάν» είναι γεμάτα με χημικές ουσίες που είναι επικίνδυνες για την υγεία του παιδιού σας μακροπρόθεσμα. Όταν ψάχνετε για το κατάλληλο βρεφικό σαμπουάν για να διατηρείτε το δέρμα του μωρού σας ασφαλές και καθαρό, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει να επιλέξετε ένα ασφαλές βρεφικό σαμπουάν για να διατηρήσετε τα μαλλιά και το δέρμα του μωρού σας υγιή.

Τα καλύτερης ποιότητας βρεφικά σαμπουάν περιέχουν συστατικά που προέρχονται από τη φύση και είναι ασφαλή για το απαλό και λεπτό δέρμα του μωρού σας. Επιλέξτε ένα βρεφικό σαμπουάν με ισορροπημένο pH, φυσικό και χωρίς άρωμα για το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα τους.

9 tips για να διαλέξετε σαμπουάν για το μωρό

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές μάρκες στην αγορά, ορισμένες ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους. Τα μωρά έχουν ευαίσθητο δέρμα και θέλετε να αποφύγετε τη χρήση οποιουδήποτε προϊόντος μπορεί να το ερεθίσει. Πριν επιλέξετε ένα σαμπουάν για το μωρό σας, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προσέξετε, όπως:

1. Ελέγξτε για τον τύπο του δέρματος

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον τύπο του δέρματος του μωρού σας και αυτό για να διαλέξετε το κατάλληλο προϊόν.

2. Φυσικά συστατικά

Τα φυσικά συστατικά του σαμπουάν χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια για να διατηρούν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής καθαρά και υγιή. Προτιμήσετε ένα σαμπουάν από φυσικά συστατικά. Καθώς τα σαμπουάν με χημική βάση μπορούν να βλάψουν το δέρμα του μωρού σας και να οδηγήσουν σε αλλεργικές αντιδράσεις στο τριχωτό της κεφαλής.

3. Τα βιολογικά σαμπουάν είναι τα καλύτερα

Η αγορά είναι γεμάτη με μια σειρά από βιολογικά σαμπουάν και προϊόντα περιποίησης μαλλιών που είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για μωρά.

4. Να μην περιέχουν αρώματα

Ορισμένα σαμπουάν περιέχουν συστατικά που μπορεί να είναι πολύ τοξικά για το ευαίσθητο δέρμα ενός μωρού. Γι' αυτό και πρέπει να επιλέγονται προϊόντα χωρίς αρώματα.

5. Διαλέξτε μια φόρμουλα «χωρίς δάκρυα»

Πολλά βρεφικά σαμπουάν περιέχουν συστατικά που ερεθίζουν τα μάτια και μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα ή ερυθρότητα. Για να αποφευχθεί αυτό, οι γονείς θα πρέπει να χρησιμοποιούν ήπια σαμπουάν που δεν προκαλούν δάκρυα στα παιδιά.

6. Χωρίς αλκοόλ

Τα σαμπουάν χωρίς αλκοόλ είναι ειδικά σχεδιασμένα για μωρά και παιδιά και παρέχουν όλα τα οφέλη του κανονικού σαμπουάν.

7. Σαμπουάν με φυσικό pH

Ένα σαμπουάν με ουδέτερο pH για μωρά θα είναι απαλό για το τριχωτό της κεφαλής τους ενώ παράλληλα θα τους παρέχει επαρκή καθαρισμό στα μαλλιά και το σώμα τους.

8. Ελέγχετε την ημερομηνία λήξης

Ναι! Τα βρεφικά σαμπουάν λήγουν και έιναι σημαντικό να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης πριν το χρησιμοποιήσετε.

9. Διαλέξτε ένα υποαλλεργικό σαμπουάν

To υποαλλεργικό σαμπουάν για μωρά είναι η καλύτερη επιλογή. Το δέρμα των μωρών είναι λεπτό και ευαίσθητο. Υπάρχουν πολλές αιτίες αλλεργικών αντιδράσεων, συμπεριλαμβανομένων των αρωμάτων, των συντηρητικών και άλλων χημικών ουσιών που βρίσκονται στο σαμπουάν. Τα υποαλλεργικά σαμπουάν είναι πιο ήπια για το τριχωτό της κεφαλής και το δέρμα του μωρού και είναι λιγότερο πιθανό να το ερεθίσουν. Κατά την αγορά του σαμπουάν, ελέγξτε στην ετικέτα του εάν γράφει «υποαλλεργικό» ή όχι.

Φτιάξτε μόνες σας, αγνό οικολογικό σαμπουάν για το μωρό σας

Αν θέλετε να αποφύγετε τα σαμπουάν για μωρά του εμπορίου δεν έχετε παρά να φτιάξετε το δικό σας. Είστε έτοιμες να μάθετε να φτιάχνετε το δικό σςα αγνό, οικολογικό σαμπουάν για το μωρό σας; Δείτε την εύκολη συνταγή παρακάτω.

Υλικά:

  • 1,5 κούπες υγρό σαπούνι Καστίλλης
  • 1/4 κούπας φυτική γλυκερίνη
  • 1-2 κ.τ.γ. έλαιο αμυγδάλου, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της προτίμησής σας
  • 1 κ.τ.γ. τζελ αλόης
  • 1-2 κ.τ.σ. νερό (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω)

Πώς θα το φτιάξετε:

Σε ένα γυάλινο βάζο με αντλία βάλτε όλα τα υλικά, κλείστε με την αντλία και ανακινήστε καλά για μερικά λεπτά.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε:

Βάλτε μερικές σταγόνες στο βρεγμένο δέρμα και τα βρεγμένα μαλλάκια του μωρού σας. Προσοχή μην πάει το σαμπουάν στα ματάκια του. Αν και είναι μια φυσική συνταγή, ιδανική για παιδιά, προκαλεί δάκρυα στα μάτια. Αν πέσει σαμπουάν στα μάτια του μωρού σας, καθαρίστε με ένα βρεγμένο μαλακό πανάκι ή ξεπλύνετε με καθαρό νεράκι.

Να θυμάστε: Η επιλογή του σαμπουάν είναι το ίδιο σημαντική όσο και τα ρούχα που βάζετε στο μωρό σας.

με πληροφορίες από momnewsdaily.com / dontmesswithmama.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved