Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας του: Tips για κάθε ηλικία που κάθε μαμά αξίζει να γνωρίζει

Από την πρώτη στιγμή που έρχεται το μικρό σου στον κόσμο, η περιποίησή του είναι το πρώτο μέλημά σου.

Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας του: Tips για κάθε ηλικία που κάθε μαμά αξίζει να γνωρίζει

Θέλεις να είσαι σίγουρη πως κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου, ώστε να του προσφέρεις τακτικά μία ολοκληρωμένη «ιεροτελεστία» φροντίδας, η οποία ανταποκρίνεται απόλυτα στις αυξημένες ανάγκες της επιδερμίδας του, ενώ την ίδια στιγμή, δεν επηρεάζει την υγεία της.

Ακόμη και όταν το μικρό σου μεγαλώνει και περνάει πλέον σε στάδιο προσχολικής ηλικίας, η φροντίδα του συνεχίζει να σε απασχολεί έντονα, αφού ξέρεις πως το δέρμα του είναι ακόμη αρκετά ευαίσθητο και χρειάζεται προσοχή και εξειδικευμένη περιποίηση.

Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να προσφέρεις στο μικρό σου μία ολοκληρωμένη περιποίηση, η οποία θα αντιστοιχεί στο ηλικιακό στάδιο που βρίσκεται; Για να μάθεις την απάντηση, αρκεί να συνεχίσεις να διαβάζεις το κείμενο που έχουμε ετοιμάσει για εσένα παρακάτω. Μέσα από αυτό θα σου αποκαλύψουμε τα tips περιποίησης που χρειάζεται να γνωρίζεις, σύμφωνα με την ηλικία του μικρού σου, καθώς και τους αξιόπιστους «συμμάχους» που θα φροντίσουν το δερματάκι του, σύμφωνα με τις ανάγκες του.

1. Χρησιμοποίησε για το μπανάκι του ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα για βρέφη

Όπως κάθε νέα μαμά, έτσι και εσύ, θέλεις να είσαι σίγουρη πως τα προϊόντα που έχεις επιλέξει να χρησιμοποιείς για το μπανάκι του μωρού σου, είναι κατάλληλα για την ευαίσθητη επιδερμίδα του. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να στραφείς σε μία επιλογή ειδικά σχεδιασμένη γι’ αυτό, όπως το Gentle Cleansing Gel Mustela®, το οποίο διαθέτει 93% συστατικά φυσικής προέλευσης και μία ήπια φόρμουλα με Βιολογικό αβοκάντο που σέβεται απόλυτα το δερματάκι του, χωρίς να του προκαλεί δάκρυα.

mustela 1

Αφού βάλεις μία ικανοποιητική ποσότητα του προϊόντος στο χέρι σου, χρησιμοποιώντας την αντλία που καθιστά το μπουκάλι ιδανικό για την ώρα του μπάνιου, θα τη μετατρέψεις σε αφρό και θα καθαρίσεις απαλά το σώμα και το κεφάλι του μωρού. Στη συνέχεια, θα ξεβγάλεις προσεκτικά το σώμα και το κεφάλι του μωρού με νερό, θα το στεγνώσεις απαλά, χωρίς να τρίψεις, εστιάζοντας στην περιοχή της πάνας και τις πτυχές του δέρματος, όπως οι μηροί, οι μασχάλες και ο λαιμός.

mustela 2

2. Η σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας του μωρού σου είναι το «Α και το Ω»

Ένα ακόμη σημείο που χρειάζεται την προσοχή σου είναι η ενυδάτωση της επιδερμίδας του μωρού σου. Διότι οι ιδρωτοποιοί και οι σμηγματογόνοι αδένες δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως, με αποτέλεσμα σε κάποια σημεία να παρουσιαστεί ξηρότητα.

Για να αποφύγεις κάτι τέτοιο, είναι σημαντικό να εφαρμόζεις στην επιδερμίδα του μωρού σου μία κρέμα ενυδάτωσης ειδικά σχεδιασμένη για μωρά. Αφού το μωρό σου θα έχει απολαύσει το μπανάκι του και εσύ θα το έχεις στεγνώσει επαρκώς, μπορείς να απλώσεις απαλά την Hydra Bébé Body Lotion Mustela® σε όλο το σώμα του.

Είναι ένα προϊόν με ευχάριστη υφή και μυρωδιά, που απορροφάται εύκολα από την επιδερμίδα.

mustela1

Επιπλέον, μπορείς να προσθέσεις σε αυτήν την όμορφη ρουτίνα περιποίησης και την κρέμα προσώπου Hydra Bébé® Facial Cream Mustela®, ώστε να προσφέρεις στο μωράκι σου μία πιο ολοκληρωμένη και αποτελεσματική ενυδάτωση, από την κορυφή μέχρι τα νύχια!

mustela2

3. Δώσε μεγαλύτερη σημασία στη διαδικασία αλλαγής της πάνας του μωρού

Κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του παιδιού σου, το παραμικρό σημάδι πάνω του μπορεί να σε αγχώσει, ειδικά στην ευαίσθητη περιοχή.Και ο μόνος τρόπος για να αποφύγεις τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς, είναι να εντάξεις στη ρουτίνα αλλαγής της πάνας, μία κρέμα ειδικά σχεδιασμένη για την περιοχή αυτήν.Η Κρέμα Αλλαγής Πάνας VBC 1>2>3 Mustela®, την οποία μπορείς να εφαρμόσεις στο μωράκι σου από την πρώτη ημέρα της γέννησής του*, θα του προσφέρει τη φροντίδα που αναζητάς! Με 98% συστατικά φυσικής προέλευσης και τριπλή δράση, προλαμβάνει τους ερεθισμούς, καταπραΰνει και επανορθώνει το δέρμα με παρατεταμένη χρήση.Εφάρμοσέ την μετά από κάθε μπανάκι και σε κάθε αλλαγή της πάνας αφού καθαρίσεις και στεγνώσεις πολύ καλά τη μηρογεννητική περιοχή. Έπειτα, θα φορέσεις στο μωρό την πάνα και θα την κλείσεις με προσοχή.

MUSTELA ROX

4. Μετάτρεψε το μπάνιο σε μία απολαυστική εμπειρία και για το παιδί σου

Καθώς το μικρό σου μεγαλώνει και περνάει από τη βρεφική στην παιδική ηλικία, είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να… αντιστέκεται σε καθιερωμένες συνήθειες, όπως το μπάνιο του, θέλοντας να σου δείξει ότι μεγαλώνει και γίνεται αυτόνομο. Είναι ένα στάδιο από το οποίο περνάνε όλα τα παιδιά.

Ένας τρόπος για να το αντιμετωπίσεις, είναι να συνεχίσεις να εντάσεις στη ρουτίνα του μπάνιου του, τα προϊόντα που κάνουν τη συγκεκριμένη διαδικασία πιο απολαυστική για το παιδί. Για παράδειγμα, αν τα μαλλιά του μικρού σου δεν ξεμπερδεύουν εύκολα μετά το μπάνιο και δυσκολεύεσαι να τα χτενίσεις, να ξέρεις πως χρησιμοποιώντας το Gentle Shampoo Mustela®, το οποίο είναι ιδανικό για καθημερινό λούσιμο και ξεμπέρδεμα μαλλιών, θα λύσεις το πρόβλημά σου.

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να απλώσεις μία μικρή ποσότητα σαμπουάν στα βρεγμένα μαλλιά του μικρού σου, κάνοντας απαλό μασάζ και έπειτα, να ξεβγάλεις καλά το προϊόν.

mustela 5

Αμέσως μετά, σειρά έχει το σώμα του παιδιού σου με το Gentle Cleansing Gel Mustela®, το οποίο γνώρισε από πολύ μικρή ηλικία και σίγουρα λάτρεψε για τη μοναδική μυρωδιά του.Η ρουτίνα περιποίησης του παιδιού σου πρέπει να κλείνει όπως και όταν ήταν μικρό, με την ενυδάτωσή του. Οπότε, ολοκλήρωσε την όμορφη αυτή διαδικασία εφαρμόζοντας στο σώμα και το πρόσωπό του ή ακόμα καλύτερα δείχνοντας στο παιδί σου πώς να το κάνει μόνο του, τις κρέμες ενυδάτωσης Hydra Bébé Body Lotion και Hydra Bébé Facial Cream Mustela®.

Έχει σημασία να γνωρίζεις πως τα προϊόντα Mustela® είναι ειδικά σχεδιασμένα για το βρεφικό και το παιδικό δέρμα, ενώ έχουν κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια χρήσης από την 1η ημέρα της γέννησης*. Συνεπώς, είναι ό,τι χρειάζεσαι ώστε να προσφέρεις τακτικά μία ασφαλή και ολοκληρωμένη φροντίδα στο μικρό σου, ανεξάρτητα από την ηλικία στην οποία βρίσκεται.

mustela 6

Όλα τα προϊόντα Mustela® συνιστώνται από τον Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας και διατίθενται στα φαρμακεία, στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

*Συμπεριλαμβανομένων των νεογνών που βγήκαν από τη Νεογνική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved