Τι να κάνετε αν το μωρό σας αποκοιμηθεί στα χέρια σας

Ύπνος μωρού: Τι να κάνετε αν θέλει να κοιμάται μόνο στην αγκαλιά σας

Τι να κάνετε αν το μωρό σας αποκοιμηθεί στα χέρια σας

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα στο να βάλετε το μωρό σας για ύπνο οπουδήποτε αλλού εκτός από τα χέρια σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είστε η μόνη. Και σύμφωνα με τα όσα λέει η σύμβουλος ύπνου της Νέας Υόρκης, Conner Herman, ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού έγκειται σε εσάς.

Ό,τι κάνει ένα μωρό το μαθαίνει από εμάς

moro koimatai sthn agkalia tis mamas tou 1

Πρώτον, καταλάβετε ότι τα χέρια σας είναι βασικά το δεύτερο σπίτι τους. Τη στιγμή που το μωρό σας βγαίνει από τη μήτρα, λέει αναφέρει η Herman, τοποθετείται στην αγκαλιά σας και εκεί θα μάθει να ζει. Η αγκαλιά σας είναι το καταφύγιό τους όταν κλαίνε, όταν τα ταΐζετε, και ναι, όπου συχνά κοιμούνται τις πρώτες μέρες της γέννησής τους. Και ξέρετε γιατί; Γιατί στα ζεστά, στοργικά σας χέρια μπορούν να αισθάνονται σαν να βρίσκονται ξανά μέσα στη μήτρα. Λοιπόν, σας φαίνεται ακόμη περίεργο γιατί τα μωρά προτιμούν την αγκαλιά σας για να κοιμηθούν;

Το πρόβλημα είναι ότι είναι δική σας δουλειά να τα μάθετε να κοιμούνται στο καλαθάκι τους ή την κούνια τους. Τα παιδιά είναι "προγραμματισμένα" στο να μαθαίνουν σε μια ρουτίνα. Κοιμούνται συγκεκριμένες ώρες. Πεινάνε συγκεκριμένες ώρες. Αυτή η ρουτίνα αργότερα, μεταφέρεται και σε άλλες στιγμές της καθημερινότητάς τους. Την ώρα που θα κάνουν μπάνιο. Την ώρα που θα αλλάξουν πάνα και φυσικά... την ώρα που θα κοιμηθούν. Τα παιδιά λοιπόν, μπορούν να εκπαιδευτούν ώστε να κοιμούνται και αλλού, εκτός από την αγκαλιά σας.

Δεν φταίνε εκείνα... αλλά εσείς

moro koimatai sthn agkalia tis mamas tou 2

Σύμφωνα με την ειδικό ύπνου, "Δεν είναι ότι το μωρό σας θα κοιμάται μόνο στην αγκαλιά σας - είναι ότι τους το διδάξατε αυτό." Ποτέ δεν το σκεφτήκατε έτσι, σωστά;

Έτσι, ενώ ίσως να σκέφτεστε ότι πρόκειται για συνήθεια που ανέπτυξαν μόνα τους στην πραγματικότητα πρόκειται για ενισχυμένη συμπεριφορά από τη δική σας πλευρά.

Εκπαιδεύστε το μωρό σας να κοιμάται στην κούνια

Θα πρέπει να αρχίσετε να δίνετε νέα μηνύματα στο μικρό σας, βάζοντάς το στην κούνια του ή το καλάθι του για να ξεκουραστεί.

Σίγουρα θα βάλει τα κλάματα στην αρχή και είναι εντάξει να το πάρετε στην αγκαλιά σας για να το ηρεμήσετε, βάζοντάς το όμως στην κούνια του, αμέσως μόλις ηρεμήσει. Σιγά-σιγά θα μάθει ότι η κούνια του είναι ένα ασφαλές περιβάλλον που θα το κρατά ζεστό και θα είναι άνετο, όπως και όταν βρίσκεται στην αγκαλιά της μαμάς ή του μπαμπά.

πηγή: mom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved