Ποια είναι τα κριτήρια που χρειάζεται να λάβεις υπόψη για να επιλέξεις το καλύτερο θήλαστρο;

Ποια είναι τα κριτήρια που χρειάζεται να λάβεις υπόψη για να επιλέξεις το καλύτερο θήλαστρο;

Όσες από εμάς είχαν τη χαρά να γίνουν μανούλες, γνωρίζουν καλά πως το «ταξίδι» στον μαγικό κόσμο της μητρότητας είναι γεμάτο μικρές και μεγάλες προκλήσεις.

Ποια είναι τα κριτήρια που χρειάζεται να λάβεις υπόψη για να επιλέξεις το καλύτερο θήλαστρο;

Μετά τους εννέα πρωτόγνωρους μήνες της εγκυμοσύνης, η διαδικασία της γέννας ήταν η πρώτη πρόκληση που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε, όμως η αμέσως επόμενη, δηλαδή αυτή του θηλασμού, αποδείχτηκε ακόμη πιο δύσκολη. Εάν βρίσκεσαι ακόμη στην αρχή αυτού του «ταξιδιού», οφείλω να σε ενημερώσω πως ακόμη και αν το προσωπικό του νοσοκομείου σου παρείχε όλες τις απαραίτητες κατευθύνσεις, δεν αργεί η στιγμή που θα συνειδητοποιήσεις πως δεν αρκεί να γνωρίζεις πώς θα θηλάσεις το μικρό σου, αλλά να βρεις και τον τρόπο να εντάξεις αυτή την «τρυφερή» ιεροτελεστία στο πολυάσχολο πρόγραμμά σου.

Η αλήθεια είναι πως η καθημερινότητα για μία εργαζόμενη μαμά όπως εσύ, μπορεί να γίνει ιδιαίτερα απαιτητική, ωστόσο το μωρό σου είναι για εσένα προτεραιότητα και θες να του προσφέρεις μόνο το καλύτερο. Σίγουρα στο εμπόριο υπάρχουν αμέτρητα υποκατάστατα γάλακτος, όμως κανένα από αυτά δεν μπορεί να αναπληρώσει την υψηλή θρεπτική και συναισθηματική αξία του μητρικού γάλακτος. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να αναζητήσεις άμεσα ένα καινοτόμο θήλαστρο, το οποίο θα σου δίνει τη δυνατότητα να παραμένεις συνεπής στις υποχρεώσεις σου αλλά και στις καθημερινές ανάγκες του μωρού, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ακριβώς επειδή έχω διανύσει όλα τα στάδια της μητρότητας και μάλιστα δις, παρακάτω έχω συγκεντρώσει τα κριτήρια που χρειάζεται να λάβεις υπόψη, πριν επιλέξεις τον «σύμμαχο» που θα σε βοηθήσει να αγκαλιάσεις την πρόκληση του θηλασμού.

Εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ποσότητα σε λιγότερο χρόνο

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος στην καθημερινότητα μίας σύγχρονης μαμάς είναι ο χρόνος, αφού οι 24 ώρες της ημέρας δεν είναι ποτέ αρκετές για να κάνει όσα θα ήθελε. Αυτός είναι και ο λόγος που το θήλαστρο το οποίο θα επιλέξεις, χρειάζεται να σου εξασφαλίζει τη μέγιστη ποσότητα γάλακτος, στον λιγότερο δυνατό χρόνο. Και κάτι τέτοιο, μπορεί να το καταφέρει μόνο το σύγχρονο ηλεκτρικό θήλαστρο της Philips Avent, το οποίο χάρη στην τεχνολογία Natural Motion, είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να μιμείται τις κινήσεις θηλασμού του μωρού σου, να διεγείρει τη θηλή και έπειτα να μεταβαίνει με ευκολία στη λειτουργία άντλησης. Ασκώντας την ιδανική ποσότητα διέγερσης και αναρρόφησης της θηλής, σου παρέχει τη μέγιστη και ταχύτερη ροή γάλακτος, ενώ μπορείς να το προσαρμόσεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει οκτώ επίπεδα διέγερσης, 16 επίπεδα άντλησης και ένα εύκαμπτο μαξιλαράκι σιλικόνης για μία απόλυτα εξατομικευμένη εμπειρία.

inside1

Ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται παντού και πάντα

Ένα ακόμη κριτήριο που χρειάζεται οπωσδήποτε να συμπεριλάβεις στην έρευνα αγοράς σου, είναι τη διακριτικότητα και κυρίως την άνεση που θα σου παρέχει το θήλαστρο. Άλλωστε, μην ξεχνάς πως όσο πιο αναπαύτηκα αισθάνεσαι κατά τη διάρκεια του θηλασμού, τόσο πιο εύκολη και αποτελεσματική θα είναι η διαδικασία. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, το θήλαστρο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε είσαι καθιστή, είτε όρθια, χωρίς να χρειάζεται να σκύβεις, να έχεις μία άβολη στάση ή να κάνεις ριψοκίνδυνα... ακροβατικά για να συγκεντρώσεις την απαραίτητη ποσότητα γάλακτος για το μικρό σου. Επιπλέον, εφόσον αποφασίσεις να αγοράσεις ένα ηλεκτρικό θήλαστρο αντί για ένα χειροκίνητο, πράγμα που σου συνιστώ ανεπιφύλακτα, μην παραλήψεις να διαβάσεις προσεκτικά τα χαρακτηριστικά του και να επιβεβαιώσεις πως το μοτέρ το οποίο περιλαμβάνει είναι εντελώς αθόρυβο και δεν θα παράγει ενοχλητικούς ήχους όσο το αγγελούδι σου θα ξεκουράζεται στην κούνια του.

«Κλειστό» και αποτελεσματικό σύστημα άντλησης

Μία από τις επιπλοκές που παρουσιάζουν τα περισσότερα θήλαστρα που υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά, είναι πως το σύστημα άντλησης που διαθέτουν, συσσωρεύει αρκετό από το γάλα που παράγει η θηλή της μητέρας, μειώνοντας έτσι την ποσότητα που αντιστοιχεί στο μωρό και κάνοντας τον καθαρισμό του μία χρονοβόρα διαδικασία. Για να γλιτώσεις αυτή την «παγίδα», η λέξη κλειδί που πρέπει να αναζητήσεις στα χαρακτηριστικά του προϊόντος είναι «κλειστό». Εάν το σύστημα άντλησης είναι «κλειστό», σημαίνει πως το γάλα δεν έρχεται σε επαφή με τους σωλήνες της συσκευής κατά τη διάρκεια της άντλησης, με αποτέλεσμα η ποσότητα που καταλήγει στο μπουκάλι να είναι πολύ μεγαλύτερη και αυτή ακριβώς που παρήγαγε το στήθος σου.

Eureka ROW PIS011

Σύγχρονες λειτουργίες για επιπλέον εξοικονόμηση χρόνου

Επειδή ξέρω πόσο «πολύτιμο» είναι για εσένα το κάθε λεπτό της ημέρας, η τελευταία συμβουλή που έχω να σου δώσω πριν προχωρήσεις στην αγορά του θήλαστρου, είναι να εμπιστευτείς αυτό με το οποίο θα αισθάνεσαι εξοικειωμένη και δεν θα σου «τρώει» επιπλέον χρόνο στη συναρμολόγηση. Όσο λιγότερα εξαρτήματα περιλαμβάνει, τόσο πιο γρήγορα θα ολοκληρώνεις τη διαδικασία και τόσο περισσότερο χρόνο θα αφιερώνεις στη φροντίδα του μωρού σου. Ακριβώς για αυτό, το ηλεκτρικό θήλαστρο της Philips Avent είναι ο καλύτερος «συνοδοιπόρος» στο ταξίδι του θηλασμού, αφού όχι μόνο περιλαμβάνει ελάχιστα εξαρτήματα και απαιτεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα για τη συναρμολόγησή του, αλλά χάρη στη λειτουργία μνήμης, αποθηκεύει αυτόματα τις τελευταίες σου ρυθμίσεις, ώστε την επόμενη φορά που θα το χρειαστείς να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αμέσως.

Τέλος, μην ξεχνάς πως το μητρικό γάλα είναι το πιο σημαντικό εφόδιο που μπορείς να χαρίσεις στο μικρό σου όσο εκείνο βρίσκεται στα τρυφερά στάδια της ανάπτυξης. Μέσα από αυτό θα του προσφέρεις τα συστατικά που χρειάζεται για να πραγματοποιήσει μία δυνατή αρχή στην ζωή του, ενώ θα του εξασφαλίσεις ένα αισιόδοξο μέλλον γεμάτο υγεία!

 

 

 

 

 

 

 

24.49 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ADIDAS ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ - ΓΚΡΙ
41.29 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ASICS ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ - ΜΑΥΡΟ
42.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Βusquets Σχολική Τσάντα Route 66'
38.40 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Βusquets Σχολική Τσάντα οβαλ 'Μαργαρίτα'
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Ιδέες και προτάσεις ψυχαγωγίας για το διήμερο.
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Μοντεσσοριανή εκπαίδευση στο σπίτι: Δραστηριότητες για παιδιά 2-4 ετών

Μοντεσσοριανή εκπαίδευση στο σπίτι: Δραστηριότητες για παιδιά 2-4 ετών

Θέλετε το παιδί σας να ανακαλύψει τον εαυτό του και να "ανθίσει";…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πρόληψη και έγκαιρος εμβολιασμός

Πρόληψη και έγκαιρος εμβολιασμός

Γράφει η Μαρία - Λουίζα Βούρου.
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Μαριέττα Χρουσαλά: Δείτε τι κάνει στο σπίτι με τα παιδιά εν μέσω lockdown

Μαριέττα Χρουσαλά: Δείτε τι κάνει στο σπίτι με τα παιδιά εν μέσω lockdown

Αναζητά τρόπους να περάσει καλά με την οικογένειά της.
Διάβασε τη συνέχεια
BEST OF NETWORK
Lockdown: Έτσι θα λειτουργούν τα εποχιακά καταστήματα από Δευτέρα 07/12 - Τα ωράρια και οι κανόνες
Κορονοϊός: Αυτά είναι τα δυο νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλίας - Προβληματισμός για έξι περιοχές
Καιρός: Χιονοχαμηλό - «μαμούθ» θα «θάψει» τις Αλπεις! 5 μέτρα χιόνι σε λίγα 24ωρα (vid)
«Χαστούκι» ΕΕ στον ασεβή Ερντογάν: Καταδίκασε την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί
Colpo grosso με τα Αrleigh Burke - Αίτημα στις ΗΠΑ για τα πανίσχυρα αντιτορπιλικά
Survivor - Αποκλειστικό: Αυτοί είναι οι 2 πρώτοι Διάσημοι, πάει για... βόμβα ο Ιλιτζαλί
Αυτά είναι τα 3 ζώδια που θα αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες μέσα στο 2021
«The Bachelor»: To ποσό-μαμούθ που φέρεται να πήρε ο Παναγιώτης Βασιλάκος (video)
Η ανάρτηση του Ετεοκλή Παύλου με την κόρη του συγκίνησε πολλούς
Κορονοϊός: Άρχισε να χάνει τα μαλλιά του – Έκανε ένα λιοντάρι στο κεφάλι του! (video+photos)
My Style Rocks: Η εμφάνιση που απογοήτευσε - «Είναι κρίμα, τόσο κρίμα...»
Δεν ξανάγινε! Ψαράς νόμιζε πως έπιασε μεγάλο ψάρι, όμως έβγαλε «τέρας» (vid)
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2020 Mothersblog.gr - All rights reserved
«Τι να μαγειρέψω σήμερα;» Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής από το Mothersblog.gr