Πώς να οργανώσετε την καθημερινή ρουτίνα του μωρού

  • Γιατί είναι σημαντικό να έχει το μωρό μια καθημερινή ρουτίνα.
  • Τι πρέπει να γνωρίζετε για την καθημερινή ρουτίνα του μωρού.
Πώς να οργανώσετε την καθημερινή ρουτίνα του μωρού
Unslpash @ Michal Bar Haim

Η καθιέρωση μιας καθημερινής ρουτίνας στα βρέφη δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Θα πρέπει να περάσουν κάποιες εβδομάδες από τη γέννηση του μωρού καθώς τα γεύματά του για κάποιο διάστημα θα είναι απρογραμμάτιστα.

Μπορείτε να ξεκινήσετε να εφαρμόζετε ένα σχετικό πρόγραμμα όταν το μωρό γίνει τριών μηνών. Δεδομένου ότι οι ανάγκες του σε αυτό το σημείο εξακολουθούν να είναι συγκεκριμένες – τρώει και κοιμάται - εναπόκειται σε εσάς να διαμορφώσετε μια ρουτίνα.

Αν στην αρχή δεν τα καταφέρετε, κάντε μια προσαρμογή! Συνεχίστε να προσπαθείτε μέχρι να βρείτε ένα πρόγραμμα που να ταιριάζει σε σας και το μωρό σας. Καθώς μεγαλώνει και αναπτύσσεται ορισμένα πράγματα θα γίνονται πιο εύκολα αλλά το να έχετε ένα πλάνο θα σας βοηθήσει ακόμα περισσότερο.

Παρακάτω θα δείτε μερικούς τρόπους για το πώς μπορείτε να καθιερώσετε μια καθημερινή ρουτίνα του μωρού.

routina ipnou morou

Παρατηρήστε το μωρό

Για μερικές εβδομάδες πριν προχωρήσετε σε μια προγραμματισμένη ρουτίνα, κρατήστε σημειώσεις για τους φυσικούς ρυθμούς του μωρού σας. Τι ώρα ξυπνά το πρωί (και τη νύχτα για τάισμα); Πόση ώρα μεσολαβεί μεταξύ των γευμάτων; Πόσο διαρκεί ο μεσημεριανός ύπνος του; Καταγράφοντας όλα αυτά, θα σας είναι πιο εύκολο να καθιερώσετε μια ρουτίνα στην οποία θα ανταποκριθεί καλύτερα το μωρό σας.

Βοηθήστε το μωρό να προσαρμοστεί

Αντί να περιμένετε πότε το μωρό θα αλλάξει από μόνο του ορισμένες συνήθειες, ωθείστε το εσείς. Για παράδειγμα, αν θέλετε να καθυστερήσετε τον πρωινό του ύπνο κατά μία ώρα, δοκιμάστε να ξεκινήσετε καθυστερώντας τον κατά 10 λεπτά μέχρι να πετύχετε τον στόχο σας.

routina ipnou morou2

Διατηρήστε τη συνέπεια

Αν και μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, η τήρηση ενός αυστηρού προγράμματος μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε ένα πιο προσαρμοστικό μωρό. Μετά από μια ή δύο εβδομάδες καθορισμού προγράμματος στο σπίτι, δοκιμάστε να περάσετε τη μέρα σας έξω ή να επισκεφτείτε φίλους ή συγγενείς. Μείνετε στο ίδιο χρονοδιάγραμμα για τον μεσημεριανό ύπνο, τη δραστηριότητα και το τάισμα (ακόμα κι αν αυτά τα γεγονότα φαίνονται κάπως διαφορετικά μακριά από το σπίτι), θα μάθουν τι να περιμένουν, ανεξάρτητα από το περιβάλλον.

routina ipnou morou1

Αφήστε το πρόγραμμά σας να εξελίσσεται καθώς μεγαλώνουν και αλλάζουν

Το θέμα με τα μωρά είναι ότι μόλις νομίζεις ότι τα έχεις καταλάβει όλα, μπαίνουν σε άλλο αναπτυξιακό στάδιο και οι ανάγκες τους αλλάζουν. Καθώς το μωρό σας μαθαίνει να μπουσουλάει, να στέκεται και τελικά να περπατά, οι ανάγκες του για δραστηριότητα θα αλλάξουν. Το ίδιο ισχύει και για την κατανάλωση στερεών. Συμβιβαστείτε. Και προσαρμοστείτε αναλόγως.

Πηγή: popsugar.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved