Ύπνος μωρού: Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν είναι έτοιμο να κοιμηθεί

Τι πρέπει να κάνετε πριν βάλετε για ύπνο το μωρό.

Ύπνος μωρού: Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν είναι έτοιμο να κοιμηθεί

Ταΐσατε το μωρό σας, το λούσατε , το ντύσατε, του διαβάσατε ένα βιβλίο και του τραγουδήσατε ένα νανούρισμα. Είστε έτοιμοι να το βάλατε στο κρεβάτι για ύπνο και εκεί κάνετε ένα λάθος: βιάζεστε!

Σκεφτείτε το… Καθώς ξέρετε ότι πλησιάζει η ώρα να κοιμηθεί το μωρό και εσείς να ξεκουραστείτε ενστικτωδώς, κάνετε πιο γρήγορες και ίσως πιο νευρικές κινήσεις.

Βγάζετε με βιασύνη το φορμάκι ή βάζετε την πάνα λίγο πιο γρήγορα απ΄ότι συνηθίζατε.

Το μωρό, όμως, αισθάνεται αυτή τη βιασύνη σας με αποτέλεσμα να γίνει νευρικό και όλη η προετοιμασία που κάνατε για τον ύπνο να πάει… περίπατο.

lathi-gonion-ston-ipno-tou-paidiou4.jpg

Δείξτε υπομονή

Το να κάνετε ένα fade-out με το μωρό σας σημαίνει να επιβραδύνετε σκόπιμα τα τελευταία λεπτά. Σημαίνει υπομονή στην τελευταία κρίσιμη φάση.

Τραγουδήστε ή μιλήστε αργά

Είτε τραγουδάτε ένα νανούρισμα είτε μιλάτε γλυκά στο μωρό σας, κάντε το πιο αργά και σε ήπια ένταση.

Αφήστε το απαλά στη κούνια

Η εναπόθεση του μωρού στην κούνια πρέπει να γίνεται με ήρεμες κινήσεις, δίνοντάς του την αίσθηση ότι είστε ακόμα μαζί του.Αυτή η διαδικασία δεν διαρκεί πολύ γι΄αυτό και είναι σημαντικό να είστε ήρεμη και να μη βιάζεστε.

lathi-gonion-ston-ipno-tou-paidiou5.jpg

Χρήσιμα tips για τον ύπνο του μωρού

Υιοθετήστε μία ρουτίνα ύπνου

Η υιοθέτηση μίας ρουτίνας ύπνου βοηθάει το μωρό να ηρεμήσει, να χαλαρώσει και τελικά να κοιμηθεί καλύτερα. Η ρουτίνα αυτή μπορεί να περιλαμβάνει ένα απογευματινό μπάνιο, το διάβασμα παραμυθιού κ.α.

Μη το πιέζετε να κοιμηθεί

Δεν θα το κάνετε να νυστάξει με το ζόρι και το πιθανότερο είναι να του προκαλέσετε υπερένταση και εκνευρισμό. Αντιθέτως προσπαθήστε να κάνετε μία δραστηριότητα που θα το χαλαρώσει, όπως βρεφικό μασάζ ή να το διαβάσετε ένα παραμύθι.

1656117624414-576341679-mesimerianos-ipnos-3.jpg

Μην έχετε δίπλα του τηλεόραση ή ηλεκτρονικές συσκευές

Τα κινητά τηλέφωνα, οι τηλεοράσεις, τα laptop και οι λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές εκπέμπουν μπλε ακτινοβολία που κρατά τον εγκέφαλο σε εγρήγορση και αναστέλλει τον ύπνο.

Αποφυγή δραστηριοτήτων

Ακόμα και αν το μωρό ξυπνήσει το βράδυ για τάισμα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, κρατήστε το με ηρεμία και αποφύγετε δραστηριότητες, όπως τα παιχνίδια, το γαργάλημα ή ακόμα και την οπτική επαφή. Όλα αυτά είναι εξαιρετικά ενδιαφέρονται για το μωρό και αντί να χαλαρώσει και να κοιμηθεί, θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Με πληροφορίες από το todaysparent.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved