Η πρώτη φροντίδα…

Θυμάμαι σαν χθες την πρώτη φορά που μου έδειξε η μαία πώς να κάνω μπάνιο το μωρό μου.

Δέσποινα Καμπούρη
Η πρώτη φροντίδα…

Πόσο άγχος είχα για το αν θα κατάφερνα να κάνω σωστά την ειδική λαβή που μου είχε δείξει κάτω από το τρεχούμενο νερό χωρίς να τραυματίσω το μικροσκοπικό της κορμάκι. Θυμάμαι και την αγωνία που είχα ως νέα και άπειρη μαμά για το τι προϊόντα θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω για να μην ερεθίσω το εύθραυστο και ευαίσθητο δερματάκι της.

Τελικά συνειδητοποιώ ότι οι νέες μαμάδες καταφέρνουν με έναν μοναδικό και μαγικό τρόπο να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, και να καταφέρουν τα πάντα με επιτυχία. Γιατί τελικά αυτό που υπερισχύει είναι το μητρικό ένστικτο που είναι αλάνθαστο.

Λίγο πριν γεννήσω άρχισα να έρχομαι αντιμέτωπη με λέξεις που ούτε είχα ξανακούσει στο παρελθόν. Αποστειρωτής, σελτεδάκια, κρέμα συγκάματος, νινίδα, πάντες κούνιας… Ένας καινούριος κόσμος είχε φανερωθεί μπροστά στα μάτια μου χωρίς να έχω πολύ χρόνο για να τον εξερευνήσω.

Κάποιες μαμάδες είχαν φροντίσει να με προετοιμάσουν και να με προειδοποιήσουν: Κοιμήσου τώρα που μπορείς, κάνε μία πλύση με σόδα στο πλυντήριο πριν πλύνεις τα ρουχαλάκια του μωρού, τα ρουχαλάκια του μωρού θα τα πλύνεις ξεχωριστά από τα ρούχα των μεγάλων, μετά πρέπει να τα σιδερώσεις για να αποστειρωθούν, Χρησιμοποίησε ειδικό απορρυπαντικό και ειδικό μαλακτικό για τα ρούχα του μωρού, να κοιμάσαι όταν κοιμάται το μωρό σου, να επιμείνεις στον θηλασμό Κι άλλα πολλά που αν κάτσω να σας τα γράψω δεν θα τελειώσει ποτέ αυτό το κείμενο.

Εγώ παραδόξως, δε φοβόμουν ούτε το ξενύχτι με το μωρό, ούτε τον θηλασμό, ούτε την εξάντληση, ούτε τους αποστειρωτές, τις πιπίλες και τα μπιμπερό. Δυο πράγματα με τρόμαζαν: Το σωστό ρέψιμο του μωρού για να μην πάθει κάποια αναρρόφηση στον ύπνο του και η χρήση των σωστών ειδών υγιεινής!

Το πρώτο το αντιμετώπισα με υπομονή και με ατελείωτη ώρα με το μωρό στον ώμο μου μέχρι εκεί να ακούσω τον μαγικό ήχο του ρεψίματος.

Στο δεύτερο με βοήθησε η Pharmasept! Δε γνώριζα λεπτομέρειες για παιδικά και βρεφικά προϊόντα περιποίησης! Όμως τα επέλεξα με αυτό που λέγαμε πιο πάνω… το μητρικό ένστικτο!

pharmasept2

Μάλιστα τα αγάπησα τόσο πολύ που άρχισα να τα χρησιμοποιώ και για εμένα. Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στο αφρόλουτρο που μοσχομυρίζει πούδρα! Ω ναι φτάσαμε στο σημείο εγώ και το μωρό μου να πλενόμαστε με το ίδιο αφρόλουτρο!

Αγάπησα τα Pharmasept γιατί είναι μία ολοκληρωμένη σειρά καθαρισμού, περιποίησης και ενυδάτωσης για την ευαίσθητη βρεφική επιδερμίδα. Με απαλές συνθέσεις, φυτικά εκχυλίσματα και βιταμίνες που σέβονται τον υδρολιπιδικό φραγμό και προσφέρουν προστατευτική δράση από ερεθισμούς και ξηρότητα, η σειρά Baby Care χαρίζει μοναδική απαλότητα και φροντίδα στη βρεφική επιδερμίδα!

pharmasept3

Το αφρόλουτρο που σας έλεγα, δεν είναι μόνο ένα απαλό βρεφικό αφρόλουτρο για το σώμα, αλλά είναι και για τα μαλλιά, χωρίς αλκάλια και σαπούνι! Είναι κατάλληλο για τον καθημερινό απαλό καθαρισμό της ευαίσθητης βρεφικής επιδερμίδας. Με φυτικά εκχυλίσματα, ενυδατικούς παράγοντες και βιταμίνες που προσφέρουν προστατευτική δράση από ερεθισμούς και ξηρότητα, χαρίζοντας μοναδική απαλότητα και περιποίηση στην βρεφική επιδερμίδα. Μάλιστα έχουν καταπραϋντική & ήπια αντισηπτική δράση αφού τα εκχυλίσματα Καλέντουλας, Aloe Vera & Αλλαντοΐνης, με ευεργετικές για το δέρμα ιδιότητες, βοηθούν στην ανακούφιση της επιδερμίδας από τυχόν ερεθισμούς και κοκκινίλες, χαρίζοντας απαλότητα.

Σας έχω και συνέχεια! Η σειρά συμπληρώνεται από τα εξής:

Εξαιρετικά απαλός αφρός καθαρισμού για σώμα, πρόσωπο και μαλλιά, ειδικά σχεδιασμένο για την περιποίηση της ευαίσθητης βρεφικής επιδερμίδας.

pharmasept4

Κρέμα εντατικής προστασίας και φυσικής αδιαβροχοποίησης της ευαίσθητης βρεφικής επιδερμίδας, κατάλληλη για χρήση σε κάθε αλλαγή πάνας.

Βρεφικό ενυδατικό γαλάκτωμα φυτικών ελαίων για άμεση ενυδάτωση που διαρκεί, κατάλληλο για χρήση από την 1η μέρα σε όλο το σώμα και το πρόσωπο του μωρού.

Βρεφικό νερό καθαρισµού χωρίς ξέβγαλμα, για την απαλή περιποίηση προσώπου και σώματος και περιοχής αλλαγής πάνας.

Bρεφικό λαδάκι με 100% φυσικά έλαια και βιταμίνες, κατάλληλο για τη βαθιά ενυδάτωση και θρέψη προσώπου και σώματος, αλλά και για την περιποίηση της νινίδας.

pharmasept5

Καταπραϋντική προστατευτική κρέμα κατά των ερεθισμών για πρόσωπο και σώμα, ιδανική για την καθημερινή καταπράυνση του δερματικού φραγμού της βρεφικής επιδερμίδας

Βρεφικό ενυδατικό γαλάκτωμα φυτικών ελαίων για άμεση ενυδάτωση που διαρκεί, κατάλληλο για χρήση από την 1η μέρα σε όλο το σώμα και το πρόσωπο του μωρού.

Πραγματικά δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω! Νομίζω πως πρέπει να κάλυψα όλες σας τις απορίες! Τώρα το μόνο που χρειάζεστε και φιλιά αγκαλιές άντε και λίγο ύπνο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved