Τι να κάνετε αν το μωρό σας κοιμάται την ώρα του θηλασμού

Εβδομάδα μητρικού θηλασμού: Εάν το μωρό σας αποκοιμηθεί ενώ θηλάζετε, μπορεί να ανησυχείτε εάν πίνει αρκετό γάλα.

Τι να κάνετε αν το μωρό σας κοιμάται την ώρα του θηλασμού

Συμβαίνει συχνά το μωρό να αποκοιμιέται την ώρα που θηλάζει έχοντας τη θηλή στο στόμα του. Οι περισσότερες όμως νέες μαμάδες δεν ξέρουν αν τρώει, αν πρέπει να το αφήσουν να κοιμηθεί ή να το ξυπνήσουν.

Πότε να ανησυχείτε εάν το μωρό σας κοιμάται ενώ θηλάζετε

«Τα μωρά που αγωνίζονται να θηλάσουν αποτελεσματικά τις πρώτες μέρες θα κοιμηθούν μερικές φορές στο στήθος, παρόλο που δεν έχουν πιει πολύ γάλα», εξηγεί η Beth McMillan, σύμβουλος γαλουχίας. Τα μωρά μπορεί να αποκοιμηθούν μετά από μια σύντομη περίοδο πιπιλίσματος επειδή κουράζονται εύκολα, ή μπορεί να σταματήσουν επειδή δεν παίρνουν το γάλα που θέλουν, και απλά κοιμούνται.

«Οι γονείς πιστεύουν ότι όταν το μωρό κοιμάται στο στήθος, έχει φάει. Δεν ισχύει πάντα και ίσως διαπιστώσουν ότι το βάρος του δεν αυξάνεται ενώ παράλληλα, μειώνεται και το γάλα στη μητέρα», αναφέρει η Beth McMillan.

Σύμφωνα με την ίδια, ένα μωρό μπορεί να θηλάσει για πέντε λεπτά και να πιει άφθονο γάλα, ενώ ένα άλλο μπορεί να θηλάσει για 20 λεπτά και να κοιμηθεί χωρίς όμως να έχει χορτάσει.

Εάν το μωρό σας αποκοιμηθεί κατά τη διάρκεια θηλασμού, αναζητήστε τα παρακάτω σημάδια για να καταλάβετε ότι δεν υποσιτίζεται:

  • Το μωρό ξεκινά το θηλασμό με ανοιχτά μάτια
  • Το μωρό καταπίνει ορατά μετά από κάθε πιπίλισμα
  • Αισθάνεστε το στήθος σας πιο μαλακό και λιγότερο γεμάτο στο τέλος του θηλασμού
  • Εάν το μωρό αποκοιμηθεί στο στήθος, τα χέρια του είναι ανοιχτά και χαλαρά. Εάν είναι σε γροθιές ή το πρόσωπό του φαίνεται τεταμένο, μπορεί να πεινάει ακόμα.

Ανησυχείτε ότι ίσως το μωρό σας δεν τρέφεται καλά;

Προσπαθήστε να αλλάξετε στήθος όταν το μωρό φαίνεται ότι κοιμάται . «Πολλές μητέρες δεν αφήσουν το μωρό να κοιμηθεί στο στήθος αλλά αυτό συχνά προκαλεί προβλήματα. Το μωρό μπορεί να δαγκώσει ή να σφίξει το στήθος», αναφέρει η McMillan και προτείνει τη διατήρηση χαλαρών γευμάτων, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι το μωρό κοιμάται κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Οι γονείς που θέλουν να ξυπνήσουν το μωρό τους θα μπορούσαν να αλλάξουν την πάνα του ή ακόμα και τα ρούχα του.

Πηγή: todaysparent.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved