Πέντε πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε όταν το μωρό δεν κοιμάται

Τι μπορείτε να κάνετε όταν το μωρό δεν κοιμάται εύκολα.

Πέντε πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε όταν το μωρό δεν κοιμάται

Τα περισσότερα μωρά τους πρώτους μήνες, κοιμούνται πολλές ώρες χωρίς απαραίτητα να έχουν ένα σταθερό πρόγραμμα.

Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που είναι ανήσυχα, δυσκολεύονται να κοιμηθούν, γκρινιάζουν και δεν βρίσκουν ησυχία.Αν δεν υπάρχει προφανής λόγος που προκαλεί αυτή την αναστάτωση, μπορείτε να δοκιμάσετε τα ακόλουθα:

Βάλτε το μωρό για ύπνο νωρίτερα

Μην περιμένετε έως ότου το μωρό σας είναι πολύ εξαντλημένο για να το βάλετε για ύπνο στην κούνια του. Πολλές φορές λόγω κούρασης τα μωρά βγάζουν ένταση και ξεσπούν σε κλάματα κρατώντας τα ξύπνια. Παρακολουθείστε το μωρό, κι όταν δείτε ότι τρίβει τα μάτια, χασμουριέται πάρτε το αγκαλιά και στη συνέχεια αφήστε το στην κούνια. Μιλήστε του ήρεμα, χαϊδέψτε του την πλάτη ή βάλτε του απαλή μουσική ώστε να χαλαρώσει και να κοιμηθεί.

Ελέγξτε τη διατροφή σας

Αυτό που τρώει μια μαμά επηρεάζει το μητρικό γάλα.Εάν είστε μια θηλάζουσα μητέρα που το μωρό της δυσκολεύεται να κοιμηθεί, βεβαιωθείτε ότι δεν καταναλώνετε πολύ καφεΐνη. Ο καφές, το μαύρο και το πράσινο τσάι, η σοκολάτα, οι σόδες, τα φάρμακα για πονοκέφαλο και τα ενεργειακά ποτά είναι όλα πηγές καφεΐνης. Οι ειδικοί προτείνουν τον περιορισμό της πρόσληψης στα 200 χιλιοστόγραμμα την ημέρα ή λιγότερο.

ipnos morou1

Πηγαίνετε μια βόλτα

Τα κουρασμένα μωρά δεν μπορούν να αντισταθούν στο κούνημα ενός καροτσιού. Αν δεν κοιμάται, μην περιμένετε να εκνευριστεί περισσότερο. Πάτε μια βόλτα με το καρότσι ακόμα και γύρω από το σπίτι. Μόλις το μωρό κοιμηθεί βαθιά, επιστρέψτε και βάλτε το στην κούνια.

Καθιερώστε μια ρουτίνα

Δημιουργείστε για καθημερινή ρουτίνα ύπνου για το μωρό. Αυτή μπορεί να περιλαμβάνει, μετάβαση στο δωμάτιο, αλλαγή πάνας, χαλαρωτική μουσική, ανάγνωση ενός βιβλίου, μασάζ και τάισμα. Ό, τι κι αν επιλέξετε, ακολουθήστε την ίδια ρουτίνα καθημερινά, αποφεύγοντας την τηλεόραση ή κάθε είδους οθόνη.

Κάντε λίγο ...θόρυβο

Μερικά μωρά χρειάζονται λευκό θόρυβο για να κοιμηθούν (τους θυμίζει τους θορυβώδεις ήχους που άκουσαν ενώ ήταν εντός της μήτρας). Εάν δεν διαθέτετε μηχανή λευκού θορύβου, θα μπορούσατε να κατεβάσετε μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας ή να δοκιμάσετε άλλους ήχους όπως του απορροφητήρα, της σκούπας ή από το πιστολάκι.

Πηγή: mom365.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved