Πέντε τρόποι για να δεθείτε με το νεογέννητο

Πώς μπορείτε να δεθείτε με το νεογέννητο μωρό σας;

Πέντε τρόποι για να δεθείτε με το νεογέννητο

Τις πρώτες εβδομάδες με το μωρό στο σπίτι όλα είναι καινούρια και πρωτόγνωρα. Οι γονείς αλλά και το βρέφος, χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν στη την νέα πραγματικότητα, να γνωριστούν και μέρα με τη μέρα δένονται όλο και περισσότερο.

Όσον αφορά τη σχέση με το νεογέννητο, μπορείτε να την ενισχύσετε κάνοντας τα εξής:

Μιλήστε στο μωρό δυνατά

Ασφαλώς δεν μπορεί να σας απαντήσει, αλλά θα μπορείτε να εξωτερικεύσετε τις σκέψεις σας και να νιώθετε λιγότερο απομονωμένες μιας και τις περισσότερες ώρες τις ημέρας αυτό το διάστημα τις περνάτε στο σπίτι. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει ότι μιλώντας στο νεογέννητο δυνατά, το βοηθάτε να αναπτύξει τις γλωσσικές και κοινωνικές δεξιότητές του μεγαλώνοντας.

Κρατήστε το στην αγκαλιά σας

Η δύναμη της αγκαλιάς και γενικά της δερματικής επαφής είναι γνωστό ότι έχει πολλά οφέλη για την ανάπτυξη του παιδιού, τη διαδικασία το θηλασμού, τον ήρεμο ύπνο του και πολλά ακόμα. Πέρα από αυτά όμως, η δερματική επαφή με το βρέφος θα ενισχύσει το μεταξύ σας δέσιμο και το μωρό θα νιώθει ασφαλές δίπλα σας.

mwro swmatiki epafi 2

Μετατρέψτε τις δουλειές του σπιτιού σε διασκεδαστικές δραστηριότητες με το μωρό

Κάντε τις δουλειές που θέλετε στο σπίτι, έχοντας δίπλα το μωρό σας. Μπορείτε παράλληλα να του τραγουδάτε, να του μιλάτε και εκείνο θα χαλαρώνει χαζεύοντας και ακούγοντάς σας. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου!

Βάλτε το βρεφικό μασάζ στην καθημερινή του ρουτίνα

Το βρεφικό μασάζ βοηθάει το μωρό να χαλαρώσει, ανακουφίζει από τους κολικούς και ενισχύει το δέσιμο μαμάς και μωρού. Εντάξτε το βρεφικό μασάζ στην καθημερινή σας ρουτίνα, ίσως τις απογευματινές ώρες, πριν τον ύπνο.

Θηλασμός

Το μητρικό γάλα έχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το μωρό για την ανάπτυξή του. Ο θηλασμόςωστόσο, είναι πολλά παραπάνω. Είναι μία διδικασία που φέρνει τη μητέρα και το μωρό ακόμα πιο κοντά και που έχει σημαντικά οφέλη και στην συναισθηματική ανάπτυξη του βρέφους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved