Πώς να ταΐσετε το νεογέννητο μωρό με σύριγγα

Η σύριγγα σίτισης είναι ένας εναλλακτικός τρόπος να ταΐσετε το μωρό όταν αρνείται το στήθος.

Πώς να ταΐσετε το νεογέννητο μωρό με σύριγγα

Όλοι γνωρίζουμε ότι ένα μωρό πρέπει να θηλάζει τους πρώτους έξι μήνες. Ενδέχεται όμως να προκύψουν διάφορα προβλήματα, όπως να μην μπορεί το νεογέννητο να πιάσει σωστά τη θηλή ή να αρνείται το στήθος.

Σε αυτή την περίπτωση, ένας εναλλακτικός τρόπος σίτισης είναι η σύριγγα σίτισης, η οποία χωράει περισσότερο γάλα από το σταγονόμετρο και φυσικά δεν έχει βελόνα.

thilasmos

Πώς να ταΐσετε το μωρό με σύριγγα

Πριν χρησιμοποιήσετε τη σύριγγα για να ταΐσετε το νεογέννητο μωρό σας, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε συγκεκριμένα βήματα. Το μητρικό γάλα συνήθως μπορεί να χορηγηθεί απευθείας με τη σύριγγα. Ωστόσο, για το γάλα φόρμουλας θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά ρευστό ώστε να περνάει από τη σύριγγα.

  • Βάλτε τη φόρμουλα ή το μητρικό γάλα σε ένα φλιτζάνι.
  • Χρησιμοποιώντας μια αποστειρωμένη ή καθαρή σύριγγα, τραβήξτε το έμβολο για να γεμίσετε τη σύριγγα με γάλα.
  • Τοποθετήστε το μωρό σας κατάλληλα στην αγκαλιά σας. Βεβαιωθείτε ότι έχει ελαφρώς κλίση σε όρθια θέση και ότι το κεφαλάκι του είναι σταθερό.
  • Σπρώξτε απαλά το μωρό να ανοίξει το στόμα του με την άκρη της σύριγγας. Όταν το κάνει, εισάγετε την άκρη της σύριγγας προς τα μέσα.
  • Το μωρό θα κολλήσει στην άκρη της σύριγγας. Μόλις το κάνει, αρχίστε να πιέζετε το έμβολο σταδιακά ώστε να προλαβαίνει να πίνει το γάλα χωρίς να πνιγεί.

Μπορεί να χρειαστούν μερικές προσπάθειες μέχρι να βρείτε το σωστό ρυθμό. Σε περίπτωση που εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα ή βλέπετε ότι δεν πίνει αρκετό γάλα, επικοινωνήστε με τον παιδίατρο.

thilasmos1

Συμβουλές για τη σωστή σίτιση του μωρού με σύριγγα

Μερικές φορές, το μωρό μπορεί να τρέφεται από το στήθος σας αλλά όχι στις ποσότητες που θα έπρεπε. Προκειμένου να συμπληρώσετε τη διατροφή του , είναι πιθανό να χρησιμοποιήσετε τη σύριγγα σίτισης είτε για το μητρικό γάλα ή το γάλα φόρμουλα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διατηρείται η ποσότητα σε συνδυασμό με το θηλασμό. Εάν το μωρό σας αρχίσει να θηλάζει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ζητήστε από το γιατρό σας την κατάλληλη στιγμή για να μειώσετε τη συμπληρωματική σίτιση.

Εάν η άκρη της σύριγγας είναι άβολη για το παιδί, είναι καλύτερο να συνεχίσεται τη σίτιση με μπουκάλι.

Για τις μητέρες που πρωτοχρησιμοποιούν σύριγγα, η χρήση της μπορεί να φαντάζει περίεργη ακόμη και θλιβερή. Η εμπειρία του θηλασμού είναι μοναδική για κάθε μητέρα, ωστόσο προτεραιότητα παραμένει η υγεία του μωρού σας και αυτό πρέπει να έχετε στο μυαλό σας.

Πηγή: parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved