Πώς θα κάνετε την ώρα του μπάνιου διασκεδαστική για το μωρό;

Απλά tips που θα κάνουν την ώρα του μπάνιου την αγαπημένη του.

Πώς θα κάνετε την ώρα του μπάνιου διασκεδαστική για το μωρό;

Το μπάνιο του μωρού είναι σημαντικό κομμάτι της καθημερινής του ρουτίνας. Μετά από μία κουραστική μέρα, γεμάτη ανακαλύψεις, παιχνίδι και εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, ένα ζεστό μπάνιο είναι ό,τι πρέπει για να ξεκουράσει το μωρό, να το χαλαρώσει και να το βοηθήσει να κοιμηθεί καλύτερα.

Τα περισσότερα μωρά έτσι και αλλιώς απολαμβάνουν το νερό. Τι μπορείτε να κάνετε όμως για να γίνει η ώρα του μπάνιου ακόμα πιο διασκεδαστική;

Μετατρέψτε την μπανιέρα σε... παιδότοπο

Αφού γεμίσετε την μπανιέρα με νερό, προσθέστε μέσα τα αγαπημένα του παιχνίδια. Το μωρό θα ενθουσιαστεί και παίζοντας με αυτά θα αναπτύξει τις λεπτές κινητικές του δεξιότητες. Επιπλέον, θα ανακαλύψει ποια από τα παιχνίδια του επιπλέον, ποια όχι και έτσι θα αρχίσει να περιεργάζεται απλούς κανόνες φυσικής.

Τραγουδήστε

Κάντε την ώρα του μπάνιου ακόμα πιο διασκεδαστική τραγουδώντας αγαπημένα του τραγούδια. Μπορείτε να συνδυάσετε τη μουσική με απλές χορευτικής κινήσεις που μπορεί να αντιγράψει και το μωρό σας.

Ψαρέψτε

Αφού έχετε βάλει παιχνίδια διαφόρων μεγεθών στην μπανιέρα, πάρτε ένα σουρωτήρι χειρός και προσπαθήστε να τα ψαρέψετε ένα ένα. Δείξτε και στο μικρό σας πώς να το κάνει και αφήστε το να προσπαθήσει ξανά και ξανά.

Μπείτε στην μπανιέρα μαζί με το μωρό

Εάν το μωρό είναι λίγο μεγαλύτερο σε ηλικία και μπορείτε να μπείτε μαζί του στην μπανιέρα, αξίζει να το δοκιμάσετε. Εάν αισθάνεστε πιο άνετα, μπορείτε να φορέσετε το μαγιό σας. Το μικρό σας σίγουρα θα ενθουσιαστεί και η όλη επαφή με το δέρμα δημιουργεί για αυτό μία πλούσια αισθητηριακή εμπειρία.

Κάντε φούσκες με το αφρόλουτρο

Τα παιδιά λατρεύουν τις σαπουνόφουσκες και η ώρα του μπάνιου είναι ευκαιρία να κάνετε όσες φούσκες θέλετε.

Πηγή: motherandbaby.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved