Μωρά απολαμβάνουν το πρώτο τους μπάνιο - Δείτε υπέροχες φωτογραφίες

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το πρώτο μπάνιο του νεογέννητου μωρού σας.

Μωρά απολαμβάνουν το πρώτο τους μπάνιο - Δείτε υπέροχες φωτογραφίες
Instagram@ chasingthesummerfields

Το πρώτο μπάνιο του μωρού, ειδικά όταν δεν έχει πέσει ο ομφάλιος λώρος, αγχώνει τους γονείς.

Αναρωτιούνται πώς θα το πλύνουν, πώς θα το κρατήσουν χωρίς να τους γλιστρήσει και κυρίως χωρίς να βρέξουν τον αφαλό του; Οποιαδήποτε και εάν είναι η θέση που επιλέγουν οι γονείς για να το κάνουν μπάνιο, το σημαντικότερο όλων είναι να στηρίζουν το κεφάλι και το πίσω μέρος του σώματός του. Μια καλή πρακτική είναι να χρησιμοποιούν το αριστερό χέρι για στήριξη εάν είναι δεξιόχειρες και το αντίστροφο. Έτσι εξασφαλίζεται η πλήρης στήριξη του βρέφους, ενώ το ευέλικτο χέρι του γονέα μπορεί να καθαρίζει το σώμα του. Ταυτόχρονα η χρήση ενός πλαστικού δοχείου, μιας πετσέτας, ενός σπρέι ή ακόμη καλύτερα του ελεύθερου χεριού βοηθά τους γονείς να ρίχνουν απαλά χλιαρό νερό στο βρέφος από το κεφάλι προς τα κάτω.

Σύμφωνα με την παιδίατρο Μαριαλένα Κυριακάκου, είναι προτιμότερο οι γονείς να πλένουν το μωρό από το κεφαλάκι του και προς τα κάτω άκρα, γιατί έτσι παραμένουν καθαρές οι περιοχές που έχουν ήδη πλυθεί με σαπούνι, καθώς δεν έρχονται ξανά σε επαφή μαζί του.

Για το λούσιμο των μαλλιών, μόνο στις περιπτώσεις που το βρέφος έχει μαλλιά και οι γονείς θεωρούν πως πρέπει να τα καθαρίσουν, θα πρέπει να προσθέτουν μια μικρή ποσότητα ειδικά σχεδιασμένου για βρέφη σαμπουάν στην παλάμη τους και κατόπιν να πλένουν τα μαλλιά. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις πτυχώσεις του βρεφικού δέρματος, όπως στον αυχένα, τις μασχάλες και τη βουβωνική περιοχή.

Τέλος, ο πιο βασικός κανόνας: κάθε στιγμή τουλάχιστον ένα χέρι και η προσοχή και τα μάτια των γονιών πρέπει να είναι επάνω στο βρέφος, καθώς ο κίνδυνος για σοβαρά ατυχήματα είναι μεγάλος.

Κι επειδή δεν υπάρχει πιο όμορφο θέαμα από ένα νεογέννητο να απολαμβάνει ( όχι πάντα είναι η αλήθεια ) το μπάνιο του, στη gallery που ακολουθεί θα δείτε αρκετές τέτοιες φωτογραφίες που βρήκαμε στο Instagram.

Φωτογραφίες: Instagram@#firstbath

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved