Να βγάλω το μωρό βόλτα στο χιόνι ή όχι;

  • Πότε μπορείτε να βγάλετε το μωρό βόλτα στο χιόνι;
  • Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί.
Να βγάλω το μωρό βόλτα στο χιόνι ή όχι;

Τα παιδιά, ιδιαίτερα τα μωρά, είναι πιο ευαίσθητα στις αλλαγές θερμοκρασίας σε σχέση με τους ενήλικες.

«Επειδή είναι λιγότερο ικανά να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους από τους ενήλικες, τα παιδιά μπορούν γρήγορα να αναπτύξουν μια επικίνδυνα χαμηλή θερμοκρασία σώματος, δηλαδή, να γίνουν υποθερμικά. Τα νεογέννητα βρέφη είναι επιρρεπή σε υποθερμία λόγω της μεγάλης επιφάνειας του σώματός τους, της μικρής ποσότητας υποδόριου λίπους και της μειωμένης ικανότητας να τρέμουν», αναφέρει η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP).

moro sto xioni2

Μπορείτε να βγάλετε το μωρό στο χιόνι;

Στις σκανδιναβικές χώρες, δεν είναι ασυνήθιστο οι γονείς να βγαίνουν με τα μωρά βόλτα στο χιόνι και να τα αφήνουν να κοιμηθούν στο καρότσι σε θερμοκρασίες έως -10 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC. Κάτι τέτοιο φαντάζει υπερβολικό στους γονείς άλλων χωρών που δεν έχουν συχνά χιόνι ή τέτοιες πολικές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τους παιδιάτρους, τα μωρά δεν κινδυνεύουν να αρρωστήσουν από το κρύο όπως πιστεύουν οι περισσότεροι γονείς. Οι όποιες επιπλοκές μπορεί να υπάρξουν σχετίζονται με την υποθερμία. Η Janice Montague, MD, διευθύντρια παιδιατρικής στο Good Samaritan Hospital, συμβουλεύει τους γονείς αν θέλουν να βγάλουν το μωρό έξω στο κρύο και το χιόνι να το κάνουν αφού το ντύσουν σωστά και ζεστά, και στην ιδανική περίπτωση, όχι περισσότερο από μερικά λεπτά.

Φυσικά, εξαρτάται πόσο μηνών είναι το μωρό. Αν δεν έχει κλείσει τους έξι μήνες καλό είναι να αποφύγετε μια βόλτα στα χιόνια ειδικά αν έχει χαμηλές θερμοκρασίες και φυσάει.

moro sto xioni1

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν βγάλετε το μωρό στο χιόνι

Η κύρια οδηγία των ειδικών είναι πριν βγείτε έξω με το μωρό φροντίστε να είναι ντυμένο σωστά. Εφόσον δεν διαθέτετε φόρμα για χιόνια, φορέστε στο μωρό φανελάκι, φορμάκι, μακρυμάνικο μπλουζάκι, καλτσάκια, μπουφάν, σκούφο και γάντια.

Πώς θα ντύσετε κατάλληλα το μωρό για να βγείτε στα χιόνια;

Αν έχει ήλιο, μην ξεχάσετε την αντηλιακή στο πρόσωπό του.

Εννοείται ότι δεν βγαίνετε με το μωρό έξω, πόσο μάλλον αν είναι μηνών, εφόσον χιονίζει ή φυσάει πολύ. Προσέχετε συνεχώς τις αντιδράσεις του και επιστρέψτε σπίτι μετά από μια σύντομη βόλτα.

Πηγές: mother.ly, romper.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved