Αλλαγή πάνας: «Stop» σε ερεθισμούς & κοκκινίλες με επτά tips για να γίνεται πάντα ευχάριστα

Αλλαγή πάνας: «Stop» σε ερεθισμούς & κοκκινίλες με επτά tips για να γίνεται πάντα ευχάριστα

Η αλλαγή πάνας μπορεί να αποδειχθεί… δύσκολος γρίφος για κάθε νέα μανούλα που προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για το μωράκι της: Να το κρατά ταϊσμένο, καθαρό και υγιές, ώστε να αναπτύσσεται με τον καλύτερο τρόπο. 

Αλλαγή πάνας: «Stop» σε ερεθισμούς & κοκκινίλες με επτά tips για να γίνεται πάντα ευχάριστα

Η αλλαγή της πάνας είναι βασική παράμετρος της ζωής της νέας μαμάς και του μωρού της, ειδικά κατά το πρώτο διάστημα, που προσπαθούν και οι δύο να βρουν τις ισορροπίες τους. Υπολογίζεται πως μια νέα μανούλα αλλάζει την πάνα του μωρού της περίπου 7-8 φορές την ημέρα. Είναι λοιπόν σαφές πως αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται με τον καλύτερο τρόπο, ευχάριστα και για τους δυο και ειδικά για το μωράκι, χωρίς ερεθισμούς και κοκκινίλες στη μηρογεννητική περιοχή.

Ας δούμε λοιπόν επτά μικρά «μυστικά» που θα κάνουν τη ρουτίνα αλλαγή πάνας μια ευχάριστη υπόθεση για τη μαμά και το μωρό της.

1. Αλλάζουμε την πάνα όσο πιο άμεσα μπορούμε, αφού το μωρό μας βραχεί ή αμέσως μετά από κάθε κένωση. Είναι δεδομένο πως όσο λιγότερο χρόνο έρχεται σε επαφή το ευαίσθητο βρεφικό δερματάκι με ούρα και κόπρανα, τόσο υγιέστερο θα είναι. Επιβαρυντικός παράγοντας είναι και η τριβή που δημιουργείται με την πάνα και μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό και κοκκινίλα στη μηρογεννητική περιοχή του μωρού.

2. Αλλαγή πάνας απαραιτήτως πριν από κάθε γεύμα. Για να απολαύσει το φαγητό του το μωράκι μας πρέπει να είναι καθαρό και να μην το ενοχλεί τίποτα. Ειδικά το πρώτο διάστημα της ζωής του, είναι σημαντικό να τρέφεται σωστά, ώστε να αναπτύσσεται κατάλληλα. Η μαμά πρέπει να φροντίζει ώστε να είναι καθαρό και το δερματάκι του να είναι υγιές, ώστε απρόσκοπτα να απολαμβάνει το γάλα του και να μεγαλώνει.

mustela 2

3. Η πάνα του πρέπει να έχει το κατάλληλο μέγεθος για το μωράκι μας. Μια μικρότερη πάνα οδηγεί σε ατυχήματα, ενώ λόγω της έντονης τριβής μπορεί να προκαλέσει πιο εύκολα ερεθισμούς. Αντίστοιχα μια πολύ μεγαλύτερη πάνα, δεν είναι η λύση. Δοκιμάζουμε ποια είναι η καταλληλότερη και ελέγχουμε συχνά αν αυτό εξακολουθεί να ισχύει, καθώς τα μωρά μεγαλώνουν πράγματι πάρα πολύ γρήγορα!

4. Δημιουργούμε μια ρουτίνα αλλαγής πάνας που μας εξυπηρετεί και χαλαρώνει το μωράκι μας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και οι δύο πως έχουμε ένα συγκεκριμένο μέρος που αλλάζουμε την πάνα μας, με καθαρή πετσετούλα, με καλό πλύσιμο και με τα προϊόντα της Mustela®, που φροντίζουν το δερματάκι του να είναι απαλό, χωρίς ερεθισμούς και τα οποία επιλέγουμε από την πρώτη ημέρα της γέννησης, μέχρι το μωράκι μας να μεγαλώσει και να μην χρειάζεται πια την πάνα του.

5. Είμαστε πάντα σωστά προετοιμασμένοι, διότι η αλλαγή πάνας μπορεί να είναι μια αρκετά πιεστική διαδικασία. Μπορεί το μωράκι μας να είναι πεινασμένο ή νυσταγμένο και όμως να είναι ανάγκη να γίνει εκείνη τη στιγμή η αλλαγή της πάνας, εν μέσω κλάματος. Επομένως, έχουμε φροντίσει εγκαίρως να κάνουμε τη διαδικασία όσο πιο απλή γίνεται, με το να έχουμε στον προκαθορισμένο χώρο αλλαγής πάνας – την αλλαξιέρα του, το κρεβάτι, όποιο άλλο σημείο του σπιτιού έχουμε επιλέξει, ή ακόμα και το καρότσι του, αν είμαστε έξω – όλα τα πράγματα που θα χρειαστούμε: Καθαρές πάνες, πετσετούλες, βαμβάκι και την Κρέμα Αλλαγής Πάνας Mustela® VBC 1<2<3. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι ποτέ δεν αφήνουμε το μωράκι μας μόνο του – ειδικά πάνω στην αλλαξιέρα – π.χ. για να φέρουμε κάτι που έχουμε ξεχάσει. Έχουμε φροντίσει από πριν να τα έχουμε όλα κοντά μας.

mustela 3

6. Περιποιούμαστε προσεκτικά τη μηρογεννητική περιοχή του μωρού μας, που είναι πάρα πολύ ευαίσθητη. Τοποθετούμε το παιδάκι μας στην αλλαξιέρα, ανοίγουμε την πάνα και με το μπροστά μέρος, που είναι συνήθως καθαρό, σκουπίζουμε τα οπίσθια του μωρού, ενώ κατόπιν τυλίγουμε την πάνα και την πετάμε. Στη συνέχεια, με βαμβάκι, καθαρίζουμε τυχόν υπολείμματα από το δερματάκι του - πάντα με κινήσεις από μπροστά προς τα πίσω - και μεταφέρουμε το μωρό στη βρύση, ώστε να το καθαρίσουμε καλά με τρεχούμενο νερό, εφόσον έχουμε τη δυνατότητα.

Εάν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού, χρησιμοποιούμε τα Μωρομάντηλα Καθαρισμού Mustela® με το πρακτικό άνοιγμα, που περιέχουν αλόε βέρα και έχουν ως βασικό ενεργό συστατικό το αβοκάντο. Τα μωρομάντηλα αυτά φροντίζουν την επιδερμίδα του μωρού, ενώ παράλληλα την ενυδατώνουν και είναι κατάλληλα για όλο το σώμα του. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Νερό Καθαρισμού Χωρίς Ξέβγαλμα Mustela®, με την πρακτική αντλία. Με λίγο βαμβάκι πλένουμε επιμελώς ολόκληρη την περιοχή που καλύπτεται από την πάνα. Το συγκεκριμένο νερό όμως της Mustela® μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και για να καθαρίσουμε το προσωπάκι και τα χεράκια του μωρού μας όποτε νιώθουμε πως χρειάζεται, καθώς περιέχει 98% συστατικά φυσικής προέλευσης και είναι κατάλληλο για όλο το σωματάκι του. Ακολουθεί η εφαρμογή της κρέμας αλλαγής, την οποία όμως πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα.

mustela 4

7. Απλώνουμε κρέμα αλλαγής πάνας κάθε φορά – είναι το σπουδαιότερό μας εργαλείο ώστε να διατηρείται το δέρμα του μωρού μας απαλό, χωρίς κοκκινίλες και ερεθισμούς. Χρησιμοποιούμε την Κρέμα Αλλαγής Πάνας Mustela® VBC 1<2<3, την οποία απλώνουμε απαλά, με το δάχτυλό μας, στα σημεία που χρειάζονται προσοχή. Πρόκειται για μία κρέμα νέας γενιάς, η οποία με το απαλό μας μασαζάκι απορροφάται εύκολα, δεν κολλάει στα δάχτυλα και δεν αφήνει υπολείμματα. Έχει τριπλή δράση, προλαμβάνει, καταπραΰνει και επανορθώνει το δέρμα του μωρού, με κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, ενώ αξίζει να γνωρίζει κάθε μανούλα πως περιέχει κατά 98% συστατικά φυσικής προέλευσης και πως με τη χρήση της, όπως δείχνουν οι σχετικές έρευνες, στο 80% των μωρών μειώθηκαν οι ερεθισμοί και οι κοκκινίλες!

mustela 5

Με τη Mustela® και τα ιδανικά για κάθε τύπο δέρματος προϊόντα της είμαστε βέβαιες πως φροντίζουμε το μωρό μας και το δερματάκι του με τον καλύτερο τρόπο. Προϊόντα με μοναδική υφή και μυρωδιά, τα οποία βρίσκουμε στα φαρμακεία, στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα. Με τα προϊόντα Mustela® όλες οι μανούλες γνωρίζουμε καλά πως κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για τον μικρό μας θησαυρό, το λατρεμένο μας μωράκι!

11.90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Djeco Επιτραπέζιο Λοττο αντικείμενα σπιτιού
19.90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Djeco Επιτραπέζιο 'Μπλα μπλα μπλα'
20.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Lottie Κούκλα βινυλίου 'Νεράιδα του Δάσους' 18εκ.
21.90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Ντύσιμο κούκλας σετ μπαλαρίνα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Βίκυ Καγιά: Απίθανες φώτο με τα παιδιά της στο ονειρεμένο σπίτι τους

Βίκυ Καγιά: Απίθανες φώτο με τα παιδιά της στο ονειρεμένο σπίτι τους

Για πρώτη φορά μέσα από ένα υπέροχο βίντεο μας δείχνει τι κάνει…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Ένας ολοκαίνουριος κόσμος από… πάνες!

Ένας ολοκαίνουριος κόσμος από… πάνες!

Γράφει με ενθουσιασμό η νέα μανούλα, Νικολέττα Ράλλη.  
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Copy the (mini) Look: To μπουφάν της Blue Ivy Carter θα το χρειαστεί σίγουρα η μικρή σας

Copy the (mini) Look: To μπουφάν της Blue Ivy Carter θα το χρειαστεί σίγουρα η μικρή σας

H κόρη της Beyoncé έχει σίγουρα κληρονομήσει την αίσθηση του στυλ από…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Μαγειρεύουμε παίζοντας: Σοκολατένια μους με δύο υλικά (vid)

Μαγειρεύουμε παίζοντας: Σοκολατένια μους με δύο υλικά (vid)

Η πιο νόστιμη και γρήγορη μους σοκολάτας είναι αυτή!
Διάβασε τη συνέχεια
BEST OF NETWORK
Lockdown - Λύκεια – Γυμνάσια: Αυτή είναι η απόφαση – Δείτε πότε ανοίγουν
Τζόνσον: Το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού «ίσως είναι πιο θανατηφόρο»
Κορονοϊός - Σοκάρουν οι εικόνες από το Παλέρμο: 700 νεκροί άταφοι - Γέμισαν τα νεκροταφεία
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
«Βρέχει» λεφτά από την επόμενη εβδομάδα: Πότε πληρώνονται επιδόματα, συντάξεις και αποζημιώσεις
Επίδομα 534 ευρώ: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αναστολές Ιανουαρίου - Οι πληρωμές
Survivor Spoiler 21/1: Αποχωρεί οικειοθελώς η Ανθή Σαλαγκούδη; (Vid)
Αύξηση στρατιωτικής θητείας: Ποιοι θα κάνουν 12 μήνες, ποιοι εξαιρούνται - Από πότε θα ισχύει
Αναδρομικά κληρονόμων: Πότε θα δουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους οι δικαιούχοι
Καιρός: Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο και προειδοποίηση Αρναούτογλου...
Ανατριχιαστική ομολογία του προπονητή ιστιοπλοΐας: «Είχαμε σχέση με την 11χρονη, δεν ήταν βιασμός»
Ποια τυριά περιέχουν το περισσότερο αλάτι (εικόνες)
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2021 Mothersblog.gr - All rights reserved
Αριάδνη Ρουβά: Δείτε πόσο έχει αλλάξει η μικρή κόρη του Σάκη & της Κάτιας