Βρεφικό μασάζ με αμυγδαλέλαιο: Τα οφέλη και τι να προσέξετε

Τα οφέλη του αμυγδαλέλαιου στην επιδερμίδα του μωρού και τη να προσέξετε.

Βρεφικό μασάζ με αμυγδαλέλαιο: Τα οφέλη και τι να προσέξετε
Bigstock

Πολλοί γονείς επιλέγουν να κάνουν μασάζ στο μωρό τους χρησιμοποιώντας αμυγδαλέλαιο. Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε, καλά λιπαρά οξέα και μέταλλα, κάτι που το καθιστά ιδιαίτερα ευεργετικό για την φροντίδα της βρεφικής επιδερμίδας. Ωστόσο, η χρήση του απαιτεί προσοχή. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Είναι το αμυγδαλέλαιο ασφαλές για την επιδερμίδα του μωρού;

Υπάρχουν δύο ειδών αμυγδαλέλαια, το πικρό και το γλυκό. Το γλυκό αμυγδαλέλαιο είναι βρώσιμο επομένως η χρήση του δεν ελλοχεύει κινδύνους στην περίπτωση που το παιδί βάλει για παράδειγμα τα χέρια στο στόμα του. Το πικρό αμυγδαλέλαιο από την άλλη μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση, για αυτό και προτείνεται να αποφεύγεται.

Τα οφέλη

Το βρεφικό μασάζ ανακουφίζει το μωρό από κολικούς, ενισχύει το δέσιμο γονιού και παιδιού, βοηθάει στην καλύτερο ύπνο και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος. Πέρα από τις κινήσεις που θα κάνετε, είναι σημαντικό και να επιλέξετε ένα καλό έλαιο, όπως είναι το αμυγδαλέλαιο που είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Παρακάτω αναλυτικά τα οφέλη.

Βοηθάει στην αντιμετώπιση της νινίδας

Η νινίδα ονομάζεται και αλλιώς σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Πρόκειται για μία από τις πιο κοινές παθήσεις του βρεφικού δέρματος, που εμφανίζεται στα μωρά κατά τον 1ο ή 2ο μήνα της ζωής τους και προκαλεί σμήγμα, ένα κιτρινωπό έκκριμα αδένων του τριχωτού της κεφαλή.

Δοκιμάστε να βάλετε λίγο αμυγδαλέλαιο στο σημείο που εντοπίζεται το πρόβλημα.

Ενυδατώνει την επιδερμίδα

Το αμυγδαλέλαιο απορροφάται γρήγορα από το δέρμα, προλαμβάνοντας έτσι την ξηροδερμία κι διατηρώντας την επιδερμίδα απαλή και μαλακή.

Θρέφει το δέρμα του μωρού σε βάθος

Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β2, Β6, D και Ε, συστατικά που ενισχύουν την υγεία του μωρού.

Έχει καταπραϋντική δράση

Το έλαιο αμυγδάλου ενισχύει επίσης την κυκλοφορία του αίματος και καταπραΰνει καταπονημένους μύες.

Κάνει καλό στο τριχωτό της κεφαλής

Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε, κάλιο, καλά λιπαρά ωμέγα-3 και μαγνήσιο δυναμώνει την τρίχα και προλαμβάνει την τριχόπτωση.

Βοηθά στον καλύτερο ύπνο

Το μασάζ συνδυαστικά με τα συστατικά του ελαίου αμυγδάλου, ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνουν τον ύπνο του μωρού.

Παρέχει φυσική προστασία από τον ήλιο

Το αμυγδαλέλαιο περιέχει SPF 5, το οποίο προστατεύει το δέρμα του μωρού από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Δυναμώνει τα οστά του μωρού

Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη D, κάλιο και ασβέστιο, συστατικά που δυναμώνουν τα οστά και τους συνδέσμους.

Τι να προσέξετε

  • Εάν έχετε ιστορικό αλλεργίας σε ξηρούς καρπούς στην οικογένειά σας καλό είναι να αποφύγετε τη χρήση του αμυγδαλέλαιου για βρεφικό μασάζ. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε μία σταγόνα αμυγδαλέλαιο σε κάποιο στο σώμα του μωρού και να περιμένετε δύο με τρεις μέρες. Εάν δεν υπάρχουν σημάδια αντίδρασης, τότε μπορείτε να προχωρήσετε, ωστόσο, συνιστάται πάντα η γνώμη ενός ειδικού.
  • Να προσέχετε πάντα την ημερομηνία λήξης πριν αγοράσετε καθώς και να χρησιμοποιήσετε αμυγδαλέλαιο.
  • Η υπερβολική λιπαρότητα μπορεί να προκαλέσει δερματικά εξανθήματα. Εάν δεν σκοπεύετε να κάνετε το μωρό μπάνιο αμέσως μετά το μασάζ, φροντίστε να σκουπίσετε το περιττό λάδι χρησιμοποιώντας μια ελαφρώς βρεγμένη, καθαρή, βαμβακερή πετσέτα.
  • Προσέξτε το λάδι να μην μπει στα μάτια, τα αυτιά ή τη μύτη του μωρού, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και μόλυνση.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε σκουπίσει καλά τα χέρια σας πριν σηκώσετε το μωρό, καθώς μπορεί να προκληθεί ατύχημα εάν τα χέρια σας γλιστράνε.

*Με πληροφορίες από parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved