Γιατί το παιδί έχει πιτυρίδα; Τρόποι αντιμετώπισης

Τι να κάνετε αν το παιδί σας έχει πιτυρίδα.

Γιατί το παιδί έχει πιτυρίδα; Τρόποι αντιμετώπισης

H πιτυρίδα προκαλείται από υπερβολική έκκριση σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες, η οποία οδηγεί στον πολλαπλασιασμό ενός μύκητα που υπάρχει φυσιολογικά στο τριχωτό της κεφαλής.

Αίτια πιτυρίδας στα παιδιά

Η πιτυρίδα είναι ένα κοινό πρόβλημα στα παιδιά και συχνά προκαλεί ερεθισμό και φαγούρα στο κεφάλι.Τα πιο συχνά αίτια είναι τα εξής:

Ακατάλληλο σαμπουάν

Μερικές φορές ορισμένα σαμπουάν δεν καθαρίζουν καλά τα μαλλιά και κυρίως το τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα τη δημιουργία πιτυρίδας.

Κακή διατροφή

Τα παιδιά προτιμούν να τρώνε περισσότερα ανθυγιεινά σνακ ή πρόχειρο φαγητό παρά μια πλήρως θρεπτική διατροφή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση πιτυρίδας ή φαγούρας.

Μαλασέζια

Η μαλασέζια είναι ένας μύκητας που μοιάζει με ζύμη, ο οποίος, όταν μεγαλώνει γρήγορα, οδηγεί σε διαταραχές στη φυσική ανάπτυξη των κυττάρων. Αυτό, με τη σειρά του, δημιουργεί πιτυρίδα και φαγούρα. Ορισμένες ασθένειες ή ορμονικές αλλαγές στα παιδιά είναι γενικά η αιτία εμφάνισης τέτοιων μυκήτων.

pitirida

Πώς να αντιμετωπίσετε την πιτυρίδα

Ο γιατρός μπορεί να συστήσει σαμπουάν ή αλοιφές κατά της πιτυρίδας που βοηθούν στη θεραπεία της. Εσείς από την πλευρά σας θα πρέπει να :

• Πλένετε τακτικά το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά του παιδιού σας.
• Χρησιμοποιείτε μια καθαρή, μαλακή βούρτσα για να χτενίζετε τα μαλλιά.
• Να λούζετε το παιδί με το σαμπουάν που έχει συστήσει ο γιατρός ή την αντιμυκητιακή κρέμα ανάλογα με το πρόβλημα.

Τα σαμπουάν που περιέχουν άλλες ουσίες όπως 1% σουλφίδιο σεληνίου, θείο, πίσσα, ψευδάργυρο, πυριθειόνη, κετοκοναζόλη, κ.λπ., είναι επίσης αποτελεσματικά. Ωστόσο, χρησιμοποιήστε τα μόνο μετά τη σύσταση του γιατρού.

Περιορισμός της πρόσληψης διαιτητικών προϊόντων όπως ψωμί, τυρί ή τρόφιμα που παρασκευάζονται με μαγιά ή μύκητες , βοηθούν στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας.

Πηγή: parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved