Lost and found: Όταν έγινα μητέρα, ανακάλυψα πράγματα για τον εαυτό μου που δεν ήξερα

Όχι, όταν γίνεσαι μητέρα δεν χάνεις τον εαυτό σου. Ανακαλύπτεις ένα ολόκληρο, καινούργιο εαυτό και ένα σύμπαν που δεν ήξερες ότι υπάρχει.

Lost and found: Όταν έγινα μητέρα, ανακάλυψα πράγματα για τον εαυτό μου που δεν ήξερα

Ένα από τα πράγματα που με απασχολούσε πριν να γίνω μητέρα, ήταν ότι θα χάσω τον εαυτό μου. Φοβόμουν ότι θα γίνω σαν τις άλλες μητέρες που μιλούν μόνο για το μωρό τους, για τον θηλασμό και για φόρμουλες, για κρέμες, για μπανάκια και θερμοκρασίες… Με τρόμαζε η πιθανότητα ότι θα πάψω να είμαι εγώ. Η πραγματικότητα ωστόσο, ήταν πολύ διαφορετική…

Όχι μόνο δεν έχασα τον εαυτό μου, αλλά ανακάλυψα πώς είμαι εγώ, ως μαμά. Ξέρεις, οι μητέρες είναι τελικά, πλάσματα μαγικά. Δεν πίστευα ποτέ ότι η αγκαλιά μου μπορεί να χωρέσει όλο τον κόσμο, κι όμως, μπορεί. Δεν πίστευα ότι ένα μου χάδι μπορεί να εξαφανίσει το κακό... Αν όχι από όλο τον κόσμο, τουλάχιστον από τον μικρόκοσμο του σπιτιού μας.

image003



Δεν ήξερα ότι μπορώ να αγαπήσω τόσο βαθιά και αληθινά. Δεν ήξερα ότι μπορούσα πραγματικά να κάνω τα πάντα κι όμως, μπορώ να κάνω τα πάντα για το παιδί μου. Δεν έχασα λοιπόν τον εαυτό μου, τον ανακάλυψα από την αρχή.

Όσο κλισέ και αν ακούγεται, όταν φέρνεις ένα πλάσμα στον κόσμο, η ζωή σου αποκτά άλλο νόημα. Ο στόχος σου είναι ένας: Να είναι το παιδί καλά. Να έχει τα καλύτερα. Να μην το πλησιάσει η θλίψη και ο κόσμος του να είναι απαλός σαν χάδι. Αυτό τον κόσμο προσπάθησα να φτιάξω για το δικό μου παιδί από την πρώτη στιγμή που ο γιατρός το ακούμπησε στο στήθος μου.

Ναι, το μυαλό μου έτρεχε με πολλά χιλιόμετρα και ναι, σκεφτόμουν τα μπανάκια, τα αφρόλουτρα, τις πάνες και τα φορμάκια. Σκεφτόμουν ό,τι το άγγιζε και ήθελα να είναι το καλύτερο. Όχι, δεν ήταν το μόνο θέμα συζήτησης για εμένα αλλά ήταν το πράγμα που κυριαρχούσε στις σκέψεις μου.

image005



Θα παραδεχτώ ότι, αυτό το νέο σύμπαν, είναι τόσο όμορφο και χνουδωτό, όσο είναι και αγχωτικό. Του έδινα τα καλύτερα; Μπορούσα να είμαι σίγουρη ότι αυτά που το αγγίζουν είναι ασφαλή; Τότε ήρθε η KORRES, δημιούργησε -επιτέλους- ένα βρεφικό σύμπαν και το γέμισε χρώμα, αγάπη και τα πιο αγνά συστατικά με έμπνευση από τη φύση.

Το όνομα KORRES είναι συνώνυμο με την ασφάλεια, με την ποιότητα, με την ελληνική φύση και παράδοση. Μοιραία λοιπόν, η νέα βρεφική συλλογή KORRES ήρθε για να κάνει το σύμπαν κάθε μητέρας πιο ασφαλές και να αγγίξει κάθε του πτυχή.

image007



H συλλογή περιλαμβάνει πολλά στοιχεία, εγώ όμως πρώτα δοκίμασα τα προϊόντα καθημερινής φροντίδας. Φόρμουλες κατάλληλα από τη γέννηση, με πολύ υψηλά ποσοστά φυσικότητας (πάνω από 93%), με έλαια αμυγδάλου και καρύδας, αγνά συστατικά για το ευαίσθητο δέρμα του μωρού μου. Η KORRES έχει κάνει αυστηρές επιλογές των πρώτων υλών και πραγματοποιήσει εκατοντάδες ελέγχους ασφάλειας και ποιότητας σε όλα τα στάδια ανάπτυξης.

Κρέμα αλλαγής πάνας, χωρίς συνθετικό άρωμα, πλούσια σε υφή και εμπλουτισμένη με φυσικά συστατικά διαλεγμένα με φροντίδα, για να προστατεύσει το μωράκι μου από ερεθισμούς και συγκάματα. Και απαλό, tear-free αφρόλουτρο-σαμπουάν, με συστατικά διαλεγμένα με φροντίδα για ενυδατωμένο δερματάκι και μαλακά, ευκολοχτένιστα μαλλάκια.

image009



Η KORRES όμως έβγαλε και σετ βρεφικών ρούχων από 100% οργανικό βαμβάκι και με διεθνή πιστοποίηση. ‘Αλλωστε, το ύφασμα που ακουμπάει το δέρμα του βρέφος είναι μέρος του baby skincare. Σκουφάκια, φορμάκια, καλτσάκια, μουσελίνες… Τα βρεφικά ρούχα θα ακουμπήσουν στο βρεφικό δέρμα με την ίδια απαλότητα και φροντίδα, όπως τα καλλυντικά KORRES.

image011



Αφού γέμισε λοιπόν τη συλλογή της με τη δύναμη της φύσης και της επιστήμης, η KORRES την τύλιξε στην ελληνική λαϊκή παράδοση. Με έμπνευση από τα παραδοσιακά νανουρίσματα, η KORRES γέμισε τη βρεφική της σειρά με ψίθυρους αγάπης. Με νανουρίσματα, μέσα από τα οποία, οι Ελληνίδες μάνες, μελοποίησαν την αγάπη τους και τραγούδησαν για έναν κόσμο γεμάτο ζάχαρη και μέλι...

Πάρε το ύπνε το παιδί
κι άμε το στα περβόλια,
γέμισε τα στηθάκια του
γαρίφαλα και ρόδα.
Κοιμήσου εσύ μωράκι μου
σε κούνια καρυδένια,
σε ρουχαλάκια ακέντητα
και μαργαριταρένια.
Κοιμήσου με τη ζάχαρη
κοιμήσου με το μέλι
και νίψου με το ανθόνερο
που νίβονται οι αγγέλοι.

Έτσι είναι η μητρότητα άλλωστε, αυτό σημαίνει το να είσαι μαμά: Να πλάθεις έναν κόσμο ασφαλή για το παιδί σου, να τον γεμίζεις με τα καλύτερα και να κάνεις τα πάντα για να είναι ασφαλής, χαρούμενος και ηλιόλουστος.

Αυτό έκανε η KORRES και με βοήθησε να ηρεμήσω, να νιώσω ασφαλής, να νιώσω παντοδύναμη και ότι προσφέρω στο μωρό μου το καλύτερο. Κάπως έτσι, είχα την πολυτέλεια να ανακαλύψω έναν νέο εαυτό, εκείνον που έκρυβα μέσα μου και περίμενε να ξεδιπλωθεί, αλλά και ένα νέο σύμπαν, το Korres Baby Universe.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved