Φροντίδα μωρού: Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο αφρόλουτρο για το μπάνιο

Με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέξετε αφρόλουτρο για το μωρό; Plus tips για το μπανάκι του μωρού τους πρώτους μήνες.

Φροντίδα μωρού: Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο αφρόλουτρο για το μπάνιο

Το μπάνιο του μωρού είναι σημαντικό κομμάτι της καθημερινής του ρουτίνας. Προσφέρει χαλάρωση, ευεξία και είναι μία διασκεδαστική δραστηριότητα με την οποία δένονται γονιός και παιδί.

Τips για το μπανάκι του μωρού τους πρώτους μήνες

Το νεογέννητο μωρό χρειάζεται ένα μπανάκι δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα - αρχικά με το χέρι, έως ότου πέσει ο ομφάλιος λώρος (περίπου μία έως τέσσερις εβδομάδες μετά τη γέννηση) και στη συνέχεια στη βρεφική του μπανιέρα. Το συχνό μπάνιο του νεογέννητου μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο δέρμα και επιπλέον το μωρό δεν θα μπορεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματός του το ίδιο γρήγορα και εύκολα.

Τους πρώτους μήνες θα πρέπει να προσέξετε τα εξής:

  • Πλήρης στήριξη του βρέφους – Την ώρα του μπάνιου θα πρέπει να στηρίζονται επαρκώς το κεφαλάκι του μωρού και το πίσω μέρος του σώματός του. Μια καλή πρακτική είναι να χρησιμοποιούν το αριστερό χέρι για στήριξη εάν είναι δεξιόχειρες και το αντίστροφο. Έτσι εξασφαλίζεται η πλήρης στήριξη του βρέφους, ενώ το ευέλικτο χέρι του γονέα μπορεί να καθαρίζει το σώμα του.
  • Πλένετε το μωρό από το κεφαλάκι προς τα κάτω άκρα - Έτσι παραμένουν καθαρές οι περιοχές που έχουν ήδη πλυθεί με σαπούνι, καθώς δεν έρχονται ξανά σε επαφή μαζί του.
  • Φροντίστε να υπάρχει η κατάλληλη θερμοκρασία στο νερό - H ιδανική θερμοκρασία του νερού για το μπάνιο του μωρού σας είναι από 32°C έως 37°C. Αφού γεμίσετε τον νεροχύτη ή το λεκανάκι, ανακατέψτε το νερό με το χέρι σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν καυτά σημεία.
mpanio neogennito mero

Πώς θα κάνετε την ώρα του μπάνιου διασκεδαστική για το μωρό;

Μετά από αυτό το διάστημα και ιδιαίτερα όταν το μωρό αρχίσει να γίνεται πιο κινητικό, μπορείτε να το κάνετε μπάνιο και καθημερινά. Το μπάνιο θα γίνει σημαντικό κομμάτι της καθημερινής του ρουτίνας και μπορείτε να το κάνετε ακόμα πιο διασκεδαστικό, δοκιμάζοντας τα εξής:

  • Βάλτε παιχνίδια στην μπανιέρα του και αφήστε το να παίξει
  • Τραγουδήστε του τα αγαπημένα του τραγούδια. Μπορείτε να συνδυάσετε τη μουσική με απλές χορευτικές κινήσεις που μπορεί να αντιγράψει και το ίδιο.
  • Κάντε φούσκες στο νερό
mvro mpanio

Πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο αφρόλουτρο για το μωρό;

Το σημαντικότερο είναι το αφρόλουτρο του μωρού να καθαρίζει το δέρμα από μικρόβια, χωρίς όμως το ερεθίζει και παράλληλα να προσφέρει ενυδάτωση. Επίσης, πριν την αγορά σας, είναι σημαντικό να έχετε στο νου σας στα εξής:

  • Το pH του προϊόντος πρέπει να είναι από 5,5 μέχρι 7,00. Είναι πιθανό να αναγράφει στην ετικέτα τους όρους «pH balanced» ή «pH neutral».
  • Το αφρόλουτρο πρέπει να είναι δερματολογικά ελεγμένο και να μην προκαλεί ερεθισμούς στο δέρμα ή τα μάτια.
  • Να περιέχει ελάχιστες χρωστικές και αρώματα και ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, να έχουν ελεγχθεί ότι δεν είναι επιβλαβή για το δέρμα του μωρού.
  • Επιβεβαιώστε ότι δεν περιέχει parabens, φθαλικά και φορμαλδεΰδη.
  • Το αφρόλουτρο πρέπει να είναι σε υγρή μορφή και να μην κάνει πολύ αφρό, όπως συμβαίνει στα αφρόλουτρα των ενηλίκων.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved