Παπούτσια για παιδιά: Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα

Ποια είναι τα ιδανικά παπούτσια για το παιδί σας.

Παπούτσια για παιδιά: Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα
Bigstock

Δεν είναι όλα τα παπούτσια κατάλληλα για τα παιδιά. Ανάλογα με την ηλικία τους, τα παιδικά παπούτσια εκτός από εύκαμπτα και μαλακά πρέπει επίσης να είναι ελαφρά και να ταιριάζουν στο πόδι.

Ανάπτυξη των ποδιών

Πρώτα απ 'όλα, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς αναπτύσσονται τα πόδια των παιδιών για να καταλάβουμε στη συνέχεια γιατί τα παιδικά παπούτσια διαφέρουν από αυτά του ενήλικα. Ένα μωρό γεννιέται με 22 οστά στα πόδια του ενώ οι ενήλικες έχουν 26. Τα τέσσερα οστά που απομένουν θα αναπτυχθούν αργά καθώς τα πόδια μεγαλώνουν.

Το στάδιο ανάπτυξης των ποδιών θα καθορίσει επίσης τον κατάλληλο τύπο παπουτσιού Όταν το παιδί κάνει τα πρώτα του βήματα, θα παρατηρήσετε ότι θα έχει πιο στρογγυλεμένο πόδι . Καθώς μεγαλώνει και περπατά, τρέχει, χοροπηδά, η φτέρνα του θα γίνει λιγότερο στρογγυλεμένη και το πέλμα του θα αναπτύξει ένα πιο καθορισμένο τόξο. Όλοι αυτοί είναι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να αξιολογηθούν προκειμένου να επιλέξετε το σωστό παπούτσι για το παιδί σας.

paidika-papoutsia.jpg

Χαρακτηριστικά των παιδικών παπουτσιών

Τα παιδικά παπούτσια πρέπει να έχουν τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά για να βοηθήσουν τα πόδια να αναπτυχθούν σωστά: Ευελιξία, στήριξη, καλή εφαρμογή και ποιότητα.

Ευελιξία

Η ευελιξία είναι πρωταρχικής σημασίας στα παιδικά παπούτσια γιατί τα πόδια τους εξακολουθούν να μεγαλώνουν. Πρέπει να είναι ευέλικτα στο περπάτημα, να προστατεύουν το πόδι και να είναι σταθερά για την αποφυγή ολίσθησης.

Σταθερότητα

Τα παιδιά θα αναπτύξουν μια καμάρα στο πέλμα. Είναι όμως πολύ πιθανό το παιδί να έχει πλατυποδία ( απουσία ποδικής καμάρας). Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επισκεφτείτε ορθοπεδικό για να σας υποδείξει το κατάλληλο παιδικό παπούτσι.

Καθώς τα ποδαράκια των παιδιών είναι συνήθως πιο στρογγυλεμένα και φαρδιά, το ίδιο θα πρέπει να είναι και τα παπούτσια. Μην κάνετε το λάθος να αγοράσετε παπούτσια σε μεγαλύτερο νούμερο με τη λογική να τα έχει και του χρόνου. Τα παπούτσια, πρέπει να είναι σταθερά ( όχι άκαμπτα) και το παιδί να περπατά άνετα όταν τα φοράει.

Καλή εφαρμογή

Τα πόδια του παιδιού μεγαλώνουν γρήγορα γι' αυτό πρέπει να ελέγχετε συχνά τα παπούτσια τους.

Η κλασική μέθοδος είναι όταν το παιδί φοράει το παπούτσι κι είναι όρθιο, πιέζοντας το χέρι σας στο μπροστινό δάχτυλο του ποδιού του να υπάρχει κενό. Το παπούτσι επίσης δεν πρέπει να « σπάει» όταν περπατάει το παιδί ούτε φυσικά να το ενοχλεί στα δάχτυλα ή τον αστράγαλο.

Ποιότητα και ανθεκτικότητα

Η αγορά ενός ποιοτικού παπουτσιού μπορεί να κοστίζει όμως είναι σημαντική για την υγεία των ποδιών των παιδιών σας. Τα δερμάτινα παπούτσια θεωρούνται τα πιο κατάλληλα, καθώς είναι μαλακά και ανάλογα με τον τύπο και το σχέδιό τους, επιτρέπει τον καλό αερισμό του ποδιού. Αν ψάχνετε για κάτι πιο προσιτό, μια εναλλακτική λύση που θα επιτρέψει στα πόδια να αναπνέουν είναι και τα παπούτσια canvas.

Πηγή: littletreads.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved