Πρώτο καλοκαίρι με το μωρό: Τι να προσέξετε

Τι να προσέξετε στη φροντίδα του μωρού τους καλοκαιρινούς μήνες;

Πρώτο καλοκαίρι με το μωρό: Τι να προσέξετε

Το καλοκαίρι είναι μία εποχή γεμάτη όμορφες στιγμές, ωστόσο ελλοχεύει κινδύνους, ειδικά για τα παιδιά. Εάν μάλιστα το μικρό σας είναι μικρότερο του ενός έτους, αυτό το καλοκαίρι θα είναι σίγουρα ακόμα πιο ξεχωριστό, θα πρέπει, ωστόσο, να προσέξετε ιδιαίτερα τη φροντίδα του.

Τι πρέπει λοιπόν να έχετε κατά νου;

Η σωστή προστασία από την ήλιο

Τα μωρά μικρότερα των έξι μηνών δεν πρέπει να εκτίθενται καθόλου απευθείας στον ήλιο. Αποφύγετε τις βόλτες τις ώρες με πολλή ζέστη, δηλαδή μεταξύ 11 το πρωί και 5 το απόγευμα. Σε κάθε σας βόλτα φροντίστε ώστε το μωρό να είναι στο καρότσι με σηκωμένο το σκέπαστρο και ντυμένο ελαφρά.

Στα μωρά μεγαλύτερα των έξι μηνών, θα πρέπει απαραιτήτως να βάζετε αντηλιακό τουλάχιστον δεκαπέντε λεπτά με μισή ώρα πριν την έξοδό σας από το σπίτι. Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, μην ξεχνάτε το καπελάκι του, τα γυαλιά του και αποφύγετε την πολύωρη έκθεση στον ήλιο και την ζέστη.

Προσοχή στην αφυδάτωση

Τα βρέφη μικρότερα των έξι μηνών προσλαμβάνουν τα υγρά που χρειάζεται ο οργανισμός τους από το μητρικό ή το ξένο γάλα που καταναλώνουν. Το καλοκαίρι, λόγω της εφίδρωσης, είναι πιθανό να χρειαστεί να θηλάσετε περισσότερο το μωρό σας για να παραμείνει ενυδατωμένο.

Εάν το μωρό σας είναι μεγαλύτερο των έξι μηνών δίνετέ του αρκετά συχνά νερό και τρόφιμα όπως τα φρούτα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.

Τα συμπτώματα τις αφυδάτωσης στα βρέφη είναι είναι:

  • λερώνει λιγότερες από έξι πάνες το 24ωρο
  • κλάμα χωρίς δάκρυα
  • ξηρό δέρμα και στόμα
  • σκούρο χρώμα στα ούρα
  • νωθρότητα
afudatwsi mwrou sumptwmata

Αποφύγετε τα τσιμπήματα από έντομα

Προσπαθήστε να κρατήστε τα κουνούπια και τα λοιπά έντομα μακριά από το σπίτι χρησιμοποιώντας σίτες, κουρτίνες κ.α., ειδικά στο δωμάτιο όπου κοιμάται το μωρό. Στους εξωτερικούς χώρους μπορείτε να χρησιμοποιείτε στο καρότσι μία κουνουπιέρα ή κάποιο αντικουνουπικό χωρίς χημικά που θα σας προτείνει ο γιατρός σας.

Διατηρήστε το σπίτι δροσερό

Κρατήστε τα πατζούρια κλειστά τις ώρες που κάνει πολλή ζέστη και χρησιμοποιήστε το air condition εφόσον χρειαστεί, για να διατηρήσετε δροσερό το βρεφικό δωμάτιο ή κάποιον άλλο χώρο του σπιτιού. Η ιδανική θερμοκρασία είναι 25 - 27 βαθμούς C.

Πηγή: parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved