Πώς ένα μικρό πλεχτό χταποδάκι μπορεί να βοηθήσει ένα πρόωρο μωρό

Πού, πότε εμφανίστηκε το πλεχτό χταποδάκι, πώς μπορεί να βοηθήσει ένα πρόωρο μωρό και πού μπορείτε να το αγοράσετε.

Πώς ένα μικρό πλεχτό χταποδάκι μπορεί να βοηθήσει ένα πρόωρο μωρό
Photo by evelienbax on Instagram

Το 2017 είχαμε γράψει για πρώτη φορά για τα πλεχτά χταποδάκια. Τα λούτρινα αυτά παιχνίδια που μπορούν να βοηθήσουν ένα πρόωρο μωρό να επιβιώσει.

Πού και πότε εμφανίστηκαν τα πλεχτά χταποδάκια

Τα πλεχτά χταποδάκια εμφανίστηκαν στα νοσοκομεία της Ευρώπης πριν 4-5 χρόνια. Ένα νοσοκομείο στη Δανία, διαπίστωσε ότι όταν τα πρόωρα μωρά αγκάλιαζαν ένα πλεχτό χταποδάκι είχαν πιο τακτικό καρδιακό ρυθμό και αυξημένα επίπεδα οξυγόνου. Η μαγεία βρίσκεται στα πλοκάμια!

https://www.instagram.com/p/CTnuxwDBNXK

Στη μήτρα, τα μωρά συχνά «παίζουν» με τον ομφάλιο λώρο τους. Τα πλοκάμια λοιπόν, μοιάζουν με τον ομφάλιο λώρο για το μωρό γι' αυτό και είναι η καλύτερη παρηγοριά που μπορούν να βρουν μέσα στη θερμοκοιτίδα τους.

Τα χταποδάκια έχουν συγκεκριμένο μέγεθος, σφιχτή πλέξη και φτιάχνονται με ασφαλές ύφασμα ή μαλλάκι, για τα πρόωρα βαμβάκι και μπορεί να πλυθεί στους 60°C.

Γιατί μια μαμά με πρόωρο μωρό να αγοράσει ένα χταποδάκι για εκείνο

https://www.instagram.com/p/CQ-xh4UrG8y

Η σκέψη ότι το όμορφο νεογέννητο μωρό σας θα περάσει τις πρώτες εβδομάδες ή μήνες σε μια θερμοκοιτίδα στη ΜΕΝ είναι αποκαρδιωτική. Επιπλέον, οι γονείς των πρόωρων μωρών συχνά δεν μπορούν να έχουν πολλή (αν τους δωθεί η δυνατότητα), σωματική επαφή για να παρηγορήσουν το νεογέννητό μωρό τους.

Αυτά τα μικρά μωρά συνδέονται συνήθως με καλώδια και σωλήνες και τα χεράκια τους μπορεί να μπερδευτούν ανάμεσα σε αυτά. Οι γονείς βλέπουν συχνά τα μωρά τους να πιάνουν αυτά τα καλώδια και τους σωλήνες στη θερμοκοιτίδα, με κίνδυνο να τα τραβήξουν, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Και για αυτούς τους λόγους ένα μικρό χταποδάκι μπορεί να μπει στην θερμοκοιτίδα.

https://www.instagram.com/p/Ck9pW0lrT2t

Πρωτοποριακή έρευνα, σύμφωνα με το little-mouse.co.uk δείχνει ότι τα πρόωρα μωρά που χουχουλιάζουν δίπλα στα χταποδάκια τα κάνει να αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια και υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να τραβήξουν κατά λάθος τα σωληνάκια τους.

Μπορείτε να βρείτε χταποδάκια στην Ελλάδα;

Φυσικά και μπορείτε να βρείτε. Αν λοιπόν δεν ξέρετε να πλέκετε ή να έχετε κάποια φίλη που να πλέκει, μπορείτε να αγοράσετε είτε πλεκτά είτε λούτρινα. Στο εμπόριο (και με μια μικρή έρευνα στη μηχανή αναζήτησης της google, μπορείτε να βρείτε αρκετά καταστήματα με χταποδάκια που μπορείτε είτε να αγοράσετε εσείς για το προωράκι σας, είτε να το κάνετε δώρο στη μαμά που γέννησε πρόωρα.

με πληροφορίες από το hereforlife.blog

Μαχητές από κούνια: Δείτε το αφιέρωμα που ετοιμάσαμε για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved